Adeel Akhtar får overrakt det flotte trofæ

 

Også twenty/20 sejr til det danske U-17-hold


Vi er lidt trætte her på redaktionen efter en hård uge med U-17 holdets kampe mod Sverige og ICC-second division-kampene, så vi nøjes med at oversætte ICC`s Chris Porters rapport med lidt udfyldende bemærkninger om det afsluttende 20/20 stævne

Twenty/20 kampene på Svanholm Park torsdag var ikke en del af den officielle turnering, men Danmark beholdt alligevel deres rekord som ubesejret med gevinster over Italien og Isle of Man

Den afsluttende kamp mellem værterne og the Manxmen (engelsk betegnelse for beboerne på Isle of Man) skabte et passende klimaks på ugen med sidstnævnte kæmpende sig godt tilbage, da det virkede som om den danske top order kunne skaffe en komfortabel sejrpå trods afm at den jagtede en rimelig stor total på 127.

Isle of Man battede først og blev det første hold, der scorede mere end 6 points pr. over med 126 for 9 med Sam Kebbell (under 15 landsholdsmålmanden I fodbold hos England og deltager på det engelske rugbylandshold under 15) som topscorer med en strålende 28-bolds halvleg på 45 not out, som inkluderede en firer og 4 seksere.

 

 

Et heftigt dansk forsøg på at gribe kunne ikke forhindre Vels fra isle of Man på at slå en sekser på Mads Nyening

McAuley og Andrew Fels gav øboerne en god start med en åbningsstand på 37. Vels fortsatte med Kebbell for at nå 32, før han blev left arm spinneren Mads Nyenings tredie offer (for 25).

Derefter dominerede Kebbell scoringen, mens resten af gærdespillene kun føjede 9 points til totalen, mens Isle of Man gik fra 65 for to til sluttotalen 126.

Hvis 126 var en udfordrende total, så virkede det ikke som om den pressede de danske åbnerne. De første 75 kom i blot 8.2 overs, mens Fazan Ahmed and Mads Rasmussen kylede rundt med gæsternes kasteangreb.. Det tvang anfører Rowan Bird til et antal kasterskift for at modstå strømmen af points.

Rasmussen var I særlig grad barsk mod noget, der blot var lidt løst.Hans 41 kom på blot 22 afleveringer med 3 firere og 3 seksere.

 

 

Mondozay fik en kort tur ved gærdet

Bird selv skabe “breakthroughet” takket været et fremragende greb af Nicolas White, der fjernede Rasmussen. Nyeng og Salim Mondozay holdt ikke længe, men Fazan Ahmed fortsatte uforstyrret og nåede 47 på 49 bolde, før Matt Ansell tog et smart greb, igen på Bird’s bowling.

Og the Manx captain fortsatte med et kaste sit hold tilbage i spillet ved at kaste Saim Saeed og Adeel Akhtar ud, så Danmark tumlede til 105 for seks givende sit hold noget håb om hvad der ville have været et ekstraordinært turnaround. Bird endte sine fire overe med dagens bedste kasteresultat (4/15)

 

Lavanish Premachandran og Mati Malik var dog mænd/drenge for opgaven og sikrede deres hold sejren med 10 bolde i overskud. Malik endte kampen med et lodret spillet grænseslag.

 

Mati Maliks improvisation ikke vellykket

De danske gærdespillere var mere omhyggelige med deres stød i den første kamp mod Italien og skønt de kun præsterede et grænseslag endte de med 109 takket være Mati Malik, der holdt sammen på halvlegen med 44 på 52 bolde kommende ind, da det hed 17/1, hvor Mads Rasmussen var blevet grebet bag gærdet

Malik delte nyttige partnerships på 30 med Fazan Ahmed (23) og 36 med Salim Mondozay (15) fående totalen op til 65 for to ved slutningen af den 13. over.

Den danske sag blev ikke hjulpet af to løbet ud, dels på grund af dårlig løbevurdering og dels forbedret italiensk markspil.

 

Italiens Zeeshan Faiz kastes ud af Køges Ali Shah

Jagende 112 to for at vinde blev Italien aldrig helbredt efter at være 2 gærder ude for 7 I den tredie over. Også de led under dårlige løbevurderinger. Der var to gærder til både Adeel Akhtar and Mati Malik og italienerne var ude for 74 på 16.5 overs.

 

Italiens Amarakoon gribes i slipperne af Fazan Ahmed påf Hedevang’s bowling

Italien tabte også til Isle of Man

Efterskrift. Det sejrrige danske hold blev effektivt, fornuftigt ledet af Ishøjs lille Adeel Akhtar, der har naturlige lederegenskaber. Han havde mistet stemmen efter ugen med U-17. Så meget havde han måttet råbe for at holde sammen på dem.

Træner Lars Hedegård sagde: Adeel var et rigtigt samlingspunkt og selv holdesbesværlige elementer (ingen nævnt, ingen glemt) rettede ind, når han sagde noget. Men i det hele taget vil jeg rose holdet for en særdeles behagelig omgangstone og seriøs indgang til spillet. Jeg og min medtræner Theo Cupido havde med en flok gode drenge at gøre, der for manges vedkommende har gode udviklingsmuligheder

Team Scores:

Denmark U17 v Isle of Man U17 at Svanholm Park, Copenhagen.
Denmark U17 won by 4 wickets
Isle of Man U17 126-9 (20 overs) SE Kebbell 45*; MT Nyeng 3-25
Denmark U17 127-6 (18.2 overs) F Ahmed 47, MH Rasmussen 41; RJ Bird 4-15

 

Italy U17 v Isle of Man U17 at Svanholm Park, Copenhagen.
Isle of Man U17 won by 8 wickets
Italy U17 104-8 (20 overs) Hassan Ahmad 40
Isle of Man U17 105-2 (17.5 overs) AP McAuley 41*

 

Denmark U17 v Italy U17 at Svanholm Park, Copenhagen.
Denmark U17 won by 37 runs
Denmark U17 111-7 (20 overs) M Malik 44
Italy U17 74 (16.5 overs)