Når man har overværet de fleste af U.13-EM-turneringerne, har det ikke altid været lige sjovt at være dansk cricketentusiast. Men denne gang var der ingen grund til at rynke på næsen over vores yngste landshold, som næsten på alle punkter, i forhold til tidligere , udviste gode takter i kampene mod de 3 andre nationer.

Holdet formåede at score 466 points i de 3 kampe, og det var kun i kampen mod Skotland, at man ikke battede overne ud . Det blev desværre til nederlag i alle kampe, men i den sidste kamp mod Holland, skulle der ikke meget til før kampen var blevet mere spændende. Vi gik lidt i stå på et tidspunkt hvor vi lå til en total på ca. 180, hvor to gode gærdestande mellem Christian Thorsted og Rohit Kumar samt Rohit og Sher Mendozay lyste op.

Der var flere opmuntrende præstationer fra dette stævne, hvor der trods nederlagene til det danske hold var klare beviser på fremgang, som lover godt.

I flæng kan nævnes gærdespillere som Christian Thorsted, Shear Mondozay og Rohit Kumar som alle gjorde en god figur. Christian er den spiller der rent teknisk er længst fremme, men Rohit Kumar er virkelig god på bagerste fod, især hans cut ligger meget naturligt for ham. Han skal dog blive lidt bedre på forreste fod , så han ikke behøver at spille bolden for meget ved siden af sig selv med stor risiko for sit gærde. Shear Mondozay mangler endnu noget benarbejde, og der er kun at bemærke, at når han alligevel er istand til at lave nogle gode halvlege, så kan man jo stille sig spørgsmålet, hvad kan det ikke blive til, når han forbedrer sig på dette punkt. Ikampem mod Holland kostede det Shear og holdet en del points, fordi de hollandske bowlere havde fundet den gode længde på Shear, som i den periode, ikke var istand til at bevæge sig i boldens linje.

Det var på ingen måde sådan, at det kun var de 3 nævnte, der kunne supplere gærdesiden. Holdet kunne overraskende batte ret langt ned med spillere som Saddique Raja, Peter Skole Sørensen, som iøvrigt kan blive en rigtig god keeper – og anføreren Basit Raja, og jeg kunne nævne flere. Basit Raja har en rigtig flot “running up” og er en teknisk god pacebowler, som vi kommer til at se mere til på bedre plan. Holdets to spinnere Christian Thorsted, Saddique Raja vil også på sigt kunne udvikle deres bowling yderligere.
I det hele taget virker dette hold som et godt kuld, der er værd at arbejde med, og de to trænere jacob Larsen og Umair Butt kan være tilfredse med holdets indsats ved dette EM-stævne. Det må heller ikke glemmes, at det øjensynligt har været gavnligt, at Mickey Lund og co, har lavet de mange samlinger de sidste par år.

Jørgen Jønsson