Den danske keeper i vandret stil griber et Guernsegærde ud

Den danske keeper i vandret stil griber et Guernsey-gærde ud

Slog overbevisende både Holland og Guernsey

Ikke uventet var det danske hold for stærkt til at Holland og Guernsey rigtigt for alvor var i stand til at give os modstand.

I formiddags kampen mod Holland valgte gæsterne fornuftigt nok at batte først. Hollænderne har under hele denne turnering valgt at fokusere på at blive inde ved gærdet i det antal overs, man har fået tildelt. Egentlig fornuftig nok, når man ikke møder op med et hold, der ville være i stand til at både at kunne angribe kastningen og samtidig også kunne overleve alle overs.

Hollænderne prøvede virkelig at gøre sig umage, men mere end 77 points for 7 gærder, blev det ikke til. De to Svanholmere Saud Munir og Azaan Rehmann tog begge 2 gærder for 13 og 12.

Saud Munir ved gærdet

Anique Uddin ved gærdet

Selv om de to danske åbnere Saif Ahmed (28) og  Z. Raja (6)så ud som om de gjorde deres yderste for at dele gaver ud til hollænderne i form af løst spil og gribechancer, var der ikke tale om bare antydning af spænding. De to næste gærdespillere Anique Uddin (35 not out) og Oliver Damgaard (8 not out) spillede sejren sikkert hjem efter 8,5 overs.

Den efterfølgende kamp mellem Holland og Guernsey gav lidt overraskende sejr til hollænderne.

Marcus Knap er begyndt at spille for meget på tværs

Marcus Knap er begyndt at spille for meget på tværs

Det danske hold vandt turneringen uden at imponere

I den sidste Twenty20” kamp mellem Guernsey og Danmark, vandt Guernsey lodtrækningen og valgte at batte først. Kun åbningsgærdet D.L. Messurien gjorde væsen af sig og scorede 51 points. Guernsey sluttede med 101 points i en halvleg hvor det danske holds ambitionsniveau dallede noget til sidst. Saif Ahmed blev bedste kaster med 3 gærder for 17, medens Jonas Henriksen og Saud Munir begge tog 2 gærder for 7 og 29 points.

Ingen var i tvivl om, at Danmark denne gang havde det bedste U.17.hold, og selv om man godt kunne se styrkeforskellen mellem de 3 mandskaber, er der mange ting på det danske hold der skal blive bedre. Det er ikke kun ris til holdet vi vil uddele. Bevares, der var mange gode detaljer, især var den danske afvikling i marken for det meste god og gedigent, hvor spillerne generelt vat hurtig på bolden, og kastningen var ligeledes bedre end de to andre nationers.

Men der er sandelig også elementære ting, der bør rettes hos mange af spillerne. Uden at gå i detaljer med de enkelte, er det slående, at når der spilles på græspitch, bliver vores gærdespil afsløret med mange tekniske fejl. De fleste spiller for langt fra bolden, ligesom man ikke formår at være markant nok i sit benarbejde, når man skal ud at møde bolde, uanset om det foregår i et eller to skridt. Det værste er dog, at vores spillere slår for meget på tværs og i luften- ved godt det er blevet pointeret flere gange- det overlever man ikke på bedre plan.

Sangeev Thas flytter ikke sine ben og bliver dømt ben for

Sangeev Thas flytter ikke sine ben og bliver dømt ben for

Saud Munir batter

Saud Munir batter

For ikke at slutte af med alt for meget kritik, er det da opmuntrende, at vi er i stand til at slå de modstandere, vi stadigvæk dyster med uden for de større turneringer, men vores mål må være, at vi vil prøve at komme lidt op af den bedre rangstige, hvor vi også kommer til at møde langt bedre modstand. Så dette her skal ikke kun være en stor ”bandbule”, men blot en konstatering af, at vi har en lille god talentmasse, hvor vi godt kan tillade os at stille lidt større krav om at spillerne på sigt vil forbedre deres tekniske formåen.

I morgen spiller Danmark mod Guernsey en 50-overskamp, om at blive vinder af denne 3.nationers-turnering, og mon ikke vi også her tager ”vinder-attituden” på os.

Jørgen Jønsson