T 2o drengestævne 006

Husums Tom Wiese in action

Det danske drengelandshold var også helt ovenpå i den afsluttende T 2o turnering under  drengestævnet på Svanholm Park  på ugen, der først bød på en 40 overes turnering mellem Danmark, Holland. Schweiz og Luxembourg (vundet af DK) og  torsdag en T20 turnering, hvor DK i den ene semifinale mødte Schweiz og i finalen Holland

Først vandt DK over svejtserne med 205/4 – 119/2.Svejtserne er absolut ikke uefne, rimeligt organiserede og havde en klassegærdespiller i Jayden Singh, der scorede et century mod Holland i den ordinære turnering.  Landet har omkring 20 cricketklubber, men måtte indrømme, at ungdomsarbejdet er lidt forsømt, men holdes dog nogenlunde vedlige. Deres gærdepil OK, men kastningen direkte rædselsfuld 51 ekstra i en  T 20 kamp fortæller alt.

T 2o drengestævne 008

Jonas Henriksen slipper trods den hollandske keeper ekvilibrisme

Danske topscorere Marcus Knapp , Skanderborg 66 og Jonas Henriksen, Svanholm 51. Marcus ligner virkelig en spiller, vi vil vil komme til at høre om i fremtiden. Marcus bor i Ålborg, men uden ungdomscricket i den by tager han til Skanderborg for at træne og spille. Referenten de tidligere tre dage Jørgen Jønsson roste ham til skyerne efter DKs første kamp, derefter lavede Marcus ingenting de næste to kampe og Jønsson sad i skyggen på den drønhede bane og stønnede – ”sådan er det altid når jeg gør dem til genier, så laver de ingenting bagefter”. Marcus er ikke noget geni  nu, men han er en omhyggelig gærdespiller med et pænt og omhyggeligt repertoire og var det danske hold en god keeper.

T 2o drengestævne 010

Topscorer Jonas in action

Finalen mod det hollandske U14 hold med enkelt U-15 spiller blev også en ret kedelig forestilling. Dertil var danskerne for gode. Først og fremmest  bowlede de l angt bedre end under 40 overes turneringen. Kun 12 ekstras og et flot markspil med gode greb. Hollændernes 114/6 var ikke konkurrencedygtige selvom Marcus Knapp gik hurigt. Først battede Tom Wiese, Husum (22) op til 74/2 sammen med Jonas Henriksen, Svanholm (topscorer med 51 – plus de 51 han lavede i første kamp – det kan man kun sige positivt  om). Da Jonas var ude ved 3/88, battede Magnus Kristensen, Esbjerg (28x) sejren hjem med 3 overe i overskud.

Svejtserne vandt problemløst kampen om 3 pladsen over et  hold fra Luxembourg, der ikke var i samme klasse som de andre.

På afslutningsaftenen, der bød på barbecue, blev  40 overes turneringens  mest scorende og og mest ”gærdeædende” spillere kåret. Gærdespilleren var den danske anførerer Svanholms Saud Munir med ialt 204 points for to fald i den ordinære turnering. Den i særklasse bedste kaster var Shangev Thas, Horsens med i alt 13 gærder for 58 points. Shangev har den evne at han som en lille maskine konstant kan kaste bolde med god længde i rektanglet.

En god uge for alle. Fantastisk vejr, god stemning. Alle gæsterne ville gerne komme igen.

SN

 Denmark U15 v Schweiz U15 T20

 

 Denmark U15 v Netherlands U15 final T 20