SKASVA84

Slaget i Skanderborg

Det blev et slag man vil huske  i 2014 mellem de forsvarende mestre fra Skanderborg og de ubesejrede Svanholm. Der blev scoret næsten 500 points og der blev ikke givet noget ved dørene. Stemningen var intens og der blev sandsynligvis sledget ude i midten for alle pengene. Skanderborg var svækket inden kampen, da man ikke havde Pedersen brødrene med. Michael har en mindre skade i baglåret og ville ikke tage nogen risiko før afrejsen med landsholdet i morgen søndag, mens bror Carsten var til familiefest på sin kones side.

Skanderborg valgte at gå til gærdet, da de vandt lodtrækningen og fik en god start da åbningsgærderne lavede 76, før Fr.Klokker unødvendigt forsøgte sig med en omvendt sweep, der kiksede. Hans makker Anders Bülow fulgte hurtigt efter snydt af spinnerens Singh, der kaster fra højre. Han fik også Kamran Mahmood, der blev kastet ved at spille mere på tværs. Uden Michael og Carsten kunne man tro at Skanderborg ikke ville nå 200, men Søren Kirk og Rizwan Mahmood fik gang i scoringen. Søren blev godt nok grebet på grænsen og Ritchie Sherlock løbet ud på en direkte indstik, men Rizwan viste endelig form ved gærdet. Amjad Khan havde ikke gjort de store indtryk hos den øverste gærdeorden og Rizwan sendte Amjad næsten i ølteltet med en perfekt on-drive, men Skanderborgs nederste gærdespillere viste at de var meget usikker. Chr. Peck holdt det godt kørende sammen med Rizwan indtil Rizwan blev kastet på en Amjad yorker. Takket være nogen heftige slag fra Jesper Hansen nåede Skanderborg op på 247 på de 50 overs mens Amjad fik yderligere kastet 2 skanderborgenser ude.

Svanholm blev holdt under pres under de første overs fra Skanderborg. Anders Bülow fik ram på Zameer Khan langt ude i off og senere slog Saif Ahmed Anders ude i hænderne på Rizwan Mahmood men derefter kneb det med gennembrud fra Skanderborgs side indtil introduktionen af Chr. Peck fik Taranjit Singh til at snitte til Fr. Klokker. Mads Henriksen sammen med Zeshan Shah overtog gradvis kampen med disciplineret gærdespil. Det fremtvang Skanderborg til at skifte mellem kasterne og med 123 på tavlen fulgte Mads Henriksen en vild aflevering i off fra R Sherlock og snittede til Fr.Klokker. Hamid Shah kom ud til sin bror og de fortsatte dominansen og fik scoringshastigheden op. Skanderborg virkede ikke som om de ville få et gennembrud og skiftede rundt på kasterne. Men en fejl ville komme og Zishan Shah sendte Jesper Hansens bold direkte i hænderne på Søren Kirk på grænsen og kort efter var Hamid også væk med 199 på tavlen og godt 8 overs tilbage. Pendulet havde svinget tilbage mod Skanderborg, men Amjad Khan var kommet ind. Han slog sine 3 første bolde fra Anders Bülow til 6 og overen efter slog endnu en sekser. Pludselig stod der 221 på tavlen og kampen svingede tilbage til Svanholm og blev der. Trods Amjad blev grebet på grænsen, var det ingen sag for Taha og Saad at slutte kampen til Svanholms fordel.

Kampen havde dog en negativ side. Dommerne skiftede bolden ud allerede efter 4 overs mens Svanholm var i marken, da der var ingen tvivl at bolden var pillet med. Det er ikke første gang det er sket og der kommer nok en indberetning og efterspil. Skanderborg brokkede sig jo efter kampen som taber, bl.a. havde Svanholm ingen regnskabsfører med som det skulle osv. Hvad angår duellen mellem Fr.Klokker og Amjad Khan havde Frederik ingen problemer mod Amjad inklusiv en cut til 6, mens Amjad vendte kampen med sine 4 sekser.

I Jylland var der endnu en kamp i 1. division mellem Kolding og Tåstrup. Også her blev der scoret over 500 points i den gode vejr. Kolding havde problemer med computeren, der gik ned 2 gange og de måtte bruge den gammeldags metode i en periode. Det er derfor at live scoren gik ned. Efter de 50 overs nåede Kolding op på 313 for 9 gærder. Kent Jensen fik gang i skeen og lavede 101 points. Martin Pedersen lavede 48 og vi ved Steffen langholz lavede mere end 37 men tallene er ikke til rådighed. På et tidspunkt havde Tåstrup fat i kampen. De ramte bolden godt og hårdt og det var lige før der skulle være trafikregulering til på Vejlevej for de skete mange gange. Kolding måtte tage sig sammen for at undgå et nederlag fra med 11 overs tilabe manglede Tåstrup kun ca. 100 points i at vinde. Det gjorde de så med det resultat at Tåstrup var ude for 229 med 6 overs igen. Peder Pedersen udtalte at det var en god kamp spillet i en god ånd og han ville ønske at alle hold var lige så venlig og imødekommende som Tåstrup var. De var et behageligt bekendtskab.

Sjælland – Op og ned for KB

Sidste uge slog KB i T 20 finalen øst Svanholm ret overbevisende.

Denne lørdag tabte KB ude til Ishøj i en tæt kamp. Ishøj, der ved sæsonen start stod med det halvt hold i forhold til sidste år, fortsætter med at gøre det godt. Først og fremmest spiller holdet ikke over evne.

Her lod man åbneren Ali Akhtar fortsætte i næsten halvdelen af de bolde, der leveres i en 50 overes halvleg, nemlig 142 og skyndte ikke på ham og lod ham stå, skønt han ”kun” prodcuerede 64 med et enkelt grænseslag.

-Det var gameplanen, sagde Ishøjs formand Asmat Ullah. Ali skulle bare blive stående ligegyldigt hvad. Kunne han det, skulle vi nok skrabe nogen hurtige sammen til sidst. Vi ville have været tilfredse med omkring 150. Bolden kom ikke på battet på pitchen og banen var tung efter en del regn. Vores score på 194 for 7 svarede til omkring 250 på en hurtig bane………………

Ali Akhtar fik bistand af brødrene Waqas (53) og Saad (27) Hafeez og 26 fra Zeshan Elahi, mens pitchen efterlignede den på KB, og så var Mohammed Farooq (0/13 på 10 overe) ikke til at angribe.

Til bekymring for landsholdet fortsatte Yasir Iqbal sin nedadgående kurve og deltog i KBs indlende mindre”sammenbrud”, hvor 5 var ude for 87. Hardhittren Hamad Khan var dog tilbage og han var ved at vende kampen med 43. Han gik ved 6/163 og KBs sidste 2 gærder skulle blot score 9 til gevinst, men Ishøjs M. Ali  med sine første to gærder på små 10 overe (2/37) fjernede dem ved slutscoren 180. F. Saddiq 4/30, mens KBs Omar Hayat var inspireret af Ishøjs Ali Akhtar – hådt slid – ingen store slag  og han blev topscorer med 56 på 120 bolde.

Nørrebro fik en kort opblussen af kvalitet for et par uger siden mod Svanholm, men I Køge – Nørrebro har fortsat ingen hjemmebane, da Københavns Kommune ikke vil forsyne klubben med en ny kunstgræspitch til erstatning for ”den grillede” – var det ikke sjovt at være fra Nørrebro.

Glostrup – uden fem af de ordinære bla to landsholdsspillere – gik først til gærdet og her producerede Glostrups – og Svanholms – tidligere træner Paul Johnstone sin største score i dansk cricket med 81 ud af 249/9. Martin Jensen fik come back med at dreje gaflen rundt i Nørrebro, da ” Kløvermarkens sønner” så ud til at kunne slippe med en Glostrup score på omkring de 200. Han endte med 50. Og landsholdets Aftab Ahmed skabte fornyet bekymring om hans form med 21, som dog var en fobedring.  Det så ud til, at DCFs tidligere førende dommer og dommeransætter N. O. Bjerregård skulle have sin 75 års fødselsdag fejret også på banen, idet hans søn, Henrik havde en af sine sjældne optrædener.

Nørrebro, der trænger til sommerferie pause, ude for 85. N. Malik fjernede det meste af toppen 4/23, Martin Jensens offspinnere indbragte 3 for 5 og Aftab Ahmed fjernede bunden med 3/13.

1.       division

Esbjergs kastning virkede rimeligt truende mod Svanholm II, der ikke havde det for nemt i begyndelsen. 7 svanholmere ude for 135 (Shafqat Riaz 27) og så plejer der at være åbnet for ladeporten i 1. division. Men Svanholm havde en old boy og tidligere T20 landsholdsspiller i James Moniz, en mand, som årene hverken har frataget øje eller fysisk form. Han endte med 55 på 52 bolde og Svanholm endte på 186 (K. Rubin 2/19).

Spillerne må have haft skankerne i vejen i den kamp. To svanholmere  røg ud på den måde – ikke unormalt – mens 4 esbjergensere måtte se dommerens finger oppe.

Esbjergs Henrik Øre drog gavn af mange kasteres svaghed, når de skal  bowle til en lefthander – batsmand. Så han fejede det meget, han modtog på benene til grænsen og endte med 45, da Rocky Chawla (bror til australiensfarerende Bobby Chawla) fjernede ham blandt sine 3/27.

Svanholm manglede bredde i kasteangrebet og elasticitet i hænderne, når det gjaldt griberiet, så med  50 på 54 bolde under en effektivt fjernelse af skidtkastning, skabte S. Burhani spænding for Esbjerg i den lange ende. Men da han var ude, var det også ude for Esbjerg, der endte med 161 og vel efterhånden får svært ved at placerede sig på plads, der kan give oprykning (Sahadat Riaz 3/31).

 

SKASVA01

Anders Bülow havde ikke respekt for Amjad Khan

 

SKASVA02

Fr. Klokker ikke berørt på de korte fra Amjad khan

 

SKASVA03

Fr. Klokker 4

 

SKASVA05

Anders Bülow 4

 

SKASVA07

Fr. Klokker 4

 

SKASVA09

Jubel hos Hamid Khan da Fr. Klokkers omvendte sweep mislykkedes og gribes af keeperen Taha Ahmed

 

SKASVA10

Søren Kirk spiller ikke tiden – 4

 

SKASVA12

Anders Bülow heldig da hans hook går opad og lander i ingenmandsland bagved

 

SKASVA13

Taranjit Singh kaster Anders Bülow

 

SKASVA14

Søren Kirk med en Nykøbing cut på Amjad Khan – 4

 

SKASVA16

Taranjit Singh snyder Kamran Mahmood der forsøger at vippe til leg

 

SKASVA17

Søren Kirk hurtigt mod Zishan Shah

 

SKASVA18

Riswan Mahmood 6

 

SKASVA20

Søren Kirk 6

 

SKASVA22

Søren forsøger endnu en 6’er på Taranjit Singh men den skruer igennem

 

SKASVA23

R. Sherlock løbes ud

 

SKASVA24

Christian Peck aner intet om denne kort bold fra Amjad Khan – den rammer battet men falder sikkert

 

SKASVA25

Løbet ud situation som dømmes not out – Dommer Bent Nielsen er kommet på mellemhånd da gærdespilleren søger udad……

 

SKASVA26

Rizwans flotter 6’er på Amjad Khan som næsten lander i ølteltet

 

SKASVA28

Rizwan 4

 

SKASVA30

Forsøg på stokket ud som dømmes not out

 

SKASVA31

Rizwan Mahmood 6

 

SKASVA33

Rizwan drive til 4

 

SKASVA35

Rizwan yorkes af Amjad Khan

 

SKASVA36

Jesper Hansen 6

 

SKASVA38

Chr. Peck snitter Amjad Khan til keeper Taha Ahmed

 

SKASVA40

Jesper Hansen 6

 

SKASVA42

Jesper Hansen kastes af Amjad Khan

 

SKASVA43

Mosse Kristiansen fik kun denne bold at spille i den sidste over – kastet ud af Amjad Khan

 

SKASVA44

Anders Bülow

 

SKASVA45

Zameer Khan snitter Anders Bülow til Fr. Klokker

 

SKASVA47

Ny vandmand….Michael Pedersen som var småskadet

 

SKASVA48

Saif Ahmed 4

 

SKASVA50

Saif Ahmed 4

 

SKASVA52

Saif Ahmed gribes af Rizwan Mahmood

 

SKASVA54

Mads Henriksen 4

 

SKASVA56

Zishan Shah sender sin første bold til 6

 

SKASVA58

Taranjit Singh gribes af Fr.Klokker på Chr. Pecks kastning

 

SKASVA60

Zishan Shah 6

 

SKASVA62

Mads Henriksen 6

 

SKASVA64

Mads Henriksen 6

 

SKASVA66

Mads Henriksen forfølger Sherlocks vilde bold og snitter til Fr.Klokker

 

SKASVA68

Zishan Shah 6

 

SKASVA70

En af mange ben for appeller som ikke gav noget

 

SKASVA71

Hamid Shah 6

 

SKASVA73

Zishan Shah gribes af Søren Kirk

 

SKASVA75

Hamid Shah gribes af Fr.Klokker

 

SKASVA78

Amjad Khan 6

 

SKASVA80

Næste bold Amjad Khan 6

 

SKASVA82

Næste bold igen Amjad Khan 6

 

SKASVA86

Amjad Khan gribes af Kamran på grænsen

 

SKASVA88

Sejrs slaget til 4