Svanholms pokalvindere 2012 Stående fra venstre: Mati Malik (12. mand), Henrik Saxe-Hansen, Hamid Shah, Waqasali Yasin, Mads Henriksen og Paul Johnstone. Siddende: Zameer Khan, Zishan Khan, Bobby Chawla (anf), Taha Ahmed (keeper), Saad Ahmed

 

Ishøj tabte til omsorgssvigtende Albertslund
Schweiz startede med to nederlag og en sejr
I pokalcricket kan alt ske. Spørg bare Herning og Glostrup, der tabte i første runde til hold, der normat er lavere placeret.
Og i den storm-, kulde-, hagl- og regnomsuste pokalfinale Svanholm-Esbjerg kom Esbjerg i perioder meget tættere på end Svanholm brød sig om.
Ja, da Martin Pedersen (32) og Umair Javed (28 på 33 bolde) hævede fra 5/81 til 6/123 efter 33 overe var Esbjeg i “the driving seat”.
Bobby Chawla fik pludselig tæv af Uamer Javed i sin sidste over efter at have kastet billigt og så var billedet vendt – næsten.
Da bragte Svanholms anfører Aliwaqas Yasin ind i sit kasteangreb og han fik gjort kål på begge de to hårdtslående herrrer fra Esbjerg, og så var der ikke mere i vestjyderne, der mistede de sidste tre gærder for kun 1 points.
Alle ude for 138 efter Svanholms indledende 160
Svanholms halvleg led heller ikke under stabilitet.
Åbnerne Zishan Shah (35 på nogenlunde samme antal bolde) og Zameer Khan fik 51 på tavlen efter 8 overe, men så blev der hittet et par gange for meget ? og begge var ude.
Det efterlod et voldsomt hul i hjemmeholdets gærdeside, der ligesom skulle demonstrere, at man manglede tre mand.
Den spillende træner Paul Johnstone bed de aggressive lyster i sig og holdt sammen på resterne med 24 på 64 bolde. Med bistand af bl.a.Waqasali Yasin (22), der var Svanholms man of the match (22) og drengedebutanten Mads Henriksen ? debut på 1. holdet i en pokalfinale med 13 ? fik de scoren op på 160.
Abslout ikke umiddelbart nogen sikker winning score på den lynhurtige bane, men det blev den altså alligevel.
I sin tale efter kampen udnævnte DCF`s formand Thomas Kentorp Esbjergs Kasper Rubin til “Man of the match”.
Som han sagde, der er ikke rigtig nogen, der har præsteret det helt store, så jeg brugte den funktion i det nye scoringssystem, der elektronisk kan finde frem til, hvem der har gjort det bedst, og det har du Kasper, fordi du både med bat (32) og bold (2/32) har været i top.
Formanden omtalte også de fraværende. Esbjerg for en sjælden gangs skyld uden Peer Jensen, der havde foretrukket datterens konfirmation og Svanholm uden to karantæneramte og landsholdsspilleren Jim Moniz, der foretrak Færøerne. Han funderede over, hvor fraværet betød mest, men nøjedes med at konstatere, at Svanholm havde en bred trup. Han lykønskede Svanholm med pokalmesterskab nr. 11, mens Esbjerg måtte finde sig i at blive stående på 3 pokalgevinster.

Esbjergs finalister

1. divsion
I 1. divsion må man sige, at Albertslund har sine problemer med sin pitch og måtte. Sidste år kom Kolding til klubben, der ikke havde vedligeholdt pitchen i flere måneder. Kristi Himmelfartssdag blev Ishøj mødt af en dyngvåd måtte efterladt af Abertslunds 2. hold nogle dage tidligere. Det er ærlig talt utroligt, at et 2. hold bare lader en måtte lige og sejle ude på midten efter en kamp. Indenfor børnneforsorgen hedder det omsorgssvigt.
Kampen blev flyttet til Ishøj- men desværre – fristes man til at sige – fik Ishøj ikke nogen fordel ud af det, for nedrykkerne fra Ishøj tabte til Albertslund, vi bad om en forklaring fra Ishøjs formand Asmat Ullah ,han kunne kun sige, at hans hold svigtede i samtlige spillets discipliner.
Besøg af tre hold fra Schweiz
U-13, U-15 og U-17 hold fra Schweiz startede med tre 2 x20 overes kampe, de to efter pokalfinalen og en på Ishøjs bane. Gæsterne vandt over AB/Iashøj, men tabte de to andre til Svanholms ditto hold.
De kommende dage møder schweizerne jævaldrende danskere på Svanholm Park og I køge

Søren Nissen