Det er ikke ofte at forholdene kan blive så perfekte til åbningskampen i elitedivisionen som var mellem Herning og Skanderborg. Vejret var perfekt med blå himmel og solskin, der gjorde at banen var tør til kampstart. Det betyder meget fordi så var det muligt at spille 50 overs uden at få problemer med den hvide bold som slet ikke mistede farven som frygtet. Hernings bane er aldrig hurtig og det gjaldt også i dag til trods for den gode vejr. Man måtte slå hårdt til bolden for at få en grænseslag. Og hårdt blev der slået på en dag med 450 points der gav god underholding og lidt spænding til de tilskuere der mødte frem.

Skanderborg valgte at gå først til gærdet og i dag valgte at bruge sidste års succespar Frederik Klokker og Anders Bülow. Det lignede en god åbning endnu engang men det lykkedes Claus Hansen som er blevet gravet frem igen, at snyde Anders og fang ham ben for. Frederik Klokker ligner ikke sidste års form endnu og hans mislykkede cut gav et nemt greb til R Saumy. Rizwan har ikke haft det bedste sæson start og i dag var ingen undtagelse. Rizwan ville have en ener men Michael havde allerede vendt ryggen til og Rizwan blev fanget i ingenmandsland. Med 3 løbet ud i træk er Rizwan ikke en glad mand. Rizwan blev erstattet af Carsten Pedersen og de 2 brødre fik en gærdestand i gang hvor Carsten var mere aggressiv. Det kostede hans gærde ved 111 på tavlen og han blev grebet på grænsen. Kamran kom ind og spillede ret stille til at begynde med. Herning kastede ellers godt og lagde lidt pres på Skanderborg. Efter 38 overs var der kun 142 på tavlen men det begyndte at ændre sig og Michael åbnede for ventilen. Han nåede 50 på 84 bolde. De næste 50 points kom på kun 39 bolde da han slog 5 seksere (også med lidt held). Kamran gjorde det samme i sin ende. Skanderborg scorede 104 på de sidste 12 overs og Michael scorede årets første century. Begge faldt i de sidste overs. Skanderborgs nye træner Sherlock gjorde sig bemærket med at ryge på første  bold. 246 endte skanderborg med efter de 50 overs. Noget af en opgave for hjemmeholdet Herning, der mistede Lavanish Premachandren under markturen til en knæskade og han tog på sygehuset.

Der var ikke meget der tyede på at Herning ville true Skanderborgs total da holdet mistede de 5 første gærder for 76 points og med Lars Hedegaards afgang med 83 på tavlen syntes mange at kampen var snart færdig. Men Morten Hedegaard og Jacob Larsen var nu sammen og Morten er kendt for ikke at give op. De tog begyndte langsomt at bygge en halvleg op og med Skanderborgs brug af spinnere begyndte de at sende bolden ud af banen. Jacob Larsen sendte to bolde i træk på klubhusets tag mens Morten sendte bolden flere gange i træerne. De begyndte at lægge pres på Skanderborg, da det gik ud over flere kastere. Til sidst kom Anders Bülow på igen og han viste at line and length kan betale sig når gærdespillerne spiller lidt på tværs. Med 176 på tavlen kastede Anders Jakob Larsen (49) ud. Claus Hansen kom ind og fortsatte, men Anders fik også ram på Morten (52) kort efter og gassen på ballonen sivede ud. Claus Hansen forsøgte til det sidste, men han blev kastet ud  af Anders som sidste mand med Herning 37 points bagefter. Anders Bülow var klart bedste kaster med 4 for 15.

Peter Power

HERSKA00a

Det var også standerhejsning for Herning Cricket Club og formanden Folmer Christensen holdt en tale.


HERSKA00b

Flaget blev hejst og sæsonen 2014 var i gang…….


HERSKA01

Claus Hansen fanger Anders Bülow ben for


HERSKA04

Frederik Klokker fik ikke rigtig gang i sit spil og kiksede sin cut der blev grebet af Raizul Saumy i deep gully


HERSKA06

Rizwan Mahmood blev fanget i ingenmandsland og kunne ikke nå tilbage


HERSKA07

Carten Pedersen var ganske aggresiv i sit spil med 4 firer og en enkelt sekser men blev grebet i forsøget på en mere af Jens Iversen


HERSKA09

Hernings Sonny Nielsen


HERSKA10

Kamran Mahmood slår Sonny til 6


HERSKA12

SOnny Nielsen griber Kamran Mahmood på grænsen


HERSKA14

Michael Pedersen overlever en akrobatisk forsøg på et greb


HERSKA16

Og endnu engang slipper Michael Pedersen og får en grænseslag noteret.


HERSKA18

En af Michaels 5 seksere


HERSKA20

Endelig falder Michael for 107 grebet af Troels Thøgersen


HERSKA22

Richie Sherlock falder på første bold fra Jacob Larsen


HERSKA23

Sherlock må være den første åbningsbowler der stiller op med 2 forskellige sko. Det skyldtes, at han havde svært med at stå fast. Han havde ikke en god dag med adskillige udenoms.


HERSKA24

Glen Hedevang slipper med skrækken, men Bent Nielsen kunne ikke nå at komme i position for denne direkte indstik.


HERSKA25

Ihyas Saumy fanges ben for af Anders Bülow.


HERSKA28

Sonny Nielsen fanges ben for af Kamran Mahmood


HERSKA31

Raizul Saumy misser bolden, løfter benet og stokkes af Fr. Klokker


HERSKA33

Lars Hedegaard hamrer bolden direkte mod Michael Pedersen, der med et svuptag og venden griber ham ud.


HERSKA35

Morten Hedegaard hamrer bolden ud i træerne


HERSKA37

Jacob Larsen sender bolden på klubhusets tag


HERSKA39

Richie Sherlock


HERSKA40

Morten sender Sherlock til 6


HERSKA42

Enden på en gærdestand på 93. Anders Bülow kaster Jakob Larsen.


HERSKA43

Morten fortsætter med sit korstog med endnu en sekser


HERSKA45

Claus Hansen viser han kan også


HERSKA47

Enden på Morten Hedegaard


HERSKA49

Claus Hansen kastet ud som sidste mand. Lavendish Prem måtte have en løber med ud med sin skade.