"Man off the match" Frederik Klokker, vistnok ham til venstre

“Man off the match” Frederik Klokker, vistnok ham til venstre

Jersey vandt EM på en bedre net-rate, og Danmark fik sølv

Ser man bort fra den første af Danmarks kampe – den eneste tabte kamp mod Guernsey- kan landstræner Jeremy Bray vel egentlig være udmærket tilfreds med den danske indsats.

”Jeg er stort set tilfreds med indsatsen, måske kunne vi have vundet EM, når man i bagklogskabens klare lys nu kan konstatere, at det var ”Net-raten” vi tabte- Danmark og Jersey lå lige med hver 4 sejre- i form af nogle halv-dumme fejl, hvor man i sportens verden normalt kalder det ”de små marginaler”. Jeg er i sær tilfreds med, at jeg fik de 3 unge debutanter i spil, jeg ved godt at Annique Uddin ikke rigtigt kom i spil – både Mads Henriksen, som gjorde det rigtigt fint i et par kampe, og Saif Ahmed, der i en af kampene viste sit potentiale som slowbowler, og deres tilstedeværelse inde omkring holdet fungere rigtigt godt” udtaler landstræner Jeremy Gray.

Selv om vi tabte det ene åbningsgærde i 2. over kom vi godt fra start mod Italien

Vi startede ved gærdet med Aftab Ahmed og Frederik Klokker, Aftab lavede en god 6er ude i mid-wicket, men bolden efter skulle han prøve samme nummer og ramte ikke så godt  og blev grebet. Frederik, som mange i den hjemlige cricketverden var lidt bekymret for ikke at være rigtig feed, viste endnu engang sit konkurrencegen, og fortsatte sit gode spil med skiftende makkere. Ved totalen 82 gav han en chance, og den skal man ikke give Frederik, så han fortsatte sit spil, som var en passende blanding af en god sortering og alligevel  være offensiv. Frederik og Hamid Shah, som scorede 25 på 25 bolde, lavede den første vigtige gærdestand på 50 points, inden Hamid blev bowlet. Amjad Khan og Mads Henriksen faldt ret hurtigt- Amjad blev stokket på en bold, hvor han så ud som var han inde- Frederik Klokker spillede halvlegen op til 130 og blev grebet efter en vital og til tider godt spillende halvleg på 67 på 59 bolde, og hvor han af hensyn til de senere makkere, var nødt til at sætte farten lidt ned i sit spil-han gav en stor og en svær chance, men var igen noget af den ”enmandshær”, vi gerne skulle lave om til en noget bredere gærdeside, når vi nu engang ved, at den har vi jo, når spillet fungerer. Vi endte med 142 for 6 på de 20 overs, og forventede derfor en meget lige kamp.

Vi fik en kanonstart i marken

Hvis man skulle udnævne den danske overraskelse, må det bestemt være Basit Javed, som snart har spillet en del landskampe, hvor man fornemmer, at han har været lidt gemt væk, eller at vi måske ikke rigtigt har lagt mærke til han solide bowling. Sammen med rutinerede Amjad Khan, udgjorde han med det samme en stor trussel i den italienske gærdeside, vi havde 4 af deres gærder nede for kun 21 points efter 4,3 overs. Dette satte naturligvis et tydeligt præg på de normalt 3-4 hårdtslående italienske gærdespillere- navne som Petricola,Crowley, og Sandri ligger alle i top 10 på gærderanglisten over EMs bedste-  vi begyndte så småt at lugte guldet, selv om vi godt vidste at Jersey helst skulle tabe til Guernsey i den anden kamp. Samtidig med at bulletinerne fortalte, at Jersey, efter en fin start, de skulle score 130 efter Guernseys 129 points, pludselig havde mistet 5 gærder og stadigvæk manglede 40 points , hvor det danske hold var i hopla, og så ud som om, vi kunne få fat i hele Italiens gærdeside ganske billigt. Men midt i denne spænding, mødtes Crawley og Rasa i en god gærdestand, der pludselig begyndte at true vores sejrschancer. Men Bashir Shah og Amjad Khan fik i et godt samarbejde med Keeper Klokker, grebet begge ud, og dermed stod sejren til det danske hold klar med 16 points. Basit Javed tog imponerende 3 gærder for 19 points, og det samme gjorde Bashir Shah 3 for 26, Amjad Khan tog hans to vigtige gærder for 23. Der var to gode og sikre greb af unge Mads Henriksen og et af anfører Michael Pedersen.

Vi måtte således ”nøjes” med sølvet, men alligevel positivt, at vi kom så godt tilbage i turneringen, efter den første tabte kamp mod Guernsey. Vi vandt de sidste 4 kampe.

Selv om vi kun blev nr2, er der ingen grund til at falde sammen bashir

Selv om vi kun blev nr2, er der ingen grund til at falde sammen Bashir Shah

Frederik Klokker blev endnu engang turneringens bedste gærdespiller , trods det, at han spillede en innings mindre end alle de andre topspillere. Frederiks tal var 4 halvlege- 204 points gennemsnit 51,0, gennemsnittet var klart højere end de nærmeste. Flot var det også, at omtalte danske lyspunkt Basit Javed blev EMs næstbedste økonomiske bowler efter italieneren Tanwer med en rate på 5,12 pr. over. Bashir Shah var turneringens tredjebedste Wickettaker med 9 gærder.

Jørgen Jønsson