taastrupiindvilelse og regnvjer 009

Borgmester Ziegler har klippet snoren og cricketbanen i Hedehuse er indviet. Tv. formanden for Hedehusens Idrætsclub Jens Bjerge, der har taget så positivt imod de nye beboere, th. Taastrups formand Muhammad Khurram , Taastrups kasserer Bilal Shah og endnu en taastrupper

Om Høje-Taastrups konservative borgmester Michael Ziegler er en populær mand hos Danmarks Lærrforening er tvivlsomt.  Han var chefforhandler for Kommunernes Landsforening under  overenskomstforhandlerne med Danmarks Lærerforening, der førte til  lockout af lærere og skabte tomme skoler i hele landet.

taastrupiindvilelse og regnvjer 001

Der var sørget for det hale

Derimod er det en mand, som Taastrups cricketspillere kan lide. Ikke blot  vakte han opsigt, da han som nyvalgt borgmester flyttede ind i Taastrupgård-bebyggelsen i en måned for at vise, at områdets rygte som ghetto var overdrevet, men under indvielsen af Taastrups nye cricketbane ikke blot lod han sig udsætte for cricketboldkast (han var nu ingen tosset gærdespiller), men han lod sig også iføre Taastrups klubtrøje, hvis farve er bemærkelsesværdig og så skal vi jo lige have det vigtigste med – han sad for  bordenden, da pengene til cricketklubbens faciliteter blev vedtaget..

taastrupiindvilelse og regnvjer 015

Ziegler med de fleste af de fremmødte blandt andet mange fra den 20 mand store kommunalbestyrelse

Med Zieglers klipning af snoren og dermed indvielsen af Taastrups nye bane i Hedehusene er det foreløbige punktum sat for en succeshistorie, som startede i sommeren 2009, da en flok kammerater , der enten havde spillet i andre klubber og opgivet det – eller også aldrig tidligere spillet i klub rendte rundt og spillede lidt småcricket.

I september 2009 besluttede de, at det skulle være alvor og stiftede Taastrup Cricket Club, fordi de fleste boede i Høje Taastrup Kommune.

Indtil sidste år måtte de overleve på nas rundt i de øvrige københavnske klubber, men det gik alligevel fremad. Allerede for et par år siden stillede de to seniorhold  og var i 2013 rykket op fra 3.division til 2.division øst . I 2014 gik turen så til 1. division, men der er opturen foreløbig endt med et bomb.

Høje Taastrup  Kommune så, at der både var potentiale og fornuftige mennesker, der ville fremad med deres idræt og rejste sidse år et træningsanlæg  med to båse til dem ved Torstrup Skole, hvor taastrupperne  spiller en masse indendørs. Vi har fået fortalt, at der render mere end  20 rundt de sene vinter lørdagsaftener.

På cricketbanen i Hedehusene er der anlagt en kunstgræspitch og der er rejst to sorte træscreens –lavet af personalet på banen – der samtidig kan benyttes som sparkebrætter af fodboldspillerne. Iidrætsparken har udstyret klubben med en generator til den bærbare, så livescoren kan holdes vedlige i det indkøbte telt.. Der er rigeligt med omklædningsrum og et hyggeligt  cafeteria   – og vel 25 minutters kørsel fra de  nærmeste cricketklubber på Vestegnen.

Formanden for Hedehusenes Idræts Club Jens Bjerge var den første i talerrækken. Han fortalte, at cricketspillerne allerede under kampene inden indvielsen havde gjort sig positivt bemærket med deres rare væremåde – også talte det jo også godt, at de var flittige gæster i cafeteriet og havde sans for idrættens sociale værdier med at hygge sig under og efter kampen med si selv og modstanderne.

Søren Nissen ønskede tillykke på DCFs vegne og borgmester Ziegler underholdt om sine indtryk af de forunderlige cricketspil og i det hele taget om de mærkværdigheder, englænderne havde indført med deres sportsgrene.  F.eks. hvilken mening er der overhovedet i den måde, man tæller i tennis spurgte han uden at nogen kunne svare.

Så blev han iført Taastrups klubtrøje, klippede snoren under de lokale mediers blitzlys og lod sig udsætte for taastruppernes venligtsindede kastning – og ramte stort set alt.

Bagefter var der selvfølgelig opvisningskamp – indtil regnen, der havde holdt sig væk indtil da, satte en stopper for det hele

Så kære cricketspillere: Nu skal I sætte Hedehusenes idrætspak ind på Jeres GPS.

Og en tiilføjelse – fire nye cricketbaner i år, en i Viborg, en i Sønderborg, en i Tingbjerg og nu i Hedehusene – det er ærlig talt ikke så tosset.

SN

 taastrupiindvilelse og regnvjer 012

Det er det bedste boldøje, vi indtil nu har set nogen borgmester har haft, det som Ziegler her bruger til at slå til bolden.