AB-KB II 012

Fotografen priste sig lykkelig over, at ABs parkeringsplads, var fuld, så han måtte parkere udenfor på en sidevej, Bilerne var i konstant fare under makkerskabet Jojo/Ullahs massakre på sagesløse KB-kastere

 

ABs inder J. Jojo smadrede KB II med 51  points på 18 bolde

 

Efter en udsat kamp mod KB II, som tirsdag aften på AB blev afviklet som en T20, er AB tilbage i elitedivisionen efter et ”grusomt” attack på de værgeløse KB-bowlere af  inderen J. Jojo (51 på 18 bolde !!!!) og af anfører Ullah (42 på 31 bolde), der som femte gærde hævede fra 105 til 192 på de sidste 6 overe!!!!

KB IIs efterfølgende 112 all out på 20 overe var kun interessant ud fra synspunktet, at det til sidst var så mørkt, at selv en Nefa cykellygte ville have hjulpet.. Uden en hvid bold kunne man ikke have set noget som helst udefra, men KBs  Z.Khusdil kunne dog skimte og gjorde halvlegen hæderlig med 32 inden natten helt sænkede sig over gamle AB. Der var foræringsgærder til ABs spinner Mukarram Hussein (3/11) og mere arbejdskrævende gærder til anfører Ullah (3/13).

Det var absurde omstændigheder, men det ville også have været absurd, hvis kampen var standset pga. mørke, for da det var en omkamp ,kan den  efter reglerne ikke spilles igen, men skal afgøres ved kastekonkurrence.

Havde AB i et sådant tilfælde ikke været gode til at ramme pinde var det Esbjerg, der i så fald var blevet nr. 1 i 1. divsion og AB skulle have spillet oprykningskamp på lørdag mod Esbjerg.

Nu skal nr. næstsidst i elitediivsionen Husum så på lørdag på en lille tur til Esbjerg , til en kamp om den sidste plads i næste års elitedivision, der ser ud til at blive forbudt for børn.

AB-KB II 006

Der var også andre ABere der legede med i sluggerfesten

AB var uden den newzeanlandsdske træner T. Nethula, der om morgenen var taget hjem for at passe en kontrakt. Han har ifølge ABs cricketformand Mikkel Grøn fået skabt en hel anden disciplin hos AB end tidligere. Han har fået holdet til at virke som en helhed og skabt profesionalitet over markspillet og hele tilgangen til spillet, siger Grøn.

Og så har han stået for ABs  ekstra morgentræning tirsdag og torsdag mellem kl. 8 og 10, hvor ABs unge lovende spillere har benyttet den nye skoleordning til at have fri for at gå til crickettræning. At det kan lade sig gøre, viser, at der er unge mennesker hos AB, der vil noget med deres spil

AB har altid været en af dansk crickets grundpiller. De senere år mindre end de første. AB vandt det første danske mesterskab, som det nyetablerede Dansk Cricket-Forbund afviklede i 1954, men i de foregående 60-70 år deltes AB og KB om dominansen på Sjælland.

AB gennemgik nogle svære år, da klubben for en del år siden rykkede ud af den bedste række. Troløse spillere forlod skuden, der blev styret af spillere, der ikke udtog hold efter spillerstyrke men venskabs- og familiemæssige forhold. Det var lige ved at gå galt og ville være gået galt, hvis ikke Mikkel Grøns hestearbejde med ABs ungdom – og dem er der mange år fortsat – gjorde det umuligt for ABs hovedbestyrelse at smide cricketspillerne på porten, selvom de havde lyst.AB-KB II 010

Jojo – håndled som smurte kuglelejer og et øje der siger spar to til det meste

Alt det er der gjort op med.. ABs hold består nu først og fremmest af unge spillere, der kan glæde sig over at et par trofaste ældre spillere  har holdt ved gennem årene og er der til at støtte de unge.. Det er da dejligt, at et hold, der for omkring halvdelens vedkommende enten er juniorer eller lige rykket op – folk, der har ambitioner og som er “født og opvokset i AB-  nu skal skabe nyt liv i elitedivisionen.

IMG_0660

ABs vinder hold: Fazan, Atta, Asif, Tasif, Yasir, Tauqeer
Usman, Jawad, Jino, Anique, Mukarram

 

SN