Selv om det er flere år siden Amjad har spillet på det danske landshold, har det lige som ligget i luften, at han snart ville sige farvel til dansk elite cricket. Nu er det definitivt, Amjad bliver engelsk statsborger og satser på at spille sig ind på det engelske testhold .

For dem der husker det, havde Amjad oprindeligt sagt ja til at deltage på det danske landshold ved den sidste VM-kvalifikationsturnering i Irland, men blev skadet i sidste øjeblik. Dette afbud betød muligvis, at det danske hold ikke kvalificerede sig til det endelige A-VM i Vestindien. Det var som bekendt de små berømte marginaler, der vippede til den forkerte side på de vigtige tidspunkter ved det omtale VM-kval. og det kunne Amjad måske have vendt med sine oplagte allround kvalifikationer og sin mentale styrke.

Der er nok mange der stiller et stort spørgsmålstegn ved, om Amjad nu også kan spille sig ind på det engelske testhold ? Han har muligheden. Netop i testkampene, hvor der i modsætning til en-dages kampene, gives mere plads til den lidt “løsere” bold, og med det krævende job som det jo er, som fastbowler i testkampene, opstår der mange skader og afbud, og det kan komme Amjad til gode på længere sigt.

Amjad udtaler til BT, at selv om han nu skifter nationalitet, vil han altid være dansk i hjertet, Vi ønsker ham alt mulig held og lykke fremover og vil naturligvis med spænding følge hans bestræbelser på at blive engelsk testbowler.

Jørgen Jønsson