Anfører Oliver Hald Damgaard topscorer mod Irland

Anfører Oliver Hald Damgaard topscorer mod Irland

Spillede igen med en fin ”Strikerate” men kommer for hurtigt ud

I de første 3 kampe har det danske U.15.landshold spillet med en udmærket ”strikerate” på 4,4 scorede points pr. over, hvilket giver lidt over 220 points pr. halvleg, hvis man ellers ville være i stand til at spille de aftalte overs til ende i hver kamp. Det er det, der er vores store problem, vi har brugt 110 overs ud af de planlagte 150  vi skulle have battet i.

Et par cricketledere herhjemme, kunne ikke lade være med at skrive, at det forekom uforståeligt, at vi valgte at gå i marken, da vi vandt lodtrækningen mod de formentlig kommende EM-vindere Irland. Argumentet var, at man da kunne vælge at gå til gærdet først og prøve at spille så mange overs man kunne, og så på den måde at give Irland lidt kamp.

Nu viste det sig, at det danske U.15.landshold rent faktisk fik noget af en drømmestart med at ryste de irske åbnere og havde 3 ude for 23 og 4 for 34, inden de irske gærdespillere begyndte at fatte alvoren. Det var i sær den danske pacebowler Jonas Henriksen, Svanholm der nærmest var uspillelig de første 4 over hvor han tog 2 gærder for 4 points. Jonas kom først ind i kasteangrebet igen i over nummer 36 , ved totalen 136 points, det er der nok en forklaring på. De irske gærdespillere fik spillet sig ind i kampen og sluttede med 230 for 8. Jonas Henriksen tog 4 gærder for 38 på 10 overs, hvor anfører Oliver Damgaard tog 2 gærder for 65 på 8 overs, men havde hele 9 udenom.

Jonas Henriksen var nærmest uspillelig mod Irland

Jonas Henriksen var nærmest uspillelig mod Irland

Det danske hold fik en lige så dårlig start ved gærdet som Irland(5 ude for 46 på 9 overs) men forskellen var dog, trods anfører Oliver Damgaard, Herning meget flotte halvleg på 53 på 51 bolde, at vi ikke havde samme bredde som Irland. Vi fik scoret 149 for alle på 30 overs, hvor kun Oliver lavede over 20. Tankevækkende, som vi også har prøvet at fokusere på, at vi ikke noget bedre formår at administrere vores gærdespil. Det tyder på, at vores tekniske tilstand ikke er tilstrækkelig, når vi møder de absolut bedste. Ingen tvivl om, at vi har talenterne, men når der bliver skruet op for kvaliteten, bliver vi vel nødt til at indrømme, at der er et stykke vej endnu.

Men der var sandelig også nogle positiver stunder i form af Jonas Henriksens kastning og Oliver Damgaards gærdespil. Nu får trænerstaben det vanskelige job, at få de danske spillere til at præstere det lidt bedre over en noget længere periode (flere overs) i de sidste to kampe mod Scotland og jersey.

Jørgen Jønsson