Træner Amjad giver bolden videre til trekløveret Zameer, Hamid og Mads

Træner Amjad giver bolden videre til trekløveret Zameer, Hamid og Mads

3 unge batmænd Hamid, Mads, og Zameer forårets profiler

Man må konstatere, at den tidligere engelske testspiller Amjad Khan har taget dansk cricket med ”forårsstorm” med sin ankomst til den danske elitedivision. Som dirigent og anfører for det forvandlede unge Svanholmhold, når man kigger tilbage på sidste sæson, hvor holdet tabte halvdelen af kampene, er de forpjuskede ællinger fra sidste år ved at vokse sig til de tidligere stoute og flotte svaner.

Hvad har du ændret på holdet Amjad?

”Jeg har indledningsvis gjort meget ud af den individuelle coaching, hvor jeg ikke i den forstand har overfokuseret på at vi skal vinde DM, men mere vigtigt at jeg kan se at spillerne tager ved lære med de individuelle taktiske og tekniske forbedringer jeg prøver at indlære mine spillere”

Hvordan har spillerne så modtaget dine instrukser og indlæringer?

”Forbavsende godt. Som sagt, min cricketfilosofi er, at vi først og fremmest fokuserer på at gøre tingene bedre- ikke fokusere for meget på resultatet- men mere at den enkelte spiller viser fremgang med sin forståelse af spillet, med den tekniske del hos gærdespillerne og kasterne, og ikke mindst deres attitude til holdet og klubben. Gør de fremskridt her, er jeg tilfreds, og så ser jeg på resultaterne efterfølgende”

Jeg kan se at du taler meget med dine bowlere under kampen-

”Ja, det er et meget vigtigt element i vores afvikling, at jeg prøver at være konstant i kontakt, når en ung bowler måske ikke med det samme føler at han er oven på, så prøver jeg stilfærdigt at hjælpe vedkommende ind på det rette spor. Jeg kender det jo selv fra mine unge dage, når man kom i modvind, hvor vigtigt det er med gode råd fra folk der selv har prøvet gamet på sin egen krop”

I er ubesejret efter de første 7 kampe og nu venter en hård dobbelttur?

”Om små 14 dage skal vi til årets første topkamp mod Skanderborg, og dagen efter til Herning. Det bliver to spændende dage. Igen, her vil vi fokusere på alle de forbedringer vores unge hold har gjort i de første 7 kampe, og ikke så meget at bruge kræfter på at vi især skal passe på Frederik Klokker og Carsten Pedersen fx . Vi skal fokusere på os selv og det vi har været gode til, og så kommer vi naturligvis i kampens løb til rent taktisk at kigge på fx de to nævnte personers stærke og svage sider”

Trekløveret Hamid Shah, Mads Henriksen og Zameer Khan har været forårets oplevelse

”Jeg er meget imponeret af disse 3 unge gærdespillere, som rent teknisk er helt i top, og som har lavet nogle fantastiske halvlege. Zameer Khan nok mest i de to landskampe mod Guernsey, som var hans debut, og hvor han scorede 49 og et Century, det er der vist aldring nogen debutant der før har præsteret. Hamid Shah og Mads Henriksen, som ved siden af flot teknisk spil, også har formået at vise hvordan man løber mellem gærderne har været et mønstereksempel for en hver ung cricketspiller”

Hamid Shah og Mads Henriksen har samlet scoret 400 points i den sidste måned

Begge har som nævnt gjort fornemme fremskridt. Især er det meget positivt at se Mads Henriksens nye offensive attitude, hvor han meget bevidst forstår at spille igennem og over offsiden på en meget velkontrolleret og sikker måde. Både Hamid og Mads har lavet et par meget seværdige gærdestande, som har været en oplevelse at overvære. Hamid Shah har scoret 239 points i sine 7 innings med et gennemsnit på 47,8 og Mads Henriksen har i sine 5 innings scoret 181 med et snit på 60,3, så jeg er ovenud tilfreds med de to spillere og holdet som helhed” slutter Amjad Khan.

Jørgen Jønsson