Amjad Khan kom stærkt tilbage

Amjad Khan kom stærkt  igen

                                                                                              

                                                                                           

 

foto

 –                                                                                                     “Man off the match” Zishan Shah   

Fantastisk moral gav vindergevinst mod Oman

Trods det danske holds kollaps ved gærdet, hvor vi var107 for4 og endte med 137 all out på 33 overs, endte dagens kamp mod Oman lykkelig. Derom længere nede i teksten.

Den skadede anfører Michael Pedersen var vendt tilbage, og et af hans nye skaktræk var at åbne med Amjad Khan sammen med Frederik Klokker. Faktisk en rigtigt god ide når kampen var nedsåret til 34 overs efter den næsten sædvanlige meget fugtige morgen-pitch og bane. Men satsningen gik ikke helt som ventet, da Amjad blev bowlet ud på den 3 bold han modtog. Herefter tog anfører Michael Pedersen selv ansvar ved at gå ind til sin gamle makker Frederik Klokker. Hvor Frederik meget hurtigt fik sat tempoet sat op, var det som forventeligt, at Michael lige skulle vænne sig til forholdene efter sin skadepause. Frederik blev i den 10 over dømt ben for efter virkelig at have spillet en meget offensiv og flot halvleg på 46 points på 37 bolde- i øvrigt topper Frederik listen over de hurtigst scorende i turneringen mellem de bedste – ved totalen 57 for 2.

Herefter mødtes Zishan Shah, der indtil videre har fået et flot comeback på landsholdet, med anfører Michael Pedersen og de skiltes først ved totalen 92 hvor Michael blev bowlet (26 på 47 bolde). Zishan røg ved totalen 117 efter 20 overs efter at have scoret 23 på 29 bolde. Herefter begyndte noget af et gærdekollaps for det danske hold, som man ikke havde forventet af denne gærdeside. Kun Shehzad Ahmed (11) og Yasir Iqbal (10 not out) strittede lidt imod. I løbet af 13 overs var resten af holdet ude for totalen 137- de 6 gærdespillere formåede kun at samle 20 points.

Vi var mange der ikke gav det danske hold en chance efter denne deroute. Men stille og roligt fik vi taget nogle gærder og var trods alt stadigvæk med i kampen. Ved totalen 88 for 5, hvor Oman  havde 14 overs tilbage til at score de nødvendige 49 points. Hvad skete? Stort set samme deroute som i Danmarks halvleg var begyndt. Amjad Khan havde inden da, ikke gjort meget væsen af sig, men da han blev vidne til Zishans Shah og Aftab Ahmeds kvikke kastning må det have virket på Amjad som en slags ”narkotika”. Pludselig var omtalte trekløver nærmest uimodståelige, og det ene gærde røg efter det andet, uden at Oman var i stand nævneværdigt at få lagt nogle points på tavlen. I sær var Zishan Shah helt på toppen, da der virkelig skulle kæmpes, og han tog 3 gærder for 15, Amjad 2 for 19, og Aftab Ahmed 2 for 22. Oman-spillerne anede ikke hvad de skulle stille op, og endte med 123 all out på 31,2 overs.

Anfører Michael Pedersen udtalte efter kampen ” Selv om vi forærede for meget væk ved gærdet, er jeg på holdets vegne stolt over vores fight i marken, hvor næsten alting fungerede perfekt”

Kæmpepræstation af det danske hold der faktisk var på vej helt ned i den sorte sæk, men gudskelov blev sækken ikke lukket takket være et fantastik kæmpende danske hold, og nu ligger vi nummer 1. foran Singapore og Malaysia, med en bedre net-run-rate. Sidstnævnte tabte i øvrigt overraskende til Jersey, som vi møder i morgen, og ikke må undervurdere, hvis vi skal spille om oprykningen i den sidste kamp mod Italien på torsdag.

 

Jørgen Jønsson