Ovennævnte resultat betyder, at vi på torsdag skal møde Oman om turneringens sidsteplads.

 

Selv om vi gav PNG en jævnbyrdig kamp – vi skulle lave 33 pts. i de sidste 3 overs – må vi nok konstatere, at denne turnering har været lidt af en skuffelse. Vi havde på forhånd håbet på 2-3 sejre som minimum, og dette kunne vi ved selvsyn ikke leve op til.

 

Lad os lige tage de ”tørre” tal først. Vi tabte igen lodtrækningen og blev på ny sendt i marken først.

Papua New Guinea scorede 148 for alle 10 gærder, og vi endte med 134 for 8 efter de 20 overs.

 

Danmarks anfører Michael Pedersen skrev i går aftes på Facebook, at det har været nogle hårde dage, og han erkender også, at vores hold ikke rigtigt har ramt holdets virkelige niveau. ”Modstanderne straffer straks den mindste fejl vi begår, og vi må erkende, at de bedste i gruppen Afghanistan, Holland og Canada ligger noget over os. Vi ligger vel i samme klasse som Hong Kong, Nepal samt Bermuda. ”Det betyder selvfølgelig ikke at vi skal ligge os ned, men derimod se fremad, og jeg vil gerne understrege over for vores fans, som følger os, at vi har kæmpet det bedste vi har lært” skriver Michael Pedersen på sin Facebookprofil.

 

Dagens danske spiller var Aftab Ahmed, der tog 6 gærder for 22 points på sine 4 overs. Dette resultat er den bedste kasteanalyse indtil nu ved denne VM-kvalifikationsturnering.

Aftabs kastepræstation var altså ikke nok til sejr i dag. Papua var hele tide i stand til at holde et scoringstempo på mellem 7-8 pr.over, trods det at gærderne faldt jævnt hen af vejen.

 

På forhånd var man klar over, at PNGs 148 var en svær opgave for det danske hold, men omvendt, hvis vi fik lidt medgang i starten, så kunne vi godt nå over denne total.

Vi havde hurtigt to gærder ude inden for de første overs, men da de to ”veteraner” Frederik Klokker (22 på 15 bolde) og Michael Pedersen (38 på 40 bolde) fik en god start i en gærdestand, var der håb så længe de var inde. Frederik blev desværre løbet ud. Men Michael Pedersen fortsatte sit udmærkede spil sammen med den i cricketkredse noget undervurderede Martin Pedersen (23 på 19 bolde) inden Michael blev grebet ud. Martin fortsatte sammen med Basir Shah i en lille gærdestand på 18 pts. inden Martin blev bowlet ud. Vi endte som nævnt med 134 for 8.

 

Freddie Klokker løbet ud

 

Når holdet kommer hjem og skal lave noget analysearbejde over dette Twenty20-kval. Kunne man passende fokusere på dette problem, at der er for mange af vores spillere, der ikke rigtigt endnu har tillært sig denne specielle Twent20-stil, hvor der stort set ikke er plads til en ”prik”! Ikke at man skal forcere på hver eneste bold – det kan man ikke – men i stedet for at stå og vente på et grænseslag, så sørge for at lave enere og toere, og så vente med grænseslaget til det er der. Det er det, at Afghanistan, Holland, Namibia, Skotland og andre nationer er gode til.

 

Aftab Ahmed Man of the Match

 

Nu venter altså Oman – dem har vi faktisk tabt til de tre gange vi har mødtes – var det ikke en god målsætning for det danske hold, at knytte næverne og aftale med hinanden, vi skal ikke ende sidst, og nu kan vi passende få revanche for vores 3 tidligere nederlag til Oman.

 

Afghanistan og Namibia spiller på torsdag om førstepladsen og vinderen går direkte til A-VM i Sri Lanka. Skotland – Holland og Irland-Canada spiller mod hinanden og vinderne af disse to kampe mødes om at spille den sidste kvalifikationskamp om A-VM mod taberen af Afghanistan-Namibia.

 

Jørgen Jønsson