Claus Steensen er et godt eksempel på en "Ildsjæl"

Claus Steensen er et godt eksempel på en “Ildsjæl”

Vi har stadigvæk ”ildsjæle” men vi skal have flere

Man gør meget i Danmarks Idræts-Forbund og i dansk cricket for at leve op til de krav, der ikke mindst nu om dage bliver stillet ungdomsarbejdet.

DCF har da også lige startet et udviklingsprojekt op med den tidligere mangeårige Glostrup-ungdomsleder Alex Olsen som projektleder.

Selv om modellen meget målrettet peger på et ”Masterprojekt” med 6-8 udvalgte danske cricketklubber, som nøje skal gennemgå et planlagt udviklingsforløb, med uddannelse, opkvalificering, af ledere og trænere, intern organisation, øgning af aktivitetsniveau i de udvalgte klubber, der skal fungere som en slags ”fyrtårne” i bestræbelserne på at få flere og bedre cricketspillere i Danmark, vil der over en bred front blive fokuseret på flere ungdomshold.

Så langt så godt. Men lidt mere enkelt kunne man måske også proklamere, at vi over en bred front skal forsøge at tiltrække flere ”ildjsæle” (undskyld det fortærskede ord).

Hvad er en ”ildsjæl”? Lad mig trække et par eksempler frem. Pt. kan man fx få øje på Rasmus Kofod, Glostrup, som i øjeblikket herser med et talentfuldt kuld lilleputter, som sidst blev set ved en elitedivisionskamp, hvor de små purke, som i gamle dage sad ved linjen og kiggede på de noget mere rutinerede 1.holdskæmper på klubbens elitedivisionshold.

Eller som set for nylig, et par gamle ”ildsjæle” Søren Sørensen og Dennis Seier fra Køge, der på Svanholm Park med 10-12 nye lilleputter i en blanding af etniske danskere og indvandrere boltre sig sammen og i mod andre spillere.

Eller det tredje eksempel, som vi lige har oplevet ved drenge-DM på Svanholm Park, hvor blandt andet Skanderborgs drenge, som vist kun har spillet et par sæsoner, blev styret af den tidligere 1.holdspiller fra Herning/Holstebro og ungdomslandsholdet Claus Steensen, der nu et par sæsoner har taget sig af arbejdet med de unge sammen med Claus Sillemann.

”Jeg er flyttet til Låsby –ikke lige ved siden af den nok så omtalte Svendsen, men hvor der kun er godt 17 km. til Skanderborg, og så tog jeg kontakt til klubben, spurgte om man havde brug for min arbejdskraft til at lære de unge at spille cricket. Jeg forlangte naturligvis at vi også skulle vintertræne, og nu er vi da noget frem til slutkampe om drenge-DM, som vores unge går vildt meget op i” siger Claus Steensen, som for nogle år siden tog DCFs ”Level-1-kursus.

Tre positive eksempler på, at vi ikke bør opgive at få flere unge cricketspillere – både etniske danskere og indvandrebørn tiltrukket.

”Ildsjæle” behøver absolut ikke at være tidligere landsholdspillere eller personer der har taget de ypperligste kurser inden for cricketspillet. Det vigtigste er en person/træner, der har den fornødne interesse, pædagogiske og tålmodige tilgang til arbejdet, så vil børnene også gerne deltage.

Vi skal have en bedre udbredelse på landkortet (Jylland, Fyn), det kan vi også få, hvis klubberne vil ofre tid, måske også lidt økonomi, og hvis man vil prøve at gøre lidt mere ud af disse ”Ildsjæle”, eller for nogle klubbers vedkommende prøve at finde dem. Tænk hvis nogle af alle vores old-boys spillere, også ville tage en tjans i klubben med de unge!

Jørgen Jønsson