DSC_1026

 

 Den kasteaction fik engelske countytrænere til at stå i kø for at sikre sig Søren Vestergård for 23 år siden. Han endte i Warwickshire et par år,

 

Svanholm havde ”gravet” Dads Army frem og det gav pote

 

Den intense spænding i bunden af elitedivisionen var formentlig stærkt medvirkede til at sidste års mestre Svanholm, havde besluttet sig for, at det unge hold nu skulle tilføres nye ”vitaminer” i form af fire veteraner, som skulle give de unge spillere en “saltvandsindsprøjtning” med hensyn til den mentale og ikke mindst rutinerede del af spillet.

Beslutningen må siges at være både klog og rigtig, da alle 4, der næsten alle kunne være medlemmer af Dads Army – 41 årige Søren Vestergaard, 41 årige James Moniz, og den 49 årige landsholdstræner Bret Mulder, plus den nye anfører Rashid Ali (39)  alle var stærkt medvirkende til Svanholms klare sejr på 98 points over Kolding.

DSC_0998-001

Taha Ahmed slår på tværs på Peder Pedersen og rammer bolden med bunden af battet og bolden ender i gærdet

Svanholm valgte at gå til gærdet, og efter en noget famlende start, hvor de unge svanholmere ikke var i stand til at modstå Koldings veteran Peder Pedersens gode stabile ”tørre offspinnere”- han tog de 3 første gærder og endte med 4 for 35 på sine 10 overs. Pedersen  kan iøvrigt slå alle de firesvanholmere hvad angår alder. Han fylder 50 om en måneds tid er er far for to af spillerne hos Kolding.

Som den gode formand Peder, udtalte til referenten, ”Det var en historisk dag for mig, der af gode grunde aldrig har taget et gærde i elitedivisionen. Det er jo første gang Kolding spiller med i den bedste række. Og at jeg kunne få 4 gærder, det er noget jeg aldrig havde drømt om”.

DSC_1009DSC_1010

Koldings  Raisul Saumy snuppede et utroligt greb. Mærk han starter på Saad Ahmeds luftige tværslag en fem meter inde fra 28 meter linien og ender med at snuppe bolden med en hånd 6 meter længere ude. -Jeg troede aldrig jeg nåede den, sagde han. Vinden tog bolden og blev ved med at bære den bagud for mig……………

Efter Peder Pedersens 10 overs, var Svanholm 6 nede for 96, og det så rimeligt lovende ud for koldingspillerne. Men så kom Vestergaard ind sammen med det unge talent Mads Henriksen, og på mange måder fungerede deres gærdestand, som læremesteren og eleven, der i samspil, med deres gode teknik, med battet formåede at formulere en fornuftig og strategisk gærdestand på 60 points, inden Søren Vestergaard (28) blev grebet. Lidt senere faldt Mads Henriksen (22). Inden da, havde Saad Ahmed scoret 25 points i en meget svær og presset situation, hvor han fik vist, at han også kan spille med stor omtanke og koncentration. Det var en indsats, der var i fortsættelse af hans præstation ved U-19 turneringen, hvor han blev højst scorende dansker og blandt de 10 bedste.

I den sidste del af halvlegen fik Henrik Saxe lavet 27 på 35 bolde. Svanholm endte med 202 for alle i over nummer 49.

 

DSC_0995

DSC_0996

Peder Pedersen i et af sine 4 gærder. Tarandit Singh slår fremad og gribes af Koldings formand

Kolding fik kun etableret en god gærdestand, og det var ikke nok

Kun brødrene Minik (27 på 53 bolde), og Martin Pedersen (30 på 62 bolde), fik etableret en gærdestand, der var med til at true Svanholm i starten af kampen. Resten lignede stort set en ekspeditionssag, da Koldingenserne var ude på 32 overs – Kolding all out 104. Den gamle svanholmstjerne Søren Vestergaard (ikke med i den bedste række siden 2009) bowlede 10 overs og tog 3 for 19 og får nok svært ved at komme ud af sengen i morgen, efter en flot og hård allroundpræstation, der formentlig giver Søren mod på sagen de sidste vigtige kampe i turneringen.

DSC_1025

Brødrene Martin og Minik Pedersen truede Svanholm efter Koldings to første gærder var ude for 8. Her batter de mod Vestergård

Bret Mulder kom ind som bowler på det rigtige tidspunkt, og havde et meget flot greb af Steffen Langholz på en meget hurtigt reagerende et hånds greb på sit egen kastning. Foruden den godt bowlende Vestergaard, tog Mulder, Henrik Saxe og T. Singh hver to gærder for henholdsvis 5 , 20 og 27 points.

Nu er spændingen stadigvæk intakt med hensyn til næstsidste pladsen, hvor Glostrup, Kolding, Svanholm og KB alle har 8 points.

Jørgen Jønsson 

 

 DSC_1006

Landsholdsspiller C. Botma fik dette gærde på sin første bold. Griber her James Moniz ud.

 

Ligesom under Svanholm-Kolding  var det i også Herning Dads Army, der dominerede festlighederne i Herning. Esbjerg var hæmmet ved ikke at have en spiller berettiget til forty cricket, men det havde Herning, ja hjemmeholdet havde endda flere.

Esbjergs indledende score på 116 på 30 overe var ikke rigtig noget at skrive hjem om. Særlige bekymrende må det være for Esbjerg, der i forvejen er isoleret i bunden, at holdet i hvert fald ved denne lejlighed battede uden bredde, 4/72 og 5/93 blev til 116 all out. Hernings spinner Ijaz Saumy bedst med 3/33 og medlemmerne af herningafdelingen af Dads Army Lejf Slebsager og Morten Hedegård begge 2/13 på 6. Henrik Øre 21 for Esbjerg.

På en dag, hvor vi –uden at have været der – tør gætte på at Hernings bane både var hurtig og i hvert fald lille,  var det en sag for formanden for Dads Army i Herning Lars Hedegård. Han scorede på samme antal minutter som antal bolde 78 not out og battede efter at Cupido var ude som Hernings eneste tab ved 9, scoren hjem sammen med Ilhas Saumy (21). Herning passerede på 25 overe og Esbjerg er for alvor i knibe, mens Herning roder rundt i midterfeltet sammen med alle de andre i det område.

 1. division

Skal vi blive i Dads –army temaet kan vi uden at gøre alt for meget vold på det, også bruge det for Husum-Aarhus. Husum er ikke just kendt for at batte bredt, så derfor måtte hjemmeholdet være bekymret, da alle ”esserne” var ude (6/85). Men så kom  Jörg Krüger –  formanden for den lokale afdeling af Dads Army – medlem er i hvert fald også Hauke Müller, der dog  er overkvalificeret, da han berettiget til  Grand Dads Army (20) ind og holdt sammen på stumperne, så Renald Buus (45) og Krüger producerede et partnership på 75. Husum endte på 212 (Gerrit Müller 49).

Det var mere end rigeligt for Aarhus, hvis bedste gærdespiller lavede 10 ud af en total på 84.

Vi kan finde noget umådeligt grinagtigt fra den kamp på livfe score opgørelsen. Det er nok løgn, formentlig fordi Husums regnskabsfører ikke kunne kende forskel på kasterne hos Aarhus, men hvis det er rigtigt, så er det den største dommerfadæse i år at  N.S. Hassan hos Aarhus fik lov til at kaste 16,5 overe og tage 3/81. Men det er nu nok løgn !!!!!!

Efter i mange år at have endt som næstbedst i 1. divsion er Albertslund nu ”på spanden” og ligger næstsidst blandt den umådeligt jævnbyrdige mellemvare i 1. divsion. Om Albertslund kan man måske sige, at der er lidt for mange Dads Army-folk, der ikke ligesom de andre medlemmer af den hær, vi her har nævnt, har været i toppen af dansk cricket engang og derfor har det sværere, når man blive ældre og ikke er i ordentlig træning.

KBs Khuram Hayat (36) lavede eet scorende stød på de første 25 bolde han fik og hans taktik – at lulle albertslunderne i søvn – lykkedes til fulde. Der tyndede ud blandt Albertslunds mere giftige kastere og der blev plads til at V. Vijakumar (42) kunne blive KBs topscorer og at KB II kunne nå 199.

Otte albertslundere var ude for 68, da U. Anwar (4/34) og A. Parwez (3/53) dominerede. Da andre KBere kom på, kom der lidt gang s scoringen hos Albertslund, hvis to sidste gærder mere end fordoblede til 156 (Z. Ali 41, M. Shakeel 35).

SN