Anfører Pedersen vandt lodtrækningen og tog en svær beslutning

Det danske gærdespil svigtede

Anfører Michael Pedersen vandt lodtrækningen og må have været i syv sind. Vi har jo haft succes med at batte først, men i dag havde vi kun en god gærdestand – 4-mellem Shehzad Ahmed og Frederik Klokker på 74 points- hvad der altså ikke var nok for at få en pæn halvleg.

Vores første gærde Carsten Pedersen faldt ved 30 (8 overs) og andet gærde ved Andy Lambert, som fik et æg, blev grebet ud på anden bold (31 for2 på 8,3 overs) Rizwan Mahmood kom ind og spillede stille og roligt, men i over nummer 16 blev han bowlet ud af Chamchand (3 for 54)..

Rizwan Mahmood i et stort slag

Nu var det op til gærdestanden Shehzad Ahmed og Frederik Klokker at på stabiliseret gærdespillet.

Begge spillede velovervejet og straffede de løse bolde, og denne gærdestand på 74 points, inden Shehzad blev grebet ud, fik hævet totalen fra 54 til 128.

Da Michael Pedersen kom ind til Frederik Klokker, var der berettiget store forventninger til at nu ville vi rigtigt få gang i spillet, men ved totalen 140 blev Frederik Klokker desværre grebet ud i over nummer 36, og vi stod nu med 5 gærder nede med 14 overs tilbage. Aftab Ahmed blev bowlet på første bold (141 for 6 på 37 overs).

I de sidste 13 overs lykkedes det kun den danske gærdeside at score 32 points. Vi sluttede vores halvleg med 173 for alle på 46,3 overs.

Topscorer var Shehzad Ahmed med 50 points på 100 bolde, Frederik klokker scorede 45 på 66 bolde. Kun anfører Michael Pedersen med 18 points var i stand til at hjælpe til, og det bliver spændende at følge, om det har været pitchens beskaffenhed, der har gjort det svært for det hold der battede først – i de to andre kampe scorede Malaysia kun 69 points mod Nepal, og Tanzania 92 mod USA, så ud af de tal, kan vi håbe på at pitchene ude i Malaysia er vanskelige at batte på i dag.

Singapore fik en flot start ved gærdet

Det danske håb om at få et par hurtige gærder i starten blev forholdsvis hurtigt gjort til skamme. Aftab Ahmed og Said Anjum formåede ikke at få presset de to Singapore-åbningsgærder tilstrækkeligt. Vi fik først hul på bylden i den 12 over, hvor anfører Michael Pedersen fik Suryawanshi med ben for. 3 overs senere fik vi en ny ben-for, da Bobby Chawla fangede det andet åbningsgærde Kumarage(2 for 68 på 15 overs). Selv om vi nu havde taget to Singapore-gærder, var runraten stadigvæk ikke noget problem for Singapore, der havde tid nok. Vi må nok erkende, at med en total på 173, skulle der noget nær et sammenbrud til, hvis vi skulle ind i kampen igen.

Det kom ikke. Vi var formentligt ikke på noget tidspunkt i vinderens rolle, selv om vi erobrede 6 gærder, havde Singapore stadigvæk rimelig tid til at score de fornødne points, og i dag var Bashir Shah for dyr i hans første spel. Det var kun de tre veteraner anfører Michael Pedersen og Bobby Chawla der bowlede rigtigt billigt – Michael fik på sine 10 overs 2 gærder for kun 24 points, og Bobby Chawla 1 for 21 på sine 10 overs. Lejf Slebsager bowlede også billigt med 0 for 32 på 8,4, det er jo ikke ham, der skal være den store gærdeæder.

Singapore passerede den danske total i over nummer 46 – 174 for tabet af 6 gærder, og er nu med i kampen om oprykningspladserne.

Tænk hvis vores gærdeside havde fungeret lige som i de to første kampe – 40 points mere havde måske været nok i dag. Efter dette lidt skuffende nederlag skal det danske hold vinde over værterne fra Malaysia i morgen, hvis vi stadigvæk skal kæmpe med om om oprykning.

 

Jørgen Jønsson