(290 sider) Layout og tryk/Johansen Grafisk, Holstebro.
Anmeldelse af Niels Torp Andersen, Chang og AB,

Det er imponerende, at Jørgen Jønsson har formået at få samlet dette omfattende historiske materiale til denne bog om landsholdets ve og vel gennem 56 år. Desværre er det måske lidt ironisk, at det udvalget mandskab fra DCF for øjeblikket har den laveste internationale placering nogensinde i forbundets historie, men det skal ikke være DIG til last.

Jeg har med stor fornøjelse læst dette værk, hvor der er mange velskrevne og interessante oplevelser fra dine mange år på sidelinien i DCFs regi. Det er tydeligt, at denne bog er skrevet og redigeret af en person, som har en imponerende indsigt og passion for spillet gennem en glorværdig aktiv cricketkarriere, der strakte sig fra 1956-1982, men desværre ikke udmøntede sig i én enkelt kamp på det danske landshold. Til gengæld har Du via diverse lederjob og UK-arbejde været helt tæt på både
A- og U-landsholdet, og ikke mindst dit personlige kendskab til de mange spillere, der har repræsenteret Danmark, er imponerende.

Du gennemgår dette massive materiale lige fra cricketsportens spæde start under Dansk Boldspil Union og til etableringen af et selvstændig forbund i 1954. Videre gennem de mange årtier og helt op til 2010. Du beskriver systematisk de mange profiler, der har været i dansk cricket. Der er kommet en meget givtig og interessant bog ud af dit arbejde, som jeg vil anbefale, at de mange cricketelskere over hele landet bør købe. Det er lige meget om man stadigvæk er aktiv eller passiv, da man kan hygge sig rigtig mange timer med de morsomme anekdoter, som Du har beskrevet med humor og seriøsitet.

Der er mange sportslige op- og nedture, og dansk cricket var på et tidspunkt tæt på at sikre sig plads blandt de bedste test-nationer, men desværre var marginaler ikke på de rød/hvides side i nogle af de afgørende kampe..

For Dansk Cricket-Forbund er dette værk helt uvurderligt, idet forbundet nu kun udgiver medlemsbladet en gang om året i form af årsskriftet. Udviklingen i Dansk Cricket-Forbund fra 1954 og til i dag er måske ikke gået helt som forventet, men Du beskriver levende de dygtige spillere og aktive ledere, som stadigvæk er med at holde en “pæn” sportslig kurs. Det er vigtigt, at der stadigvæk er et repræsentativt mandskab fra DCF, der spiller landskampe, således at de unge spillere har noget sportsligt at stræbe efter. Det til trods for, at tiderne har udviklet sig i en retning, hvor der mere og mere er éndags-kampe og ikke mindst “Twenty-Twenty” på det seneste.

Tillykke Jørgen med denne dejlige bog, som forhåbentlig bliver en succes – og måske kan det animere Dig til at lave yderligere et par bøger om DCF` interessante historie.

Niels Torp Andersen, Chang og AB,

eks-landsholdsspiller!