Svanholm slog Glostrup 70-56 – Nørrebro vandt over Esbjerg.

Dansk gærdespil har det ligesom Amagerbanken. Der skal en kæmpeindsprøjtning til, hvis det ikke skal gå helt fallit.

I rækken af kampe mellem tophold, hvor scorerne rammer bundgrænsen, må Glostrups hjemmekamp mod Svanholm stå som en af de fremmeste.

Under perfekte efterårsomstændigheder med en bane – klippet så langt ned lige før starten af Glostrup selv, som man nu kan i Danmark – formåede de to hold i løbet af de 68 overe kampen varede, at score 126 points, heraf 24 ekstra.


Bobby Chawla kastes ud af Rasmus Nielsen

De blev fordelt med 70 til Svanholm og 56 til Glostrup, der uforklarligt pludselig synes at have mistet evnen til at vinde en kamp.

Svanholms halvleg blev ødelagt af Glostrups Aftab Ahmed, der fjernede toppen
(3 ude for 16). Det gik fra værre til slemt, da Zishan Shah (22), der havde holdt lidt sammen på det og genopstandne Søren Vestergård, broderen Thomas og James Moniz var ude (6 ude for 32 og 7 ude for 45 efter 22 overe). Under disse omstændigheder var Zameer Khans 16 på 56 bolde vigtige, men Svanholm all out for 70 og der var eminente kasteresultater til Aftab Ahmed (3/13), Rasmus Nielsen (3/12), Borchersen (2/9) og Henrik Hansen (2/14).


Zameer Khan stokket ud

I Glostrups halvleg, hvor bare en enkelt sammenbidt gærdestand kunne have skaffet gevinsten, pullshottede åbneren Peter Paulsen til Bobby Chawla, der droppede den ved 14 Paulsen tænkte at Chawla ikke kan gribe og prøvede igen to bolde senere og første Glostrup-gærde var ude ved 14. Martin Jensen og Shezad Ahmed spillede fornuftigt, men da Mulder kom på tidligt, kantede anfører Jensen til keeperen.


Marti Jensen gribes af Thomas Vestergård på Brett Mulder

Brett Mulder (4/11) i tandem med Bobby Chawla vise sig at være en vindende kombination. Henrik Hansen, Aftab Ahmed og Søren Jensen smed deres gærder væk med ryggesløse stød, Borchersen kantede og pludselig stod Glenn Larsen inden sammen med Shezad Ahmed (6 ude for 42).


Glen Larsen caught behind

Larsen kom ind med en løber, som blev sendt ud igen, da Larsens skade ikke var opstået under kampen. Det var virkelig et skidt træk at få Larsen ind til Shezad Ahmed på det tidspunkt. Ahmed lavede adskillige stød, der kunne have givet points, men Larsen formåede ikke at løbe dem. Taktikken hævdedes at være at skaffe nogle flere udenom p.g.a. Glenn Larsens venstrehåndsstance.


Glostrups sidste mand Suleman Arshah ude ben for på Sair Anjum og det jubles

Der kom også nogle få, men Shezad Ahmed (19 på 63 bolde), der havde spillet en halvleg, hvor han virkelig prøvede at holde sammen på tropperne, blev mere og mere frustreret og endte med at servere en svær gribechance i point, som Anjum holdti fodboldmålmandsstil (7/55). Efter 37 bolde og 3 points kantede Glenn Larsen til keeperen) og Sair Anjum (3/21) ryddede halen.

Dermed kan der stadig blive omkamp om DM, hvis Herning vinder sine sidste to kampe over Husum og Glostrup og Svanholm sin ene over AB.

Nørrebros bane på Kløvermakren står stadig under vandt, så Nørrebro-Esbjerg blev spillet på Svanholm Park.

Nørrebros halvleg så ikke lovende ud ved 5 for 79, men en oplagt Aftab Ahmed
(42) var inde sammen med åbner Rashid Ali (45) og næste gærde faldt først ved 150 – det blev i alt til 177/9 (Peer Jensen 4/23).

Esbjerg Claus Hansen kantede første bold og dermed faldt skuldrene hos Esbjerg. Vestjyderne kom aldrig ind i kampen og selvom Peer Jensen (35 på 100 bolde) stadig stod der ubesejret, da det var slut, kom Esbjeg kun på 106 og skal slås med Husum om at undgå sidstepladsen på næste søndag. J. Taugir tog 4 for13 for Nørrebro og den sjældent oplagte old boy Aftab Ahmed kronede sin store dag med 3/16.


Esbjegs sidste gærde J. Turin kastet ud af J. Taugir. Dommer Niels Bagh tilbage fra sine mange internationale tjenester

1. division

Albertslund og Skanderborg spillede den kamp, der i første omgang blev aflyst p.g.a. regn. Albertslund var ude for 144 (N. Malik 38) og Thomas Bratbøl og juniorspilleren A. Ahmed tog hver 3 gærder.

Havde det ikke været for Rizwan Mahmoods 66 havde det set skidt ud for Skanderborg, men nu stod han der i mere end 2