Sprudlende flot gærdestand af Zishan Shah og Taha Ahmed

Efter at Nørrebro havde scoret respektable 170 points mod mesterskabsfavoritterne fra Svanholm, lå det ligesom i luften, at denne kamp godt kunne gå hen og blive spændende – Aftab Ahmed, som hans to sønner på ni år, som var sat i gang med at lære regnskabskunsten medens farmand battede, på en direkte forespørgsel om Aftabs alder, udtrykte det på denne måde, ”vi mener han er 40, men vores moder siger at Aftab er 44 år”- dette svar fandt referenten så vildledende, at spørgesmålet måtte besvares af manden selv, og efter lidt betænkningstid svarede han, at det rigtige var midt imellem. Altså må Aftab Ahmed efterhånden have rundet de 42 år. Det var ikke til at se på hans gærdespil i dag, hvor han diverterede med det ene flotte slag efter det andet, inden han blev fanget af en stokket ud på Hamid Shahs kastning. Med hensyn til den formodede spænding blev vi senere meget klogere.

Svanholms start i marken var fjendtligt, med god kastning af de to pacebowlere Sair Anjum og Henrik Saxe, som de første 12 over totalt holdte Nørrebros gærdespillere nede godt suppleret af et tændt markspil. Det var lige som gassen gik lidt af ballonen, da Aftab Ahmed gjorde sin entre, og det lykkedes Nørrebro at score 170 for alle med Aftab som topscorer med 56 på 48 bolde. Sair Anjum og Bobby Chawla tog begge 3 gærder for henholdsvis 32 og 39 medens Henrik Saxe, som i øvrigt lyste op ude i outfielden med mange gode og hurtige stopninger og indstik, tog 2 gærder for kun 19 points.

Det gamle slogan ”uden mad og drikke duer helten ikke” ødelagt af ramadanen

Ovennævnte slogan blev effektivt gjort til skamme, da de to Svanholmspillere Zishan Shah og Taha Ahmed mødtes i en anden-gærdestand på 156 points i et meget seværdigt ”Champagnegalop-tempo”, som ikke er set længe.

100 kampsjubilaren Zishan Shah ved gærdet

Begge spillede som det var en Twenty20-kamp, og det var en fornøjelse at se deres offensive kvaliteter i fuldt flor med mange fine slag og med det mod, der nødvendigvis skal til, hvis ens spil skal gå op i en større enhed. Zishan Shah, som spillede sin kamp nummer 100, og behørig blev hyldet efter kampen af Svanholms anfører Bobby Chawla, gjorde dermed to slogans til skamme, da han scorede 81 not out (uden mad og drikke duer helten ikke, og en jubilar spiller altid dårligt) Både Zishan og Taha, afvikler i øjeblikket, som alle deres andre pakistanske holdspillere ramadan, og klarede dagens gerning uden vådt eller tørt, ligesom Zishan ikke havde problemer med at jubilere for sin klub med fornemt spil. Taha Ahmed scorede 65 not out og kronede dermed en for ham fantastisk uge, hvor han debuterede på landsholdet mod Guernsey med at blive topscorer med 60 points, og fortsatte sin store fremgang med at spille modigt og offensivt, hvor han igen beviste, at når man stoler og tror på sig selv og sit spillerepertoire, så kører ens spil- godt nok gav Taha et par chancer undervejs, men hvor der handles, der spildes sa`kællingen.

En offensiv Taha Ahmed spillede en flot halvleg

Svanholm passerede Nørrebros score i den 22 over.

Hvis Svanholm kan fortsætte med dette optimistiske gærdespil, er det svært at se hvilke hold der kan sætte en kæp i hjulet på klubbens ambitioner om at blive dansk mester for 25 gang.

Jørgen Jønsson