Flot forårs vejr til Twent20-premiere

Sejre til favoritterne Svanholm, KB og Skanderborg

De to brødre Shah spillede sejren hjem for Svanholm

De to brødre Shah spillede sejren hjem for Svanholm

Det gik lige efter ”Frk.Jensens kogebog” i den bedste serie-1-række i Twenty20-turnerings-premieren.  Svanholm, KB og Skanderborg vandt alle overbevisende deres første kampe.

Ishøj fik i torsdag anlagt ny pitch, og om det var det, der fik klubbens anfører til at gå til gærdet, skal være usagt, men det lykkedes kun Ishøj at score 59 for 9 gærder på de 20 overs (P. Sarangal 3 for 12), og det havde KB, ikke overraskende, let ved at score. Det gjorde det forstærkede hold fra Peter Bangsvej, som ser ud til at være stærke nok til at indgå i en trio af DM-favoritter sammen med Skanderborg og Svanholm. KB passerede Ishøjs total på kun 8 overs. Der var måske kun et interessant spørgsmål, man kunne stille ved denne kamp, hvorfor bowlede KBs kaste-veteran Mohammed Farooq ikke? Skanderborg vandt sikkert over Herning og Kolding i den anden række.

Svanholm havde AB nede i sækken, men glemte at snøre den til

Det var naturligvis spændende at se, om ABs nye hold i elitedivisionen, ganske vist ved denne lejlighed i den lidt hurtigere spilleform, ville have noget med som kunne berige den bedste række. Dette spørgsmål fik nogle til, efter de første 8 overs, at ryste på hovederne med et klart nej. Akademikerne havde på dette tidspunkt 4 gærder nede for kun 24 points. Men så mødtes de to små vævre indere J. Jojo og J. Ali i en meget underholdende gærdestand på 78 points, hvor det var ret tydeligt at se, hvor de to spillere kom fra. Undertegnede er tidligere blevet korrekset af den tidligere topspiller og nuværende dommer Johan Luther, når jeg betegner spillere med gode og stærke håndled, Luther siger det er gode og stærke underarme, disse indiske gærdespiller nærmest med naturens magt har erhvervet sig. Så hvis jeg nu fortæller at de to indere diskede op med mange gode ”underarmsstød”, fornærmer jeg i hvert tilfælde ikke hr. Luther. AB endte med respektable 126 for 6, og når man tager deres dårlige start ved gærdet i betragtning, sammen med den lidt tunge bane, kunne man sagtens bruge det forslidte jyske udtryk ”det var ikke så dårligt endda”. Man kan ikke påstå, at Svanholms kastning var fuld på højde på det den præsterede i sidste sæson- Amjad Khan kostede således 40 points på sine 4 overs-dog bemærkede man, at Mads Henriksen bowlede sine 3 overs med god længde og retning på næsten samtlige bolde, så skal der nok i løbet af sæsonen komme mere snert i selve han aflevering. Det var dog Saad Ahmed, nylig hjemvendt fra et lærerigt ophold på 5 måneder ude i Australien, der blev bedste kaster med 2 gærder for 9 points.

ABs indiske gærdespiller viste gode takter

ABs indiske gærdespiller viste gode takter

Anfører Amjad Khan tog selv battet i hånden fra starten af og åbnede sammen med Zameer Khan, og da Amjad gik efter 4 over havde man 31 points på tavlen. Senere spillede Zameer Khan(29) og brødrene Zishan(39 på 28 bolde) og Hamid Shah (23) sejren sikker hjem, Svanholm scorede 127 for 3 på 15 overs  .

Det ser ud som om, at KBs fotograf Injam Khokar ikke turde nærme sig Ishøjs nye pitch

Det ser ud som om, at KBs fotograf Injam Khokar ikke turde nærme sig Ishøjs nye pitch

Jørgen Jønsson