Jo højere oppe i elitedivisionen man ligger, des sværere synes man at have ved at bevæge sig over en total på 100.

Nu KB, der startede sæsonen så godt, men som er gået grummeligt ned her til sidst bortset fra den helt aparte sejr over Glostrup.
KB havde på egen bane – en sjældenhed – besøg af AB, der startede med den opnåelige score 148 – mest takket være Naved Mugals heftige 62 på 55 bolde.
KB forbedrede trods alt sine ynkelige 50 fra sidste søndags kamp mod Herning, men 91 er altså ikke meget at skrive hjem om. AB`s offspinner Omar Hayat holdt dem i et jenrgreb og tog 5 for 19. Med sejren skaffede AB sig fri af enhver – selv helt teoretisk – nedrykningsfare.

I Herning viste resultatet at der er difference mellem top og bund med en Herning sejr på 9 stående gærder men sejren var nok lidt i overkanten. Husum, der selv valgt at gå til gærdet på en våd og langsom bane, fik en rimelig start og da Gerrit og Hauge Müller var sammen, kom der skik og fart over gærdespillet.


Husums Flemming Wiese er stokket ud af Carsten Pedersen

Med 74 på tavlen efter 25 overs så det rimeligt ud, men så kom fejlen der ændrede det hele. Et drive fra Hauke blev grebet i næsten tredje forsøg af kasteren Michael Pedersen. Lars Boldt blev derefter kastet ud på første bold, Gerrit Müller fulgte lige efter efter et snit til keeperen og lidt senere efter gav Renald Buss et nemt greb til mid-wicket. Kun Finn Klessl holdt skansen, mens resten af gærderne faldt i den anden ende og Husum var ude for 122.


Hauke Müllers endeligt grebet af Michael Pedersen i 2 forsøg på egen kastning


Gerrit Müller der endte på 47

Husums kastning er kendt for at være divisionens svageste og i dag var ingen undtagelse. Finn Kleissl fik ellers Mogens Christiansen tabt i slip med det samme men en samling af udenoms betød en udskiftning og hverken Hauge, Gerrit, Junaid eller Renald kunne lave et gennembrud før det var alt for sent. Troels Thøgersen benyttede enhver lejlighed for at sende bolden ud af banen, især da Flemming Wiese blev sat til at kaste, men Troels blev, da scoren var lige, fanget ben for i forsøget på endnu en sekser som afslutning.


Gerkens bliver løbet ud


Troels Thøgersen slår Husums Gerrit Müller på langs til 6

1. division

Skanderborg i vælten

Skanderborg vandt en særdeles vigtig sejr i Ishøj, der betyder, at holdets udsatte kamp mod Kolding er altafgørende for hvem af de to, der ender på en af de to øverste pladser.

Takket være Chr. Pecks tålmodige 56 på 144 bolde blev der en skanderborg-halvleg ud af det på 128. Umiddelbart ikke opsigtsvækkende, men græsset var aldeles meget for højt og de stød, som Pecks gode teknik kunne skaffe ham, blev alt for ofte stoppet af det lange græs.


Skanderborgs store spiller mod Ishøj Chr. Peck har afleveret til aggresive P. Kumar

Ishøj valgte en ganske anden vej – nemlig at slå bolden op i luften. Mens Adnan Elahi som den eneste med lidt vilje til at blive stående var ved at “carry sit bat” gik de andre efter flyene på vej til at lande i Kastrup lufthavn.
Men boldene fra spinnerne Chr. Peck (2/24 på 10) og Aqil Ahmed (4/17) havnede i næverne på skanderborg-spillerne uden at nogen af Ishøj-spillerne blev klogere. De havde masser af tid, men valgte alligevel at være ude på 30 overe for 101. Adnan Elahi gik som sidste mand, da også han måtte begynde at tage mere aggresive metoder i brug


De fleste af ishøj-spillerne står ikke og fedter i det. Her P. Kumar igang tidligt i halvlegen

Ishøj tabte dermed for anden gang i år, men kan fortsat med en sejr i sidste kamp over Albertslund sikre sig 1. pladsen. Hvis Ishøj taber kan det hele blive meget mudret. I øjeblikket ser det ud til, at kampen mellem Skanderborg og Kolding bliver afgørende for andenpladsen – hvis man altså tror på, at Ishøj kunne overveje, at spille langs jorden

Køge, der startede sæsonen som et rimeligt hold, er virkelig vendt tilbage til tidligere tiders svingende præstationer. 70 på Koldings lille bane behøvede Kolding kun at ofre et gærde for at passere. Efter sigende fra Kolding er et nyt kastetalent fundet i den by – klubbens formand Peder Pedersen tog 4 gærder for 9