Kasper Rubin batter i Australien

Kasper Rubin batter i Australien

Kasper og Jacob spiller begge for klubber i Brisbane

Det er godt for dansk elite-cricket, at der igen er kommet lidt gang i danske topspilleres udrejse og udvikling i de udenlandske klubber.

Nu har vi da 4 spillere ude i Australien, der i øjeblikket arbejder hårdt på at blive bedre cricketspillere.

Foruden de to nylig omtalte Said og Aftab Ahmed, er nu også brødrene Kasper og Jacob Rubin i fuld gang med at dele cricketspillet og det daglige arbejde ”downunder”. Jacob har ved siden af sit cricketspil fast arbejde på en Cement-byggeplads.

”Jeg spiller for en klub der hedder Gold Crest Cricket Club, som har 5 hold med i turneringen i Warehouse Cricket Association. Jeg valgte ikke at spille for en district club, da jeg har indtryk af, at med mindre man er fremtid på klubbens 1.hold, eller er under 20 år, så er det svært at blive set og anderkendt, og derfor risikerer at blive kastet rundt på de lavere  hold, hvor  indstillingen ikke er så høj” siger Jacob.

Kasper spiller for Valley Distric Cricket Club, der med godt 1300 medlemmer er en af de største klubber i Australien. Heraf er de 800 af medlemmerne ungdomspillere.

” Jeg spiller som regel på klubbens 4-5 grade, og hver torsdag er der udtagelse til diverse hold til weekenden, vi har jo 10 hold med i turneringen, så der er mange muligheder for udfoldelse. Klubben prioriterer ungdomspillerne meget højt, så holdene bliver sammensat efter princippet unge talenter og lidt ældre rutinerede kræfter” udtaler Kasper.

I weekenderne bliver der hovedsaglig spillet 2-dages-kampe, og nogle få 1-dages-kampe. Kampene starter lørdag kl. 12.00, så af samme grund er overantallet ca. 40 til hvert hold.

Klubtræningen i Kasper Rubins klub i Valley foregår på den måde, at første-og 2.holdet træner tirsdag og torsdag, hvor resten af klubben træner onsdag.

”I min klub har man spillere som Usman Khawaja, Luke Feldman, Andrew Gode og Jack Wildermuth, der alle spiller for stats-holdet, og Khawaja har spillet for Australiens Testhold. Det siger lidt om niveauet i klubben, der vandt den bedste liga for 2-dages-kampe sidste sæson” siger Kasper Rubin.

Begge brødre har gjort det udmærket indtil nu. Kasper scorede således 92 som 5èr, og tog sit første gærde som åbningsbowler for klubben på allerførste bold i kampen, medens Jacob, som spiller for Gold Crest-2.hold, har spillet 4 kampe foreløbig.

”Vi er ubesejret indtil videre, hvor det er blevet til 2 sejre og 2 draw, og ligger nummer 2 i turneringen. Personligt har jeg ikke helt slået igennem endnu, då det ”kun” er blevet til en enkelt 50 not out og et par mindre scorer, men sæsonen er lige startet, og jeg ser frem til mere hård træning og til at kunne forbedre mit spil på græs, som gerne skulle gøre mig god nok til at komme op på vore førstehold” siger Jacob Rubin.

Jacob Rubin slår på tværs

Jacob Rubin slår på tværs

Begge er enige om, at den store forskel på cricket i Danmark og ”Downunder” først og fremmest er varmen, som de begge er ved at vænne sig til, men også at lære deres holdkammerater at kende samt at vænne sig til pitchen og de lidt bedre bowlere, de kommer ud for i det fremmede miljø.  Dejligt at høre at begge brødre er optimistiske og ved godt mod, og så er det vel en fordel at begge bor i samme lejlighed i Brisbane.

Jørgen Jønsson