Aftab Ahmed har fået en flot start "Down Under"

Aftab Ahmed har fået en flot start “Down Under”

Aftab Ahmed, Glostrup imponerer ”Down under”

Glostrups landsholdspiller Aftab Ahmed, der læser til læge, er allerede faldet fantastik godt til ude i Australien.

Aftab skal de næste 3 måneder forene sit lægestudie og cricketspillet i Sidney og omegn.

Hvordan er du faldet til derude

Fantastisk, første trin var naturligvis hårdt. Først 29 timers transport og så efterfølgende alt det praktiske med bolig, møde de mange mennesker, der på den ene eller anden måde er tilknyttet klubben Musman Cricket Club.

Jeg blev i lufthavnen hentet af vores gode bekendt Scott O`brien, som tidligere har spillet i klubberne Svanholm, Glostrup og Køge. Her fik jeg naturligvis snakket en del med Scott omkring mit ophold og ikke mindst mit kommende studiearbejde samt cricketspillet i Sidney og omegn-

Hvor længe skal du blive i Australien

Aftalen er at jeg skal forene mit lægestudie og cricketspillet næsten lige meget i de lidt over 3 måneder jeg skal blive her. Jeg har allerede fået mig etableret på et godt og ny-renoveret hospital, hvor jeg er blevet kollegaer med en del meget kompetente læger. Ca. 50 meter fra, ligger der et flot cricketanlæg med 6-7 kunstpitche til fri afbenyttelse. Flere klubber låner denne bane-

Har du været i aktion på cricketbanen

-Ja da, jeg har det sidste stykke tid trænet flere gange om ugen i Mosman Cricket Club, hvor jeg er blevet fornemt modtaget med åbne arme. Mosman CC spiller i det der hedder Sidney-grade- der er to store turneringer i byen-Cricket-grade og Cricket-shire. Det er Cricket-grade hvor de gode spillere kommer og spiller, og hvor Australiens udvalgte hold blandt andet bliver udtaget fra. Der spilles to-dages-kampe og Twenty20-kampe. Mosman Cricket Club har lidt over 700 medlemmer, hvoraf de 500 er unge spillere mellem 7 og 16 år. Ved sidste træning havde jeg den fornøjelse at blive trænet af de tidligere testspillere Wayne Holdsworth, Australien, og Trent Johnston, irland. Man forventer ligeledes at fastbowleren Brett Lee spiller et par kampe for klubben i løbet af sæsonen. Klubben har 7 headcoache og desuden specialtrænere i hver disciplin-

Det må være et stort spring fra lille cricket-Danmark og til Australien

Aftab(tv) og en af hans nye medspillere

Aftab(tv) og en af hans nye medspillere

-Mon ikke, i klubben, jeg foreløbig er havnet i har man 5 baner og over 15 sponsorer og 8 træningsbure. Turneringen går i gang i næste uge, og vi spillede en trial-kamp i sidste weekend mod et hold fra Southern District, som i øvrigt havde den tidligere pakistanske testspiller Arshad Khan på holdet. Vi vandt kampen overbevisende, hvor vort hold bestod af 4 spillere fra 1.grade, 3 fra 2.grade og resten fra 3.grade. Jeg åbnede kastningen og sluttede med analysen 8 overs 3 maidens 6 løb og 3 gærder deriblandt testspilleren Arshad Khan! Arshad blev grebet af den tidligere australske testspiller Krejza-altså en tidligere testspiller Arshad Khan grebet af en anden tidligere testspiller Krejza på den lille ukendte dansker Aftab Ahmed-

Man må sige at det er en flot start du har fået

-Jeg har faktisk fået et andet smigrende tilbud, som jeg overvejer. Det er fra klubben Macqaire University, som er meget ovevældet over hvad jeg som spiller kan tilbyde. Klubben har tilbudt mig en kontrakt for halvdelen af sæsonen, som svarer til den periode jeg skal være herude. Man har ovenikøbet tilbudt mig, at man vil være i stand til at gøre alt for at hente mig tilbage i marts måned og betale rejsen.

Har du et godt råd til eventuelle interesserede danske talenter

-Jeg kan kun opfordre potentielle unge danske talenter til at forsøge at kombinere deres studier til de cricketspillende lande. Sporten, mentaliteten, tankegangen til spillet er markant anderledes end det vi laver i Danmark-

Der er mange til træningen derude, vi kan ikke finde Aftab

Der er mange til træningen derude, vi kan ikke finde Aftab

Hvad er det der gør de australske gærdespillere så teknisk gode

-Det er ikke kun banernes beskaffenhed, men efter min mening ligeså meget dette, at fx Steve De Bolfo, som hærgede og smadrede de danske bowlere i 2007 i elitedivisionen, føler sig forpligtet til at batte teknisk korrekt og koncentreret med tålmodighed fordi det i værste fald, når man spiller 2-dages-cricket, og hvor man fx om lørdagen måske går hurtigt i en 100 overs kamp, og så batter det andet hold hele næste dag. Så får man måske først chancen om 3 uger-slutter Aftab Ahmed

 

Jørgen Jønsson