Mads Henriksen scorede halvcentury for sin australske klub

Mads Henriksen scorede halvcentury for sin australske klub

Mads Henriksen har fundet sig til rette på Lehmann Cricket-Academy

Før i tiden havde vi næsten hvert år mellem 5 og 10 danske cricketspillere i udlandet – Australien, New Zealand, Sydafrika – for at dygtiggøre sig i vinterhalvåret. Den tid er slut nu om dage, hvor vi må konstatere, at vi ikke kan få vores danske pakistanere til at forlade de vanlige ”kødgryder”. Nå ja, for at bruge et ord fra en gammel monolog med den for længst afdøde komiker Jørgen Ryg ” nå ja, så var der lige, og i dette tilfælde Saad Ahmad, som i sidste sæson var deltager på det samme akademi, Lehmann Cricket Academy, som Mads Henriksen er på lige nu. Denne uforglemmelige tur for Saad Ahmad er levende beskrevet i Svanholms årsskrift, hvordan Saad efter en start hvor han havde hjemve, fuldstændig vendte ”på en tallerken”, og nærmest ikke ville hjem til Danmark efter sine lærerige 5 måneder.

Om Mads Henriksen har haft samme hjemve som Saad havde i starten, fortælles der ikke noget om, men de bulletiner der er kommet efter de første par måneder med hensyn til Mads Henriksens deltagelse på det australske akademi, ser det allerede lovende ud.

Mads med ryggen til blev også bedste bowler

Mads med ryggen til blev også bedste bowler

I den sidste julehilsen fra Mads kunne man glædeligvis læse, at han var bedste spiller i en 50 overkamp for sin klub DLCA (Darren Lehmann Cricket-Akademy). Mads Scorede 54 points og tog 4 gærder.

Mads skulle have spillet sin sidste kamp før jul i lørdags, men den blev aflyst – begrundelsen: For varmt – det var 44 grader.

Af de billeder DCF-redaktionen har fået i hænde, fremgår det meget tydeligt, at man virkelig arbejder intensivt på omtalte akademi, med hård fysisk træning uanset om der er over 40 graders varme.

Hvis nogen tror det er en dans på roser, så se på dette hårde forhindringsløb i 40 grader varme, hvor Mads lyser op i rødt

Hvis nogen tror det er en dans på roser, så se på dette hårde forhindringsløb i 40 graders varme, hvor Mads lyser op i rødt

Ligesom Saad havde godt af sit 5 måneders ophold på dette cricketakademi, hvor han ikke alene fik en større cricket-lærdom, men også en masse sociale og menneskelige oplevelser, og det ophold Mads er i gang med, forhåbentlig vil være interessant for flere danske crickettalenter, der ville have godt af et sådant ophold, som en stor udfordring – både menneskeligt og cricketmæssigt.

Jørgen Jønsson