På Grainville banen hvor Jerseys fleste kampe blive spillet mødte Danmark værtsnationen i turneringens første kamp. Grainvilles pitch er kendt for at tage spin så Danmark stillede op med et hold med på papiret 4 spinnere. Jacob Larsen, Troels Thøgersen og Omar Hyatt fik en reserve tjans og det betød debut for Martin Pedersen fra Kolding og Hamid Shah fra Svanholm.

Danmark vandt lodtrækningen og Michael Pedersen valgte at gå til gærdet til trods for at pitchen var blevet fugtigt efter nattens regn hvilket ville give seam kasterne en fordel i starten og til dels også at det var overskyet og luftfugtigheden var høj hvilket var til fordel for svingkasterne. Men Michael var overbevist at holdet spillede bedst uden pres og når de var først til gærdet.

Inden kampen holdt manageren Ole Roland en tale for kampjubilaren Carsten Pedersen som nu deltog som landsholdspiller for 100 gang. Carsten fik overrakt en graveret erindringspokal samt en gave fra forbundet.

Danskerne fik ikke den gode start de havde håbet på. Zishan Shah fik en kort bold der steg voldsomt og cuttede indad og han kunne kun afværge den ved at bruge bat håndtaget og blev grebet ud. Pitchen viste sig at være svær at spille på og det blev gjort værre af at bolden svingede. Anføreren Michael Pedersen blev kastet ud af en indsvinger og det gav plads til Hamid, der spillede fornuftigt indtil drikkepausen. Imens spillede Frederik med vant autoritet krydret med lidt held.


Michael Pedersen kastes ud af Driver

Efter pausen snittede Hamid en lang bold til keeperen på Hagues kastning. Hague var langt den mest stabile af Jersey kasterne og holdt danskerne nede scoringsmæssigt. Jubilaren Carsten Pedersen startede godt og så ud til at bygge en halvleg da han smækkede en af Hagues få dårlige bolde lige ud i points hænder. Danskernes problemer voksede da Rizwan Mahmood fejlbedømte en drive der steg lodret i luften og danskerne var 59 for 5. Henrik Hansen og Fredrik Klokker fik stabiliseret skuden lidt ved at lave 38 points sammen indtil Henrik blev godt stokket ned af legsiden. Katastrofen lurede lige om hjørnet da Bobby Chawla cuttede bolden direkte i gærdet og 7 gærder var nede for 97. Ind kom dagens anden debutant, en nervøs Martin Pedersen, der dog smed nervøsiteten da han fik bolden på pladen. Martin gik nådeløs i gang med at straffe Jersey kasterne så snart det lå til det. Martin havde intet respekt for kasterne og slog en sekser i den lange hjørne på banen. Frederik vågnede også op scoringsmæssigt og de to tilsammen lavede 67 i de sidste 10 overs. Frederik endte på 67 not out og Martin 38 not out. Danskerne havde nu en total der kunne forsvares.


Henrik Hansen slår til 4

Martin Pedersen hooker til 4

Og troen på det blev forstærket da en Henrik Hansen bouncer snittede Hagues handsken til Carsten i slip med kun 4 på tavlen. Selv om Driver hamrede Henrik til grænsen to gange i en over var troen da stadig væk da Driver snittede David Borchersen til et godt grab af Frederik Klokker med 30 på tavlen. Desværre lykkedes det ikke de danske åbningskaster at få Jersey spillerne til at spille på forreste fod. Farley og Gough fik baseret et gærdestand og de danske spinnere der kom på kunne ikke få et gennembrud til trods for at bolden skruede meget. Der var for mange løse bolde og for få der skabte vanskeligheder. Der skulle en fejl der gav et løbet ud til at skabe et gennembrud, men da var totalen 114. Michael Pedersen kastede dog godt og fik en belønning ved at fange Gough ben for med 131 på tavlen og kort efter slog Morrison en yderst skæv bold fra Michael op i luften som Fredererik grab. Men det var for sent og Jones og de la Haye spillede halvlegen hjem til en sejr på 5 stående gærder.


Farley løbes ud fra indstik fra reservemarkspiller Omar Hyatt

Simon Talbot var skuffet over at det ikke var lykkes at skabe mere spænding om udfaldet når danskerne havde trods vanskelige spilleforhold havde alligevel fået en total på tavlen. Kastningen var ikke farligt nok. Udfordringen for holdet er nu at vise at de kan springe tilbage og spille bedre i morgen mod Skotland. Det er et ungt hold der skal udvikle sig og Martin Pedersen med sit gærdeindsats i dag viste vejen Det negative er vejrudsigten for de næste dage der vil minde mere om efterår end sommer med regn og blæst på vej.

FLERE BILLEDER

SCORECARD