En ung "gentleman Jeppe Nielsen, tager skinner på og er klar til Akademiet

En ung “gentleman Jeppe Nielsen, tager skinner på og er klar til Akademiet

Store planer med den yderligere udvikling på akademiet

3 nye elever og cricketspillere er lige begyndt deres nye uddannelse på Sports Academy Viborg.

Jeppe Nielsen, Esbjerg, Jannik Wiese, Husum, og Shangeev Thas, Horsens, er de heldige, der får mulighed for at forene deres kommende civile uddannelse samtidig med at de også får lejlighed til at dygtiggøre sig udi cricketspillets elitære mysterier.

Alle 7 deltagere – foruden de 3 nævnte også Lavanish Prem, Herning, Magnus Kristensen, Esbjerg samt Nicolaj Jørgensen, Herning, der alle 3 så sent som i sidste weekend var dominerende skikkelser på deres respektive 1. hold i henholdsvis elitedivisionen og 1. division, samt Frederik Mikkelsen, Skanderborg, får i det kommende udviklings år en endnu større udfordring i deres bestræbelser på at blive potentielle landsholdspillere på længere sigt. Der er planer om, at ”Cheftræner” Lars Hedegaard og ungdomselite-sektionen i perioder indkalder de 3 hjemlige kapaciteter, landstræner Jeremy Bray, Frederik Klokker og Amjad Khan op til akademiet i Viborg på skift, og vil i den forbindelse udføre de nok så lærerige ”One to One-træningssektioner” med akademispillerne på skift.

Vi skal kort præsentere de 3 nye deltagere på Sports Academy Viborg:

Den velklædte slowbowler  Jeppe Nielsen,Esbjerg

Så vidt orienteret har Jeppe ikke spillet cricket meget mere end et par år, men han har allerede fået tillagt sig en teknisk god og klassisk venstrehånds-slowbowling, der får en til at tænke tilbage på den gode gamle flegmatiske Torben Skov Nielsen, som man godt kunne kalde på midt om natten, så kunne han nærmest i søvne og på rygmarven bowle sine præcise legspinnere. Den kunst, tror jeg Jeppe på sigt ville kunne mestre, hvis han fortsætter sin fremgang, og vil være i stand til at bevare den specielle psyke, der nu en gang er nødvendig for en slowbowler. At han også er en høflig, vellidt og sandelig også velklædt person (se billedet), gør bestemt ikke hans kvalifikationer mindre. Jeppe er startet på handelsskole i Viborg.

Shangeev Thas til venstre starter på Akademi og Gymnasiet i Viborg

Shangeev Thas til venstre starter på Akademi og Gymnasiet i Viborg

Shangeev Thas, Horsens har store allround-muligheder

Shangeev Thas er langt fra færdiguddannet, hverken spille-eller rutinemæssigt, når det handler om at gebærde sig på eliteplan. Han er også kun 15 år. Men Shangeev er en begavet lille cricketspiller, der helt sikkert vil udvikle sig i den helt rigtige retning, ikke alene når det gælder cricket, men også på det rent mentale, hvor det også vil gøre ham til en bedre holdspiller.

Shangeev har den ”medfødte” evne som bowler at kunne finde pletten på den gode længde og retning, hvilket allerede har giver ham mange erobrede gærder. Hans gærdespil kan til tider virke lidt tamt uden det store slagrepertoire, men når han får lidt flere kræfter og får forbedret sin gærdeteknik, vil han helt sikkert kunne skrive allrounder på sit visitkort. Shangeev er startet på gymnasium.

Jannik Wiese, Husum er den tredie nye på Sports Academy Viborg

Jannik Wiese, Husum er den tredie nye på Sports Academy Viborg

Jannik Wiese, Husum, har det ikke efter fremmede

Jannik, som er storebror til Tom, der spiller på U.15.landsholdet og søn af Husums gamle gærdestjerne Günther Wiese, er lefthander og spiller nu på elitedivisionsholdet i Husum.

Jannik har spillet cricket siden han var 5 år, spiller nu på U.19.landsholdet, og fører et rimelig lodret bat. Jannik har det dog, som så mange andre venstrehåndsgærdespillere, svært når han skal spille uden for offfpinden, når der bowles god længde væk fra battet, så det vil nok blive han første øvelse på akademiet, når ikke mindst Frederik Klokker bliver konfonteret med hans gærdespil.

Jannik er startet på gymnasiet på Viborg Kathedralskole i 2. G.

Jørgen Jønsson