Anfører Pedersen , Lambert og Klokker de store spillere ved gærdet

Vi ved det bliver svært, men 244 points er en rimelig god score, hvis ikke lige det var mod de noget uberegnelige spillere fra USA. Det store spørgsmål de næste 3-4 timer må være, vil vore slowbowlere være istand til at holde USA’s meget aggressive gærdeside nede og samtidig tage gærder?


Anfører Michael Pedersen “Man of the match”

Vores halvleg startede, lige som i kampen mod Tanzania i går, stille og roligt. Dog mistede vi hurtigere end i går de to åbningsgærder Shehzad Ahmed og Carsten Pedersen (2 ude for 43 på 13 overs). Andy Lambert som battede nummer 3, viste næsten fra starten af, at hans comeback til det danske landshold har gavnet både ham og holdet. Det er ligesom Andy, på sine lidt ældre år i cricketsammenhæng, har fået sin spille-mentale tilstand på plads, og fungerer nu som en stor inspiration for de noget yngre spillere, med sit spillehumør og gode koncentrationsevne.

Aftab Ahmed fik fjernet USAs farlige åbningspar (ICC/Peter Lin)

Andy scorede 51 på 60 bolde og havde en god gærdestand med Frederik Klokker, der scorede 39 inden han blev bowlet af Rajp i over nr. 37 ( 167 for 5) inden da var Rizwan Mohammed grebet ud for 7 points. Da den, i landsholdssammenhæng ofte kritiserede Michael Pedersen kom ind, var det meget vigtigt, at han sammen med sine makkere ved gærdet fik totalen til at rulle med en passende blanding af gode løb og grænseslag – han havde blandt andet sammen med Frederik Klokker en 5 stand på 47 points, og senere måske den endnu mere vitale stand mellem ham og Bashir Shah på 60 points. Michael spillede vel en af hans allerbedste halvlege og scorede 59 på 68 bolde i denne meget vigtige innings med to gode partnership. Det lykkedes at få runraten hævet til noget nær 5,0, og det skyldes ikke mindst den danske anfører. Et stort hip il Bashir Shah, der som den sene hårdtslående gærdespiller endnu engang lykkedes (19 points på 31 bolde).

Andy Lambert i et flyvende cut

Skal man være lidt kritisk må det være, at på et tidspunkt så det ud som om vi kunne slutte med en total på 260, men så røg der et par gærder, hvilket der altis sætter tempoet noget ned.

Fire flotte gærdepræstationer af Michael Pedetsen, Andy Lambert, Frederik Klokker, og Bashir Shah, gjorde, at det ser ud til at blive en spændende kamp med en god chance for danskerne, hvis kastning og markspil kommer til at fungere. 244 for 9 blev de tørre tal, og nu venter vi spændt på fortsættelsen i dette drama af en kamp. Vores gode ven og supporter Chris Rawson siger på sin hjemmeside ” En respektabel dansk score som vi burde være istand til at forsvare, men det er meget fugtigt i dag, og vi ved at USA har nogle gode og hårdtslående gærdespillere, men hold tro på det” udtaler Chris Rawson”

 

Danskerne efter at Seve Massiah er blevet dømt ud ben for (ICC/Peter Lin)

Slowbowlerne og Aftab Ahmed laver store problemer i USA’s gærdeside

Efter et par katastrofale overs fra Henrik Saxe – 26 points på 2 overs- så det i begyndelsen ikke særlig godt ud for det danske markhold, som måtte lægge ryg til 40 points på de første 4,5 overs. Men Aftab Ahmed får det ene åbningsgærde Nadkami grebet af Andy Lambert, og i over nummer 8 griber keeper Frederik Klokker Taylor ud på Aftabs kastning(2 for 49 på 8,3 overs). Efterfølgende får det danske markhold tempoet sat ned hos de aggressive amerikanere, og i over nummer 11 griber Lejf Slebsager Thysgarajan ud på venstrehåndsslowbowleren Bashir Shahs kastning (3 for 54 på 11 overs).

Da Frederik Klokker stokker nummer 5 Mishra ud på Bashir Shahs kastning i den 15 over( 64 points) falder runraten efterfølgende meget markant. Bashir Shah bowler strålende tæt, og i over nr. 19 fanger han 3.gærdet Massia med en ben for(5 for 71).

Bashir Shah har virkelig været outstanding i de to første kampe – i dag bowlede han som nævnt blændende og tog 3 gærder for 11 på 5 overs. Igen var alle vores slowbowlere billige Michael Pedersen 5-2-9-0, Lejf Slebsager 4-0-13-0, og Bobby Chawla 1,4-0-6-0. Vi må dog ikke glemme Aftab Ahmeds vigtige to gærder i starten, som var med til at knække de offensive amerikanere.

Ved totalen 86 for 5 på 23,4 overs begyndte det at regne, og mulighederne for yderligere spil blev senere udmøntet i regnvejrsreglerne efter D/L-metoden, som sagde, at Danmark vandt kampen med 56 points. Nu står vi godt rustet før de to vigtige kampe mod Singapore på torsdag og Malaysia på fredag. Vinder vi begge kampe er vi tæt på oprykning til ICC-3.division. Det er vigtigt, at vi ikke tror at vi allerede har kvalificeret os- mon ikke Bret Mulder og Morten Hedegaard nok skal få indprentet spillerne, at det nemmeste er at vi får gevinst i begge nævnte kampe, hvor Frederik klokker er til rådighed, det er han nemlig ikke mod Nepal på søndag og funalestævnet på mandag.

Måske lidt ærgerligt at vi ikke fik spillet til ende, jeg er sikker på at det danske hold ikke ville have sluppet deres gode tag på den amerikanske gærdeside, hvor runraten var over 6 for USA i den sidste halvdel af deres halvleg, og hvor de havde mistet deres bedste spillere.

Flot, tillykke til spillerne og dansk cricket, nu gælder det om at gøre arbejdet færdigt de næste par dage.

Jørgen Jønsson

Lejf Slebsager kaster (ICC/Peter LIn)