–

Det danske U.19.hold vender ryggen til, men det behøver de ikke, vandt to kampe

Det danske U.19.hold vender ryggen til, men det behøver de ikke, vandt to kampe

Jersey som vandt turneringen var for stærk for det danske hold

Efter Danmarks sidste kamp mod Jersey i dag, hvor vi var chanceløse, kunne en logisk konklusion på den danske deltagelse ved denne kvalifikationsturnering groft sagt godt være følgende: Vi er rimelige gode til at vinde de kampe vi ”skal” – altså de hold som vi på papiret helst ikke må tabe til- men når vi så møder de lidt bedre (Holland og Jersey) burde vi måske nok kunne stritte lidt bedre imod. Dette ikke fastslået i et forsøg på at virke negativ, men mere for at se realiteterne i øjnene.

Når vores ”Toporder-batsmen” de lidt ældre spillere, ikke formår at blive hængende, kan vi naturligvis ikke forlange en større halvleg af et U.19. hold, hvoraf halvdelen af spillerne måske snarere er U.15-17.spillere. Det vidste vi på forhånd, og hvis vi kigger tilbage på afviklingen af denne turnering, fik det danske hold formentlig det de kom efter, nemlig de to sejre( Guernsey og Italien)over dem vi skulle vinde over, og så to nederlag til to nationer (Holland og Jersey) som er bedre og nok også spiller flere udvalgte kampe end vi gør.

Kampen i dag mod Jersey viste hurtigt, at vi her var kommet på ”flade fødder”- rimelig start fra især Nicolaj Damgaard (17 på 24 bolde), men så kom vi hurtigt ned på jorden igen med de ”flade fødder” . Vi mistede 4 gærder for kun 25 points, men i denne kamp, ligesom mod Holland, viste drengespilleren Jonas Henriksen ( topscorer med 22 points ) igen stor styrke ved at blive ”hængende”, da det så allermest sort ud. En sådan øvelse er udviklende og meget vigtigt for en ung spiller, så det lover godt. Vi formåede at spille 40 overs til de producerede små 115 points.

foto 1

                               U.19.landsholdet som gjorde deres pligt med træner Amjad Khan (yderst til venstre) og Lars Hedegaard (th)

 

Denne total var blot venstrehåndsarbejde for Jersey, der passerede i over nummer 21 for tabet af 2 gærder. Begge de erobrede gærder blev taget af de to, nok turneringens bedste slowbowlerpar, Annique Uddin og Saif Ahmed, der topper kastestatistikken med hver 8 erobrede gærder, og ikke mindst, begge har været meget økonomiske i deres bowling. Dette er naturligvis meget positivt på længere sigt, hvor det dansk A.landshold nok mangler et par virkelige farlige og bevidste bowlere, der ikke bare ”lægger” bolden ned til modstanderen, men også formår at udfordre (flight og variation).

Jersey og Holland går videre til næste års U.19-EM, og Danmark blev en pæn nummer 3.

Vi har forgæves forsøgt at få kontakt med den danske U.19-lejr men det lykkedes ikke, så dette referat er lavet ud fra kendskab til spillere og de ”tørre” tal.

Jørgen Jønsson