Dame landsholdet indtog Holland og imponerede med god fight og til tider god cricket.

Afgang torsdag midnat fra Esbjerg hvorefter turen gik til Fredericia for at samle de sidste spillere op.
Med højt humør og god stemning gik turen mod Haag, med chauffør Flemming, og hans trofaste hjælper en bus ,der efter vores bedste mening burde ha søgt pension for 30 år siden, men vi nåede frem fredag ca. kl. 15.

Vores hotel lå i centrum af byen , så det kunne vi ikke klage over så vi fik mulighed for at hvile, og nogle af de mere feminine shopping gener kom på prøve ved nogle af pigerne, men specielt hos Peter Banke, der havde hevet Maja Østergård og undertegnet rundt i 5 forskellige tøjbutikker for at finde et par shorts!!!!!!!

40 overs kamp lørdag på Spartas flotte cricket bane som ville være en af de bedre i Danmark.

Det Hollandske hold vi skulle spille mod bestod af 6 fra deres landholds trup, der ugen inden var blevet Europamester, 4 fra deres U19, samt en enkelt spiller fra U17.
Holland vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Vores 2 åbnings kastere Diana Mathiasen og Christina Alder startede med meget præcis kastning og det første gærder gik i anden over, og pigerne var godt oppe at køre.

De første 20 over kastede vi nærmest over evne og hollænderne var meget presset, og var 5 nede for ca 70. Men derefter gik gassen lidt af ballonen, blandt andet ved en god gærdestand mellem den hollandske anfører Nathalie Hennis 50 og P.Swukenbheeh 34, der løb meget godt mellem gærderne og begyndte at løbe små enere.
Holland endte på 167 for 8, en score vi inden kampen ville ha været meget godt tilfreds med, dog scorede Mrs Ekstra 40!!!!!!!!!!
Bedste kaster Diana Mathiasen 1 for 27 på 8 over, Christina Alder 1 for 20 på 5, og Line Østergård 1 for 20 på 8 over.
Inden vi skulle batte blev vi enig om at være tålmodige og batte med lodret bat. Men, ak ak, i anden over mister vi begge vores åbnere, og Hollands bowlere er med deres aggressive mark ikke nemme at score på, og vi ender på 77 for 10, dog skal nævnes Anne Østergård 22 og vores topscorer Mrs Ekstra 42. Man kunne godt se at hollænderne spiller meget mere cricket end vi gør, dog kunne de ikke tage vores fight, og gode humør fra os.

Søndag 20/20 kamp mod et forstækket U 17 hold med 4 landsholds spillere.

Bloomendals lækre bane, som kunne gøre mange dansk have ejere misundelig med den plæne og omgivelser.
Holland vinder igen lodtrækningen og sender os til gærdet. Vi mister vores første gærder i anden over. Derefter batter Line og Anne sammen i 6 over, hvor de løber som gazeller mellem gærderne og vi samler mange små enere op på den gode hollandske kastning. Efter vi mister Anne, batter Kasthine Brock og Line rigtig godt sammen indtil vi starter med at forcere vores slag og vi ender på 70 for 4 på en stor flot, men meget langsom outfield pga. regn hele natten. Dog skal alle danske gærder spillere ha ros for deres løb mellem gærderne og at de prøvede at spille med lodret bat, som vi ikke gjorde i den første kamp.

Igen startede vores mark tur godt med et hollandsk gærde i første over – vi var oven på!
Men ak vi glemte lige at Holland havde deres semi-professionelle spiller Hannah Hofmann med, der nærmest scorede efter behag med flere flotte drives som mange herrespillere ville være stolte over.
De batter over for 4 , men vi kæmpede bravt, og gjorde hvad vi kunne.

Turen gik nu mod nord med “TROFAST” og Flemming bag rettet.

Alt i alt en dejlig tur hvor pigerne gav alt de havde, og vi fik set, at med lidt mere cricket og træning, er vi ikke langt bagefter.
En stor tak til chauffør Flemming for at få os frem og tilbage i et stykket i trofast det var der ikke mange der kunne gøre. Og til holdet for godt humør og god cricket, samt til barnepige Peter Ø, samt Kurt Østergaard og Peter Banke for godt samarbejde.

Lars Hedegaard Andersen.

SCORECARD HOLLAND A SCORECARD HOLLAND U