Succesholdet fra Sussex får det svær i Dubai

Succesholdet fra Sussex får det svært i Dubai

Turneringen giver revanche-mulighed i 4 af puljekampene

Der er trukket lod om puljefordelingen i Twenty20-World Cup-kvalifikationsturneringen i Dubai.

Danmark har fået en svær lodtrækning, og skal møde Holland, Skotland, Afghanistan, Kenya, Bermuda, Nepal og Papua New Guinea. Der bliver således tale om revanche i 4 kampe, i en pulje, hvor der er 5 gengangere i Danmarks pulje, fra sidste World Cup-kval.for halvanden år siden. Ved sidste World Cup-kval. vandt vi kun en kamp – over Bermuda- og det bliver formentlig lige så svært denne gang. Uden at være alt for pessimistisk, må man nok konstatere, at vi virkelig skal spille op til vores bedste, hvis vi skal vinde 2-3 kampe. En forsigtig bedømmelse allerede nu, vil være, at vi på gode dage godt kan vinde over Bermuda, Papua New Guinea og måske også Nepal, som virkelig de sidste 2-3 år har gennemgået en større spillefremgang.

Det er hårde odds for et dansk landshold, der bliver nødt til at holde formen ved lige, når man slutter sæsonen af medio september. Man kunne måske satse på, at vi går hen og får en ”Indian sommer”, så kunne landsholdet måske spille nogle Twenty20-kampe mod udvalgte danske hold, de sidste 14 dage i september? Så bliver indendørstræningen trods alt lidt kortere – lidt over en måned- op mod kvalifikationsturneringen.

Problemet med at forberede sig inden ved at rejse ud, hvis der er økonomi til det, vil formentlig blive alle de dage spillerne skal tage fri fra deres arbejde.

Vi håber ikke det bliver "ryggen mod muren"

Vi håber ikke det bliver “ryggen mod muren”

Efter min mening, er dette kvalifikationsprogram i Dubai, lavet for Semiprofessionelle. Der er afsat 15 dage til et Twenty20-mesterskab hvor der deltager 16 hold i 2 puljer. Hvis man ikke vil spille to kampe om dagen, kunne man måske have spillet i 3-4 puljer, som gjorde det kortere og mere velegnet for amatører, der har deres daglige arbejde og familie og tænke på, når der næsten skal bruges 2/3 af ens ferie til cricketarrangementer. Der er jo lige brugt en uge i Sussex. Never mind, jeg er enig med en tidligere cricketleder, der udtalte, når bare vi retter ind efter de store ICC-cricketlande, og ikke blander os, så får vi stadigvæk midler til at køre ”forretningen” Cricket-Danmark med flot støtte af ICC.

I pulje-A. deltager Canada, Namibia, Uganda, Hong Kong,, Italien, Irland, USA, og Forenede Emirater.

Jørgen Jønsson