I lørdags blev årets repræsentantskabsmøde afholdt på Idrættens Hus, hvor dagens hovedbegivenhed var at forbundet fik en ny formand. Dem som har kunnet læse på BT’s hjemmeside ville havde kunne se, at Umair Butt er forbundets ny formand og han afløser Thomas Kentorp, som har været formand i 8 begivenheds fyldte år.

 REP150001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagsorden for mødet var den sædvanlige. Forbundets ærespræsident Jørgen Holmen blev valgt til dirigent og han styrede mødet med hård hånd. Han gav ordet til formanden Thomas Kentopr som afleverede sin sidste beretning som formand.

Bestyrelsens beretning til DCF’s repræsentantskabsmøde i Idrættens Hus lørdag den 14. marts 2015

Kære repræsentanter for klubberne under DCF og kære ærespræsident, æresmedlemmer og passive medlemmer af DCF

Velkommen til årets repræsentantskabsmøde, som i år holdes i Idrættens Hus, efter at vi i en årrække har holdt østsidens repræsentantskabsmøder på Svanholm Park. Idrættens Hus er blevet renoveret for et par år siden, og Danmarks Idrætsforbund (DIF) har desuden overtaget driften af restauranten i Brøndby Hallen, så bestyrelsen har valgt at afprøve Idrættens Hus i år.

Denne bestyrelsesberetning er min sidste, da jeg aftræder som formand i dag efter 8 år på posten. Jeg har været glad for at være formand, men jeg tror også, at DCF har brug for en frisk ny formand.

Cricketforbundets årsskrift for 2014 er sendt ud til klubberne og de passive medlemmer, og årsskriftet ligger fremme her på repræsentantskabsmødet, så I kan tage nogle eksemplarer med hjem til jeres klubber. Igen en stor tak til redaktør Lars Hansen, som trods en diskusprolapsoperation i julen og masser af smerter efterfølgende, har holdt styr på skribenter, fotos og trykkeriet i Holstebro. Lars og jeg har aftalt, at vi stadig fremover vil hjælpes ad med at få produceret et årsskrift. Så længe altså, at den siddende DCF bestyrelse synes, at det har mening.

Og så kan jeg igen i år meddele, at sekretariatsleder Ole Roland og økonomiansvarlig Umair Butt har fået årsregnskabet på plads ca. 1 måned inde i det nye regnskabsår. Helt suverænt arbejde. Senere vil Umair Butt fremlægge årsregnskabet for jer, jf. dagsordenen. Økonomisk går det godt, kan jeg afsløre.

Vores A-landshold havde en forholdsvis travl sæson i 2014, som dog kunne have blevet endnu mere travl, hvis holdet var endt på en af de to topplaceringer i ICC’s 4. division, der blev spillet i juni i Singapore. Hvis vi havde vundet over Italien i den næstsidste kamp, havde landsholdet skulle spille i 3. division i Malaysia i november måned. Men sådan gik det ikke. Vi tabte til det, vi vel godt kan kalde arvefjenden Italien. Ærgerligt, men heldigvis vandt vi dagen efter over selvsamme Italien i kampen om 3. plads. Dette var også en vigtig sejr, da vores tilskud fra ICC i høj grad afhænger af Danmarks placering på verdensranglisten. Så dejligt, at landsholdet spillede op til deres bedste i denne bronzekamp. Landsholdet spillede i øvrigt et par opvarmningskampe mod Guernsey inden ICC turneringen. Det bliver spændende at se, hvad vores irsk/australsk træner Jeremy Bray sammen med den spillende assistenttræner Amjad Khan kan få ud af holdet i 2015 sæsonen, hvor det vigtige T20 Europamesterskab foregår på Jersey i maj 2015. Vi skal møde Frankrig, Italien, Norge, Jersey og Guernsey, og vinderen af turneringen kvalificerer sig til endnu en ICC Qalification turnering og retten til eventuelt at komme med til T20 verdensmesterskabet. Landsholdets målsætning er for 2015/2016 er oprykning til WCL Division 3 i 2016 i 50 overs cricket.

Vores U19 landshold spillede om EM i Essex og vandt over Guernsey og Italien, men tabte til Holland og Jersey. Det var en tilfredsstillende indsats af vores talentfulde hold, hvoraf en del af spillerne havde varmet op til turneringen i England med en kort weekend tur til Finland, hvor der blev spillet kampe med MCC fra Lord’s og det finske landshold. U19 holdet var med til at indvie en ny flot bane uden for Helsingfors og slog et MCC hold, hvilket altid er stort, når man tænker på, at Marylbone Cricket Club ejer både cricketreglerne og Lord’s Cricket Ground. Saif Ahmed fra Svanholm scorede 99 runs mod MCC. Flot.

Vores U15 landshold, som er en talentfuld årgang, spillede på Svanholm Park mod Holland, Schweiz og Luxemburg og var dominerende. Vores spillere blev mest presset af hollænderne, som dog var lidt yngre end vores spillere, men vi vandt vores egen turnering. Det betød, at vi i år 2015 er inviteret til at deltage i ICC U15 turnering mod Holland, Jersey, Guernsey, Irland og Skotland på den fine Rugby School i Warwickshire i august. En stor opmuntring, som vi glæder os til.

Endelig skal det nævnes, at vi havde besøg af Guernseys U19/U21 hold, som spillede mod først vores U19 hold, men hvor vi var nødt til at forstærke med nogle landsholdspillere for at give Guernsey modstand på anden og tredje dagen. Vi havde også besøg af diverse ungdomshold fra Østrig, der spillede en del kampe i Københavns området.

I vores hjemlige ungdomsturneringer vandt Svanholm det meste. Indendørs vandt Svanholm junior og drengemesterskaberne, mens AB vandt lilleput. Og udendørs tog Svanholm sig af alle tre titler. Sådan er det, og Nissen har skrevet en artikel i vores årsskrift om Svanholms recept på at være dominerende. Nissen nævner, at Svanholm egentlig bare gør det, som mange ambitiøse fodbold- og håndboldklubber gør, nemlig organiserer træningen for de unge spillere, og så er klubben ikke er bange for at spille i regnvejr. Vi er alle imponeret af Svanholms arbejde, og klubben er et forbillede for alle cricketklubber. Og klubben har et helt specielt vinderinstinkt, som også kan bekymre lidt, for er der snart nogen at spille jævnbyrdige kampe imod for den ambitiøse klub. Det eneste Svanholm hold, der ikke var favorit til vinde DM i 2014, var Svanholms lilleputter, der var kommet med på et jysk afbud til finalestævnet, men Svanholm slog først AB om lørdagen, og i finalen mod Ishøj vandt Svanholm en sikker sejr. Rent bord.

De øvrige klubber, der var repræsenteret ved ungdomsdanmarksmesterskaberne udendørs var Horsens, Ishøj, AB, Skanderborg, Husum og KB, og rigtigt dejligt at se Skanderborg med et talentfuldt hold, som gik op i cricketspillet med liv og sjæl. Endvidere skal det nævnes, at Glostrup vandt Miniput DM, som afvikles som et stævne i Fredericia. Glostrup har ellers nok at slås med, da halvdelen af klubbens elitehold har valgt andre græsgange, hvorfor DCF har accepteret, at Glostrup nedrykkes til 1. division og erstattes af Nørrebro, som ellers var rykket ned i første omgang. Men godt at Glostrup har fået gang i ungdomsarbejdet igen.

På dette sted vil jeg lige dvæle lidt ved vores udviklingskonsulenter – Frederik Klokker og Lars Hedegaard – det er vigtigt at understrege, at disse konsulenters arbejdsopgaver ikke står 100 pct. til rådighed for klubberne. Den ene af vores konsulentstillinger er støttet af Danmarks Idrætsforbund (DIF), som er en udviklingskonsulent, mens den anden stilling i høj grad er støttet af ICC og DCF i forhold til at få Akademiet i Viborg til at holde kvalitet i cricketarbejdet og i det hele taget sørge for eliten i ungdomsarbejdet.

Og nu har vi så fået vores Masterklubprojekt støttet af DIF og ICC, hvor Alex Olsen startede så fantastisk med at kortlægge de fleste af vores klubber i en super analyse, og så fik Alex tilbudt et job i sin gamle branche, som han ikke kunne sige nej til. Ærgerligt, men så har Alex tilbudt at ville hjælpe os med bestyrelsesarbejdet som politiker. Tak Alex. Men vi har fået Thomas Kronby ombord som projektansvarlig for Masterklubprojektet. Thomas har arbejdet med mange sports- og aktiveringsprojekter i kommunalt regi, hvor frivillighed har været de bærende kræfter. Desuden har Thomas en fin erfaring som ungdomsleder i KB, hvor han blandt andet har været træner for ungdomsspilleren Amjad Khan. Det er forbundets forventning til Thomas, at han kan organisere arbejdet i klubberne og i DCF, således at der kan skabes dygtige og stabile spillere.

På seniorsiden fik Skanderborg sølv og KB fik bronze lige foran Glostrup. Skanderborg, som vandt DM i 2013, spillede som det eneste hold lige op med Svanholm, og slog faktisk Svanholm i en regnvejrsnedsat kamp på næstsidste spilledag. Den første kamp i Skanderborg mellem landets to bedste hold udviklede sig desværre til en kamp med indberetninger for både ball tambering og dårlig opførsel, og der blev uddelt lange karantæner, som senere blev nedsat af Amatør- og Ordensudvalget. De nedsatte karantæner blev så også anket, så det var helt igennem en kamp, som trak store veksler på os i bestyrelsen og i de nedsatte udvalg. Bestyrelsen måtte erkende, at sagen var blevet håndteret forkert og utilstrækkeligt, men sagen blev afsluttet.  Der er kommet mere fokus på sagsbehandling, og nye processer er iværksat for at undgå den slags situationer opstår igen.

Nørrebro rykkede – som tidligere nævnt – tilbage til 1. division efter bare en enkelt sæson i Elitedivisionen, og afløses af et godt AB hold, mens Husum klarede frisag og blev i Eliten, efter at have slået Esbjerg på en tung bane i Esbjerg. Tåstrup og Skanderborg II rykker ud af 1. division og afløses af Aalborg og Ishøj II. Vi oplever en voldsom spillervandring mellem klubberne i disse år, hvilket kan bekymre lidt. Det kan giver uhensigtsmæssige forskydninger i styrkeforholdene fra det ene år til det næste.

Skanderborg vandt T20 turneringen ved at slå KB i en velspillet finale, hvor talentfulde Chr. Peck blev matchvinder med 6 gærder på 4 overs med sine legspinnere.

Damelandsholdet var både i Holland og en tur til en større turnering i Berlin. Godkendte præstationer, selvom der var forventet lidt mere end en 5 plads ud af 7 hold i Berlin. Desuden var der besøg fra Norge, som vi har et fint samarbejde med, nu også på damesiden. Der arbejdes hårdt med at få en turnering op at stå i Danmark, i første omgang i stævneform, hvor de 3-5 hold, der kan stilles, samles i nogle weekender og spiller alle mod alle.

Der blev etableret en ny klub i 2014. Bella Cricket Club på Bellahøj i Københavns Nordvest kvarter. Og der blev indviet 4 nye baner: Tingbjerg (Copenhagen CC), Tåstrup (Hedehusene), Viborg og Sønderborg. Det viser, at der stadig er gang i cricketsporten, og at kommunerne er klar til at bakke cricket op, hvis ellers vi har ildsjæle og spillere, der kan få spillet organiseret i en klub og få skrevet ansøgninger m.v.

Forty Club var i Holland til den årlige (nu) firkantturnering med England, Holland, Danmark og senest Spanien. Forty gjorde det rimeligt uden at vinde det helt store. Vi er glade for vores gamle drenge, der holder fanen højt med oldboys cricket.

Jeg vil lige nævne, at vi fik klaret dommeropgaverne på fornemste vis af Jesper Jensen og Per Rasmussen i 2014. Og disse 2 herrer vil assistere igen i 2015, hvor der vil blive arrangeret et introduktionskursus for nye dommere, og forhåbentligt et brush up kursus for de mere rutinerede dommere. Vi havde i april 2014 besøg af ICC’s dommerekspert Graham Cooper, hvor ca. 15 dommere deltog.

Jeg kan nævne følgende vedrørende uddannelse/trænerkurser:

Vi har de senere år støttet op om ICC-E´s planer om at udvikle et nyt Trænerkursus (stadig på engelsk), som i højere grad henvender sig målrettet til ”landene uden for England” – og som ikke er så tungt at administrere, som ECBs kurser har været. Med glæde kunne vi derfor i efteråret gennemføre de 2 første ICC-Europe Coaching Award på dansk jord. Målet fremadrettet er, at vi hvert år gennemfører mindst ét af disse kurser i henholdsvis Øst og Vest.

I samarbejde med DIF (og støttet af DIF!) har vores egne konsulenter Lars og Frederik desuden udviklet et nyt begynder-trænerkursus PÅ DANSK – kaldet 1-2-Træner. Kurset afvikles på 8 timer – eller evt. over 2 hverdage af 4 timer. Kurset afvikles første gang i næste weekend i Skanderborg – og er vist nok allerede fuldt besat?

På eliteplan har vi lige nu hele 4 forbundstrænere, som er ved at afslutte en ECB Level-3 træneruddannelse. Vi håber naturligvis, at de alle klarer den i løbet af 2015.

Vedrørende bestyrelsens forslag/input til afsnit om ny Turnerings-inddeling gældende fra 2016: (skal meget gerne suppleres / sendes til yderligere udtalelse hos Injam og øvrig bestyrelse, som skal stå på mål for dette, når generalforsamlingen suspenderes, og det nye setup forklares):

DCF har i forgangne år erfaret, at der blandt klubberne har været en udpræget interesse i at tilpasse turneringsinddelingen – dels så der spilles flere ”lige” kampe i alle rækker – og dels ved at skære antallet af hold i Elitedivisionen ned til 6, samtidigt med at der indføres en landsdækkende 2. division. Bestyrelsen har samlet ønskerne i et færdigt oplæg, som gennemføres fra og med næste sæson – 2016. Det vil blive gennemgået i detaljer, inden vi i dag tager hul på behandling af forslag. Vi vil selvfølgelig også gennemgå konsekvenser for afslutningen af sæson 2015 vedrørende op- og nedrykninger mm. Og tager gerne i mod jeres input, hvis der er noget, vi ikke har været opmærksomt på.

I 2014 har vi haft 5 bestyrelsesmøder og 5 forretningsudvalgsmøder. Referater fra bestyrelsesmøderne bliver lagt på DCF’s hjemmeside, som vi skal i henhold til DIF’s Code of Conduct regler. Hvert bestyrelsesmedlem har stadig sine ansvarsområder, og vi fik lidt ekstra fokus på dette efter, at konsulent Susanne Hedegaard Andersen var inde over bestyrelsesarbejdet og måden, som vi arbejder sammen på. Og også den måde som vores administration servicerer bestyrelsen på. Klubberne stiftede jo bekendtskab med Susanne Hedegaard sidste år på repræsentantskabsmødet. Der var egentligt lagt op til, at Susanne skulle have lavet lidt mere strategiarbejde for os (en fase 2), hvor Susanne også skulle bidrage med input til vores masterklubansøgning. Men DIF v/ vores dygtige og positive konsulent Helle Carlsen insisterende på, at det var formanden (ja, det sagde hun), der skulle have ansøgningen helt ind under huden. Med Ole Rolands og Helle Carlsens assistance kom ansøgningen i hus, og efter at jeg havde kæmpet i flere weekender med den. DCF er nu i gang i klubberne med nye tiltag til at få gang i bredde- og udviklingsaktiviteterne.

DIF slås med faldende tilskud fra tips og lottomidlerne. Der er kommet konkurrence på spillemarkedet, og det kan Danske Spil og dermed DIF og DGI mærke. Derfor vil der sandsynligvis blive svært for DIF at opretholde tilskudsniveauet til de 61 specielforbund fremover. DIF arbejder dog hårdt på, at få politikerne på Christiansborg til at forstå, at der bør tilføres midler til sportens verden, når Danske Spil ikke længere kan genere samme overskud som tidligere. Desuden arbejder DIF og DGI på en fælles vision (25-50-75) og måske også en fælles fremtid. Hvem ved, om der kunne blive politisk pres på, for at DIF og DGI slår sig sammen, således at der kan spares på administrationsomkostninger, og flere penge kan tilfalde sportsgrenen direkte.

Vi havde besøg fra ICC Europe v/ Nick Pink og Chris Porter, som roser DCF for vores udviklingsarbejde, og som støtter os med Viborg Akademiet, landsholdsarbejdet og Masterklubprojektet. Selvom ICC generelt har skåret ned på midlerne til de mindre cricketspillende nationer i verden, så har det ikke ramt Danmark, tværtimod har vi fuld opbakning til vores tiltag. Men det er klart, at der kan ligge en risiko i fremtiden for, at de store testspillende lande vil skære på støtten til de små nationer. Lige nu spilles der World Cup i Cricket i Australien og New Zealand, og vi må jo konstatere, at de associerede lande Afghanistan, Skotland og UAE taber relativt stort, mens Irland er turneringens store overraskelse. Hvorvidt Irlands præstation kan overbevise ICC om, at der er nye stærke nationer frem er vel tvivlsomt.

Det var min sidste formandsberetning, og jeg vil ikke begynde at takke hele vejen rundt, så bliver jeg aldrig færdig. Jeg vil bare sige, at jeg har nydt det, og jeg har været en næsten ligeså stolt formand som min forgænger Claus Hansen. Jeg har sat en ære i at repræsentere DCF i DIF regi og i ICC regi, og jeg har gjort alt for at repræsentere jer på seriøst og udadvendt vis.

Tak
Thomas Kentorp

Efter beretningen fik forsamlingen mulighed for at kommentere beretningen. Der kom flere bemærkninger frem. Beretningen blev godkendt.

Den økonomiansvarlige Umair Butt gennemgik den reviderede regnskab som efter et par kommentarer blev godkendt med bifald idet forbundet endte med et overskud på +400 tkr.

Inden frokosten blev hædersbeviserne uddelte for sæsonen 2014..

Bestyrelsen havde fremsatte forslag til vejledende afstemning idet de vedrørte turneringsreglement.  Ændringer til reglerne for korte bolde og net run rate som skulle tilpasses de internationale regler blev godkendt mens reglerne omkring afkortning af minimums antallet af overne blev sendt retur til bestyrelsen til yderligere bearbejdning.

Mødet blev suspenderet hvorefter bestyrelsen fremlagde forslag til turneringsreform for 2016 med overgangs-regler. Efter en del debat blev der afholdt en vejledende afstemning, hvor der var et flertal for bestyrelsens forslag. Bestyrelsen vil arbejde videre med forslaget idet overgangsreglerne skal med i årets turneringsreglement.

Thomas Kronby holdt derefter et indlæg omkring Master Klub projektet som netop er blevet skudt i gang.

Den officielle del af mødet blev genoptaget med valg til bestyrelsen.

Umair Butt blev valgt til ny formand. Alex Olsen indtrådte i bestyrelsen i stedet for Peer Jensen som har valgt at udtræde i utide. Ny økonomiansvarlig blev John Møller. Turneringsleder In jam Kokhar blev genvalgt. Det samme gjaldt både formanden for ordens og amatørudvalget og revisionen.

Derefter blev ordet givet frit til punktet eventuelt, hvor flere repræsentanter bad om ordet.

 

Dirigent Jørgen Holmen

Dirigent Jørgen Holmen

REP150003

Formand Thomas Kentorp afleverede bestyrelsesn beretning for det forløgne år.

REP150004

AB’s repræsentant Mikkel Grøn kommenterede formandens indlæg.

REP150005

Fredericia’s ny formand Lene Østergaard kommenterede indlægget

REP150006

Køges Jan Rasmussen var en flittig deltager i debatten og kom med et par gode forslag til bestyrelsen

REP150007

Snart eks formand Thomas Kentorp

REP150008

Peer Jensen fra bestyrelsen kommentere omkring elitearbejdet.

REP150009

For første gang i mange år var Ishøj ikke repræsenteret ved Asmat men ved hans søn.

REP150010

Umair Butt gennemgik regnskabet

REP150011

Soranerne kom med kommentar til regnskabet

REP150012

Copenhagen CC tog ordet flere gange under mødet

REP150013

Svanholm fik overrakt en erindringspokal for de mange mesterskaber som Søren Nissen kommenterede var nok den grimmeste man kunne finde.

REP150014

Husum ved Jürg Krüger fik overakt årets Fair Play pokal ved Ole Roland

REP150015

Thomas Provis pokalen gik til Frederik Klokker overrakt af Peer Jensen

REP150016

Turneringsleder Injam Kokhar gennemgik forslag og bestyrelsens forslag til turnerings reform 2016

REP150017

Thomas Kronby holdt et indlæg omkring Master Klub projektet

REP150018

Der skulle arbejdes på tværs – her mellem Herning og Copenhagen CC

REP150019

En eftertænksom Ole MOrtensen

REP150020

Arbejdshesten Ole Roland med praktiske oplysninger

REP150021

Bestyrelsen sagde farvel til Peer Jensen

REP150022

Thomas Kentorp blev gjort til æresmedlem af DCF

REP150023

Der blev sagt farvel til formand Thomas Kentorp

REP150024

vagtskiftet er på plads – den nye formand Umair Butt