Der var regnvejr i Glasgow i formiddags som betød at alle kampe i Europamesterskaberne i 1 og 2 division blev reduceret i oversantal i mere eller mindre grad. Danmarks kamp mod Italien blev dog kun reduceret til 39 overs med en start kl 13.30. Pitchen var grønt og en vurdering var, at det var gode forhold til at kaste i men anfører Frederick Klokker, som vandt lodtrækningen, tog den modige beslutningen at gå til gærdet først. Det kan have noget at gøre med at danskerne vinder deres kampe når man først er ved gærdet.


Michael Pedersen hamrer en fire gennem offsiden

Frederik Klokker blev grebet i gully ved totalen 27 på en “legcutter”, og herefter mødtes de to brødre Michael og Carsten Pedersen i en flot gærdestand på 82 points inden Michael blev grebet ud i forsøget på et pull over square-leg. Carsten fortsatte sit gode spil fra kampen mod Irland og blev topscorer med 59 points da han desværre mistimede en fuldsejler. Anfører Frederik Klokker var yderst tilfreds med de første 25 overs hvor holdet kun havde mistet 2 gærder og havde 144 , men så mistede midten af gærdeorden tålmodigheden med 9 overs tilbage og luftede lidt for meget og 5 hurtig mistede gærder gjorde det lidt for spændende i planen om at lave en halvleg med ca. 6 i gennemsnit.

Carsten Pedersen batter i øjeblikket som en drøm. Han rangerer som nummer 2 over de bedste gærdespillere ved dette EM med samlet 124 points med et snit på 124. Brormand Michael Pedersen lavede 36 værdifulde runs og til sidst udviste Bobby Chawla med hjælp fra Zishan Shah stor forståelse med at spille rigtig i situationen som 9-gærde og lavede 20 not out på 11 bolde, som anfører Klokker roste meget og som gjorde at vi sluttede med 208 runs.


Carsten Pedersen driver en firer

Thomas Hansen sørgede fra starten af, at der blev lagt det fornødne pres på den italienske gærdeside og bowlede yderst farligt og tog de 3 første gærder inklusiv den farlige gærdespiller Joe Scuderi. Det lagde naturligt en dæmper på den deres gærdeside og ikke mindst tempoet men der opstod to gærdestande som dog blev brudt, dels ved en løbet ud pga. en italienske fejl og dels spinbowling fra danskernes side. Det ene gærdestand var på 50 points hvilket var ved at give nerver.


M Jayasena kanter Thomas Hansen til første slip Johan Malcom som griber

Der imod er Henrik Saxe ikke rigtigt kommet i gang med sin bowling . Anføreren mener, at det er de noget tungere og langsommere pitche der snyder Henrik lidt, her bliver han nødt til at bowle lidt mere op til gærdespilleren