Åbningspar har været effektivt i de første par kampe

Danmarks åbner Carsten Pedersen har måske en fremtid på balletten

Danmarks åbner Carsten Pedersen har måske en fremtid på balletten

Vi ved det godt, det er ikke alle, der kan lide statistikker og analyser over cricketkampe.

Alligevel gør vi en lille status efter de første par kampe, som nok også fortæller lidt om hvad der fungerer og måske også hvad der i øjeblikket ikke helt endnu fungerer så godt, hvis vi skal genvinde vores ”amatør-EM” fra 2011.

Nu er det nok ikke de bedste mandskaber, vi har mødt i de første 2 kampe, hvor kastning og markspil nok har fungeret bedst. Dermed ikke sagt at vores gærdespil har været dårligt, men visse svaghedstegn har der dog været.

Vores åbningsspil har stort set kørt som det skal på et tophold, når man ser på tal og runrate. Frederik Klokker og Carsten Pedersen har brugt 125 bolde til at lave 155 points, hvilket giver en scoringsrate på 154,0 – Frederik har scoret 96 på 62 bolde, og Carsten 59 på 63 bolde- så langt så godt. Det vil sige, at de næste gærdespillere i princippet, ikke behøver at ”stresse” så meget, selv om det er twenty20-cricket vi beskæftiger os med. Det der måske mangler lige nu, og som jeg tror nok skal komme senere i turneringen, er at spillere som Aftab Ahmed og de to hårdtslående brødre Mahmood – de har kun været inde at batte i 3 innings- får spillet sig ind og får gærdespillet ind i en fase, hvor man veksler mellem hurtige løb og grænseslag på de løse bolde. Ingen tvivl om, at vi må have den bredeste gærdeside – på det hold der har spillet hidtil, batter vi stort set helt ned til nummer 11- og det kan gøre den store forskel i den sidste ende.

keeper Klokker har allerede stokket 5 mand ud

keeper Klokker har allerede stokket 5 mand ud

Slowbowlerne vil igen blive vores varemærke

Igen ser det ud til, at vores bløde kastere vil blive udslaggivende ved dette mesterskab.

De 5 danske slowbowlere Bobby Chawla, Hamid Shah, Bashir Shah, Michael Pedersen, og Kamran Mahmood, har samlet bowlet 30 overs, og i disse har modstanderen kun scoret 120 points – de danske bowlere har erobret 14 gærder med den lave scoringsrate fra modstanderens gærdespillere på kun 4 points pr. over. Samlet et udmærket billede over spillet i de to første kampe, hvor vore modstandere som omtalt, måske ikke har været de allerbedste, og hvor vi med et par forbedringer stadigvæk kan fremvise et bredeste hold, der må kunne spille sig frem til finalen.

Jørgen Jønsson