photo 3

Odense mangler kvalitet for at være klar til elitedivisionen

Nok er det Sct. Hans aften, og måske var det derfor, at ABs anfører A. Ullah midt i holdets marktur valgte et par besynderlige kasteudskiftninger.

Men først var AB til gærdet, og holdet formåede kun at score 108 points på 42 overs. Den eneste der strittede lidt i mod, var holdets åbningskaster Tauqeer Ahmed, der fik ”hittet” 30 runs ud, som gjorde at AB fik hævet til over 100. Talentet Fazan Ahmed havde det meget svært på denne nye lidt uberegnelige pitch, og når outfielden oveni købet var tung, var det meget svært for Fazan at få totalen til at rulle. Han brugte 73 bolde til sine 15 points, og denne pitch afslørede, at Fazan mangler en del, før han kan måle sig med de bedste. Han har fået en lille unode med at gå frem til næsten alle bolde uanset om de er korte eller lange, ligesom han har det meget svært med at få spillet sine drives ud i hullerne på en så tung outfield.

Selv om AB kun scorede 108 points, var der ingen grund til at skrive hjem om Odenses kastning og markspil. Skal man bruge denne kamp som en målestok, må man nok konstatere, at Odense endnu ikke har klasse til at kunne begå sig i elitedivisionen. Man kunne ellers ønske at Fyn snart igen fik et hold i vores bedste række, med deres dejlige bane i tankerne.

Det så længe ud som om denne kamp ikke kunne blive spændende, men da ABs anfører satte Fazan Ahmed ind i kasteangrebet, skete der noget. Fazan fik hurtigt taget to gærder, og havde 2 for 6 points på sine 3 første overs, men så skete der det, at Anfører Ullah åbenbart mente der skulle gå lidt ”Sct Hans” i kampen, og satte den godt bowlende Fazan af. Hvis det ikke havde været fordi åbningsbowleren Tauqeer Ahmed i sit andet spel, fik hjulpet sin anfører og holdet med en yderst fjentlig kastning, som nærmest virkede uspillelig for Odensefolkene, og hvor hans farlige og uberegnelige offcuttere gav ham 5 gærder for kun 23 på 9 overs, var det blevet svært. Fazan Ahmed, kom aldrig ind i kasteangrebet igen .Odense var all out for 100 points.

Lad os alligevel dvæle lidt ved dette lidt mærkelige ”syndrom”, som man tidligere har set i visse klubber, hvor der åbenbart hersker en form for ”aldersheraki” på holdet som gør, at de unge spillere faktisk skal være dobbelt så gode som kaster og gærdespiller, end deres ældre holdkammerater.

En spiller som fx Fazan Ahmed, har kun kastet 28 overs i denne sæson, men er måske alligevel ABs billigste med sine 8 erobrede gærder for et gennemsnit på 12,00.

Odense ligger stadig som nummer 2 og AB er nu kravlet op sommer 3 i 1.division, hvor det ser ud som om, at Husum rager ud over de andre i kvalitet og spilstyrke.

Jørgen Jønsson