Besejrede Guernsey med 42 points i Utrecht

 

DSC_0932

Mati Malik

Det danske U.19.landshold vandt den første kamp ved World Cup-kvalifikationsturneringen i Holland. Sejren, som var klar, gav formentlig det danske hold mod på mere, ved denne turnering, som tæller så gode hold, foruden Guernsey, Skotland, Holland, Jersey, og Irland. Sidstnævnte møder vi i dag lørdag, og da irerne tabte deres åbningskamp til Holland, er der lagt op til et spændende opgør mod det ikke uefne danske hold.

Den danske anfører Basir Javed vandt lodtrækningen og valgte at gå til gærdet først. Denne beslutning viste sig at være den rigtige. Efter en lidt langsom start, hvor det danske åbningspar Mads Henriksen og Anders Bülow lagde grunden for en fornuftig halvleg (41), kom den, måske lidt undervurderede Svanholmspiller Mati Malik ind til Mads Henriksen, og Mads, som scorede 24 , blev lige efter grebet af JJ. Kirk ved totalen 42. Derefter fulgte en overbevisende 3-gærdestand mellem Mati Malik og Basir Javed på 93 points, som senere viste sig at være udslagsgivende for den danske sejr.

Mati Malik scorede 73 not out på 109 bolde, og fik vist, at han er værd at satse på i fremtiden, hvis han til stadighed vil være i stand til at udvikle sit spil, ikke mindst med hensyn til hans benarbejde. En flot halvleg var det, og Mati blev fremragende suppleret af anfører Basir Javed, der scorede 40 points. Den danske halvleg på 220 for 5 gærder vidnede om, at vores gærdespillere i denne kamp spillede både klogt og strukturelt cricket, som er en nødvendighed i internationale kampe.

Gurnseys åbnere bed godt fra sig i starten

At denne kamp ikke bare var en ”Walk over” for det danske mandskab blev hurtigt klart, da Guernseys åbnere spillede godt cricket og først blev skilt ved totalen 74, da den succesrige danske slowbowler Aqeel Amjad fik JC. Martin grebet af Mati Malik, der fortsatte sine gode takter ved at gribe 3 mand ud. Guernsey var 4 ude for 110 og 5 for 156, men venstrehåndspinneren Aqeel Amjad kunne de ikke modstå, og Gurnseys sidste gærde faldt ved totalen 178 med åbningsgærdet Barker som topscorer med 55 points. Aqeel Amjad tog 4 gærder for 27 points på sine 10 overs, medens Adeel Akhtar tog 2 gærder for kun 6 points på sine 2 overs.   

DSC_0837

Aqueel Amjad

-En flot sejr til det danske hold, som giver forhåbninger om endnu en gevinst eller to ved denne kvalifikationsturnering.

Jørgen Jønsson