Træner Aftab stoppede mandefald og blev matchvinder.

DSC_0957

Da KB mistede sine først ret hurtigt slog Aftab Ahmed den ansvarlige tone an og endte som topscorer

På forhånd var der lagt op til en spændende udsat kamp mellem Glostrup og KB.

Lad det være fastslået med det samme, spændingen udeblev ganske enkelt i dette opgør, hvor man havde indtryk af, at varmen, kombineret med at holde retning på boldene, var en svær udfordring for begge holds kastere. 40 udenom totalt i denne elitedivisionskamp, vidner ikke om tæt kastning. Dog skal Hamid Shah KB, have stor ros for en storartet offspin-bowling, derom senere.

KB vandt lodtrækningen og valgte at batte først. Holdets første 3 gærder var relativt hurtigt ude for kun 31 points, inden den spillende træner Aftab Ahmed gjorde sin entre. Som ansvarlig træner fik Aftab, trods varmen, lagt en dæmper på sit ellers meget offensive spil, og han formåede at få rettet ”KB-skuden” op, i et par gærdestande sammen med Mugal og Farooq, som fik totalen op på 141 på 42 overs. Når Aftab Ahmed batter, kan det ikke undgås, at i hans halvleg, inkluderes nogle flotte stød – denne skribent kunne da også notere dagen flottest stød, et ”squarecut”, som suste ud til 4. Aftab blev topscorer med 64 points, inden han blev stokket ud af keeper Johnstone. Mohammed Farooq spillede også en god og fornuftig halvleg på 41.  Glostrups unge Aftab Ahmed og Daniel Nielsen tog henholdsvis 4 gærder for 43 og 3 for 34 på deres 10 overs. Man kunne godt se på Daniel, at han ikke har spillet så meget i år, trods det at hans længde stort set er konstant, kniber det lidt med at få retningen, især på offsiden, til at passe, når han bliver træt. Men Daniel virker som en gevinst på Glostrups kasteside, hvor man måske godt kunne savne Glenn Larsens slowbowling, for at få holdets kastekoordination til at gå op i en større enhed. KB endte med 188 for 8 på de tilladte 50 overs.

Glostrups øverste gærdespillere fik sig selv ud

På forhånd så det ud til at skulle blive en spændende kamp. Men Glostrups første 4-5 gærdespillere fik stort set sig selv ud, på bolde, som ikke var uspillelige. Det virkede som om, at holdets normale gode og offensive spillere blev noget ”låste”, og ikke rigtig fik gang i den nok så vigtige del af spillet, med at spille bolden ud i hullerne, så man får løbet nogle runs sammen med de grænseslag, som uvægerligt kommer, når man bruger sin tålmodighed.

Kun Aftab Ahmed, som scorede 23, holdt lidt stand, indtil han løftede et lidt ”halvhjertet” ondrive til midwicket og blev grebet . 6 ude for 80, og cremen af holdets normale gode gærdeside var ude efter 29 overs, så var den kamp afgjort. Den endelige total blev 103 for alle, og dermed vandt KB denne vigtige kamp. Nu har begge mandskaber 8 points, dog med Glostrup en kamp mere spillet end KB, som stadigvæk ikke helt er nok, hvis man skal undgå næst sidstepladsen.

Hamid Shah var kampens bedste og mest præcise kaster og tog 4 gærder for kun 18 points på sine 10 overs.

Jørgen Jønsson

 

 l

DSC_0960

DSC_0959

Aftab Ahmed og N. Mughal havde skaffet KB fra omkring 3/31 til 70, da Mughal knalder en firer fremover og bolden efter kanter til keeper Johnstone.

 

Første divsion

Husum vinder, Aarhus taber (for det meste) og ellers slår alle alle

Nu hver 1. divsion genoptages efter sommerferiepausen er det tid at se på situationen i rækken

Husum               7  14

Svanholm II    8  10

KB II                  9    10

Odense            10   10

AB                      9       8

Albertslund    9       8

Nørrebro        10     8

Aarhus              8      2

                     

 

Rækken minder om elitedivsionen. Et tophold i form af Husum, der stort set allerede har vundet og et bundhold Aarhus, der ser stort set allerede er rykket ned igen. Og mellem dem er der seks hold, der alle enten kan blive nr. 2 og dermed sikre sig kvalifikationskamp til elitedivsionen (dog ikke de to andethold) eller ende som nr. næstsidst og følge Aarhus ud.

Weekenden skulle have budt på tre kampe, men AB-KB II blev udsat til d. 18. august, da adskillige af ABs spillere var med U-19 holdet i Holland.

Skjult for denne spalte har Nørrebro været i Aarhus, hvor jyderne sikrede sig deres første sejr. Det virker også som om de er blevet bedre efterhånden som de vænner sig til det bedre selskab.

De gjorde det ganske godt i søndagskampen hjemme mod Husum, der i strid med sædvanen vandt lodtrækningen og valgte at gå i marken utvivlsomt i håbet om at komme tidligt hjem til deres kære by. Men de forregnede sig lidt og måtte stå i den drønende hede næsten alle overne og se Aarhus score 214, hvilket – så vidt huskes – er første Aarhus-score i år over 200.  Samanthia Naleen toppede med 35. Husum mistede flere gærder end de brød sig om for at passere, men efter seks tab og 32 overe var scoren passeret. Lars Flemming Boldt 88, Finn Kleissl 53.

DSC_0936

Svanholms Shabaz Shabbir i det offensive lune mod Nørrebro. Svinget flot, bolden endte i næverne på en nørrebroer

 

En udsat kamp mellem Svanholm II og Nørrebro blev afviklet lørdag og vi kan fortælle, at Kløvermarken uden vind og på en af sommerens hedeste dage ikke er nogen spøg at afvikle 50 overe i; værst for de spillere – og der var adskillige – der holdt ramadan og ikke indtog væske indenbors, men hældte lidt ud over hovederne. Under de omstændigheder var der ikke noget at sige til, at begge hold faldt sammen i marken. Svanholm vel omkring efter 30 overe og Nørrebro tidligere.

DSC_0954

Man ser altid lidt dum ud, når man bliver bowlet bag en vis legemsdel som Sahadat Riaz her bliver det med Nørrebro

 

Hvad Nørrebro ikke kunne præstere af points sørgede Svanholm for med 40 ekstra, og det ar næsthøjeste efter Rizwan Islam der toppede med 72. Man noterede sig et come back af tidligere landsholdsspiller Søren Vestergård, der holdt den gående i 9 overe som bedste svanholm-kaster med 2/38.

DSC_0940

Svanholms topscorer mod Nørrebro Bobby Malik stod ikke og fedtede i det

 

Nørrebros score endte på 210, der lyder måske af meget, men banen lynhurtig og væsentlig mindre end den plejer af en eller ukendt grund. Nørrebro fik ret hurtigt bid, men da Shafqat Riaz (29) beundrende så på, mens Bobby Malik slyngede bolden rundt (51), gik luften af Nørrebros ballon, der ikke havde kastere at stå imod med og Sahadat Riaz (43) sørgede for at bringe Svanholm næsten i havn for 5 gærder på lidt over 30 overe.

 

DSC_0988

Er dommeren på vej for at sige, at nok er det ramadan, men at afbryde gærdespillet for at klar en af de daglige 5 bønner, det er alligevel for meget ?  Det kunne man tro, men rent faktisk er svanholm-gærdespilleren nede efter en mavepuster i en 3.divisionskamp mellem Svanholm og Malmøhus.

SN