På en vintersæson er bredden forsvundet hos de regerende danske mestre Glostrup og åbenbart også hos KB, der trods tilgang af to førende tidligere AB-gærdespillere slet ikke kan komme over karantæner til de førende to gærdespillere og ikke har reserver, der kan gøre sig på trods af et andethold i 1 division i fjor, hvor formålet vel skulle have været at skabe et bredt mandskab til 1. holdet

Glostrup spillede, hvad der måtte betegnes som en vigtig topkamp, hjemme mod Herning, men både gærde- og kastemæssigt var det bredden, der svigtede holdet. Savnet af den skadede Glenn Larsens venstrehåndskastning og afgangen af den til formandshvervet David Borchersen tilbagetrukne har efterladt et hul, der simpelthen ikke er kvalitet til at dække. Så da Glostrup stod ganske godt med alle ” herning-starerne” (6) ude for 134 kunne en herning-hale øge til 203 for alle mod noget, der uvenligt kan karakteriseres som cafeteria-kastning. Blandt de besøgende på caferiet var landsholdsspilleren Basit Shah, der forekom helt ude af træning. Troels Thøgersen (45) og den nye landsholdscoach Morten Hedegård (38) var de retfærdige hos Herning.

Så hvilede et tungt åg på de få glostrup-stjerner, især brødrene Ahmed og Scot O Brien. De ydede alle et rimeligt, men ikke vindende, bidrag. Da Herning var forbi dem, var det realistisk set kun et spørgsmål om tid, førend det var ude med Glostrup. Det krævede blot, at Michael Pedersen tog bolden og efter noget aldeles middelmådigt ”stuff” fra andre , som de senere glostruppere kunne more sig med, fjernede han med selvfølgelighed de sidste modstandere for en samlet score på 141.

KB virker som holdet er gået i en kollektiv depression efter karantænerne til Yassir Iqbal og Hammad Khan.

Det så igen slemt ud i udekampen mod Esbjerg, hvis mandskab muntrede sig særdeles bredt med en score på 258 for 8. Henrik Øre lagde grunde med 41 som åbner, mens KB-kastningen fortsat var oplagt.

Så frygtede man en gentagelse af KB-miseren mod Nørrebro, da fire var ude for 16. Om det kan kaldes en genopvågning, at holdet øgede til 87 førend alle var ude kan diskuteres. Esbjergs Umair Javed havde det lettere end da han spillede for Fredericia i 1. division, da han tog 4 for 17.

Taber KB også 1. pinsedagskampen ude til Husum kan man pludselig begynde at tale om nedrykningsfare i stedet for den medailleplads, som optimister i klubben havde håbet på efter tilgang af de to ex-landsholdsspillere fra AB Naveed Mughal og Omar Hayat.

Skanderborgs U-19 vandt

Der var premiere på DCF`s nye ungdomstiltag, nemlig en U-19 turnering mellem sidste års tre førende juniorhold AB, Skanderborg og Svanholm. Den starter med en pinsedobbelttur for Skanderborg til AB og Svanholm. Skanderborg slog lørdag AB trods savnet af et par af de førende og et nul til seniorlandsholdsspilleren Kamran Mahmood. Det skyldtes alene Anders Bülow, der bar den vindende skanderborg-halvleg på 140/6 efter at AB havde startet med 139. AB`s Mukarram Hussein, som 1. holdet lader batte i bunden, en velturneret halvleg på 51.

Søren Nissen