DSC_0058

 

Bret Mulder

Landstræner Bret Mulder stopper efter 4 års frugtbart samarbejde – Midlertidig løsning fundet! 

Efter VM kvalifikationsturneringen i Dubai meddelte landstræner Bret Mulder, at han grundet familiemæssige årsager (læs; afstanden) ikke kunne fortsætte som landstræner. Det var ellers håbet, at vi kunne fortsætte samarbejdet endnu en tid, men Bret ser sig desværre ikke i stand til at kombinere landstræner arbejdet og familielivet, der ligger på hver sin side af jordkloden. 

Både spillere og bestyrelsen er kede af, at vi skal sige farvel til Bret, som har ydet en fantastisk indsats med holdet. Bret er udover at være en kapacitet som træner – uden tvivl den bedste vi nogensinde har haft. Både i forhold til cricketforståelse og mandskabspleje. Bret har en dejlig ukompliceret tilgang til tingene og er med sit usædvanligt behagelige væsen en fornøjelse at være sammen med. Der er nok mange der ikke er klar over det, men Bret var selv en fantastisk spiller, der på højden af sin cricketkarriere var tæt på at blive udtaget til Australiens testhold. Modsat andre, der havde disse evner, havde han ikke travlt med at skilte med det.

Vi håber dog, at det ikke er et farvel til Bret, men mere et tak for denne gang og på gensyn. 

Hvad sker der nu? 

På kort sigt har vi valgt en midlertidig løsning, hvor Peer Jensen rykker tættere på landsholdet og indgår i en rolle som “aktiv sportschef”. Det indebærer, at Peer i samarbejde med 3 assistenttrænere – Morten Hedegård, Frederik Klokker og Amjad Khan – varetager træning og samlinger og deltager i landsholdets forberedelser mod Guernsey, Jersey og Italien i foråret forud for holdets vigtige World Cricket League Division 4 i Singapore i juni måned. Forberedelserne til alt dette går i gang allerede i slutningen af januar måned. Udover trænerteamet vil holdet også have tilknyttet fysioterapeut Christina Kaae og manager Ole Roland. 

På længere sigt er det vores ønske at tilknytte en landstræner, der kan tage arven op efter Bret Mulder og udvikle landsholdet med sigte på at fastholde og udvikle landsholdets plads som et af Europas bedste T20 hold, og samtidig løfte holdet fra vores nuværende placering i WCL Division 4. 

Landsholdets ambitioner i 2014! 

Peer Jensen har store ambitioner for landsholdet i 2014, hvor målsætningen er at vi skal vinde 4. division i Singapore. Peer siger “… det er måske ambitiøst, men vi har gennem de sidste par år vist en stigende udviklingskurve, og det vi mangler nu er troen på egne evner. Det bliver min primære opgave, godt hjulpet på vej af bl.a Amjad Khan og de erfaringer han har med i bagagen efter mere end 10 års cricket på topplan. Det er en gylden mulighed for Dansk Cricket, at vi endelig får glæde af Amjad, som vil kunne tilføre os det sidste stykke opad. “

Vi er som bestyrelse fortrøstningsfuld ved, at det er en dansker, som igen står ved roret, selvom det er midlertidigt, idet vi tidligere har haft særdeles gode erfaringer med motiverende og engagerede trænere/ledere “hjemmefra”, der har kombineret en professionel tilgang til opgaven med de dyder og værdier, som dansk cricket står for. Her tænkes selvfølgelig på Peter Palle Klokker, Henrik Mortensen og Jørgen Jønsson, som stod i spidsen for landsholdet, da vi sidst toppede.  

På bestyrelsens vegne 

Søren Henriksen