Frederik Klokker scorer endnu en hurtig halvleg for Danmark

Frederik Klokker scorer endnu en hurtig halvleg for Danmark

Vi har vundet vores pulje klart med overbevisende spil

Så er det danske landshold klar til at forsvare sin EM-titel fra 2011, når de røde farver går på banen i morgen eftermiddags semifinale mod Guernsey.

Hvis vi kigger på de hidtidige resultater i turneringen, er der ingen tvivl om, at det ligner en finale mellem Danmark og Italien-som møder Jersey i den anden semifinale.

Men semifinalen i morgen mod Guernsey, kan godt gå hen og blive et spændende foretagende, hvis vi ikke får stækket Guernseys bedste gærdespiller JDJ. Frith, som kun har lavet 3 points færre end vores first string Frederik Klokker, som har lavet 277 points foreløbig i turneringen.

Frederik indtaget førstepladsen på ”Top runs-tabellen med de 277 points i sine 5 halvlege, og han har ved dette mesterskab virket meget overbevisende med et fornemt og meget offensivt gærdespil. Han var tidligere udsat for kritik, af de såkaldte cricketeksperter, at han spillede for langsomt, og at han ikke egnede sig til Twenty20-cricket.. Frederik har indtil videre spillet med en ”Strikerate” på 164,0, og har spillet fremragende i hver eneste kamp, hvor han hver gang har lagt grunden til en stor halvleg for det danske hold.

I det hele taget har det danske hold virket meget homogent i næsten alle spillets faser, og vi har også en spiller, Bashir Shah, der topper hos kasterne over flest taget gærder. Bashir har taget 11 gærder på sine 19 overs for kun 97 points med et gennemsnit på 8,8. Det er lige som om, at Bashir , når han optræder på internationalt plan, føler sig bedre tilpas. I hver tilfælde gør han det som regel over forventning, når han spiller på dette niveau.

Bashir Shah er turneringens bedste bowler

Bashir Shah er turneringens bedste bowler

Hvis vi anlægger den optimistiske attitude, og siger at vi kommer i finalen i morgen aften, så forudser jeg faktisk en meget spændende ”EM-finale” mod Italien, hvor vores største problem så nok vil blive, at holde de to meget hårdtslående og hurtigscorende DA. Marage og Petricola, som begge spiller med en ”strikerate” på ca. 170,0. Her kommer så det store 100.000 kr. spørgsmål, vil vores 4-5 slowbowlere, som hidtil har haft stor succes ved dette mesterskab, være i stand til holde disse to ”hardhittere” nede? Det bliver en meget spændende lørdag for dansk cricket, hvor vores hold har bevist, at vi har kvalitet til at gå hele vejen. Husk på, vi skal spille os i finalen, hvis vi vil deltage i Twenty20- World Cup i Dubai til efteråret.

Jørgen Jønsson