Holdet indeholder overraskende en danskfødt debutant fra Sydafrika

Der står meget på spil, når det danske landshold, om en måned skal forsøge at forsvare den EM-titel i Twenty20-cricket, som det vandt i 2011 for amatørlandshold. Denne gang afvikles EM i Sussex- Amjad Khans hjemmebane i engelsk top-cricket, hvor hans hold i øjeblikket topper i Countyturneringen. De to bedste hold i turneringen går videre til VM-kvalifikationsturneringen i Dubai i november 2013.

Turneringen spilles i tiden 8.-til 13. juli i Sussex. Danmark spiller i gruppe B, hvor de andre nationer er Jersey, Frankrig, Belgien, Tyskland, og Isle of Man.

Gruppe-A består af nationerne Italien, Guernsey, Norge, Østrig, Gibraltar og Sverige.

De to bedste fra hver gruppe spiller semifinale den 13, juli kl. 11.00 og de to vindere spiller finale samme dag kl. 18.45.

Det danske hold er udtaget har fået følgende udseende:

Michael Pedersen, Skanderborg (anfører), Frederik Klokker, Skanderborg (keeper), Carsten Pedersen, Skanderborg, Rizwan Mahmood, Skanderborg, Bobby Chawla, Elwood CC. Hamid Shah, KB, Taha Ahmed, Svanholm, Bashir Shah, Glostrup, Aftab Ahmed, Glostrup, Kasper Robin, Esbjerg, Martin Pedersen, Kolding, Kamran Mahmood, Skanderborg, Basit Raja, Svanholm, Christo Botma, Kolding.

Trænere Bret Mulder og Morten Hedegaard.

Som nævnt, står der meget på spil for det danske mandskab, som gerne skulle ende mellem de to bedste, ved dette Twenty20-EM, og således kvalificere holdet til omtalte VM-kval. I Dubai til vinter.

img_show

Debutanten Christo Botma


SKAESB12-438x361

Frederik Klokker ved gærdet

Den store overraskelse på holdet er nok udtagelsen af den ”ukendte” Koldingspiller Christo Botma, som er født af danske forældre og som har dansk pas. Christo har sin opvækst i Sydafrika, men virker nu i Kolding som allrounder. Det er nu ikke fordi hr. Botmas tal i elitedivisionen er al for prangende – 154 scorede points i 7 halvlege og 6 gærder for 169 points- er de ”tørre tal” , som han kan fremvise indtil dato. Om det også er nok til at han kommer ind som fast mand på holdet, må tiden vise. Vi hilser med glæde Martin Pedersens lille comeback til landsholdet velkommen, han har gjort det godt i år med både bat og bold. Han er en spiller man altid kan regne med yder sit optimale. Det bliver nok holdets veteraner Frederik Klokker( som allerede har scoret 4 Century) Carsten og Michal Pedersen, Bobby Chawla, og Bashir Shah, hvis skuldre der vil blive lagt tyngde på, når det rigtigt går løs.

Vores nærmeste konkurrenter vil nok blive Jersey, Italien, og Guernsey, med mindre, at der pludselig dukker nogle nye udenlandske spillere op på nogle af de andre nationers holdsammensætning.

Jørgen Jønsson