Udbytterig udviklingstur med samarbejdspartneren Sussex CCC

De 4 danske deltagere på Sports Academy Viborgs udviklingstur til Sussex var Magnus Kristensen Esbjerg,Frederik Mikkelsen,Skanderborg,Lavanish Premacharan,og Nicolaj Jørgensen begge Herning, samt den daglige leder på akademiet Martin Schmidt, og crickettræner Lars Hedegaard Andersen fra SAV

De danske akademi-drenge i røde dragter flankeret af de engelske instruktøret

De danske akademi-drenge i røde dragter flankeret af de engelske instruktører

Afgang på denne 4-dages tur var den 10.februar fra Kastrup Lufthavn, og det var 4 forventningsfulde spillere der drog afsted.

Det danske cricketakademi var blevet inviteret af vores samarbejdspartner Sussex CCC til denne 4 dages trænings-tur, hvor spillerne skulle prøve at træne ligesom Sussex CCC akademi -spillerne, der træner mellem 20-30 timer om ugen, under ledelse af Akademi træneren Keith Greenfield og Andy Cornford, som lige inden jul var på besøg på Sports Academy Viborg.

Programmet var sammensat så spillerne startede med en rundvisning på anlægget og en gennemgang af klubbens historie, der blandt andet indeholder 3 mesterskaber indenfor de sidste 10 år. Sussex satser meget på at udvikle egne spillere, istedet for at købe sig til et godt hold. Det er klubbens filosofi hellere bruge 2 millioner pund på at udvikle egne spillere, frem for at købe højt betalte spillere. I øjeblikket har man 11 spillere fra akademiet indrulleret i 1- holds truppen, af egen avl, ud af de ca. 20 i truppen, beretter Lars Hedegaard.

Programmet på førstedagen bestod af gærdetræning i to omgange med fokus på at slå bolden over markspillerne ,både på spin og pacebowling. De danske drenge prøvede i begyndelsen at slå alt for hårdt, men de lærte hurtigt at man bare skal time bolden, så skal den nok ryge ud af banen. Den engelske Coach Keith Greenfield var meget tilfreds med standarden hos de danske spillere, dog skulle der arbejdes en del med at de ikke faldt over(dårlig balance), udtaler Lars Hedegaard.

Tirsdag begyndte træningen fra kl 10-12.30, og her var fokus at batte til spin, og at komme ned af pitchen. Her prøvede man at batte til en helt fantastisk kastemaskine nemlig Bola Merlin spinkastemaskine, nok en investering man burde overveje i DCF, selv om denne maskine koster ca 18000 pund . Men den er alle pengene værd, siger Lars Hedegaard, og drengene fik lov til gøre hvad de var bedst til, men fandt temmelig hurtigt ud af at det bare ikke hjælper at læne nakken tilbage og hakke på tværs, men derimod at holde hovedet stille og spille med lodret bat, og det blev de faktisk ganske gode til, udtaler Lars Hedegaard. Træning igen fra 13.30- 15.00 hvor de danske drenge havde megen glæde af at træne et fysisk pas med en af de fysiske trænere for Sussex`s første hold, som kørte et vægtprogram for unge spillere, der dagligt bliver brugt til deres akademi. Efterfølgende kørte man en sprinttest der blev lavet udendørs, den Den engelske instruktør var meget imponeret over drengenes tilgang til disse ting, dog mente han, at de ikke var stærke nok, rent muskelmæssigt.

Om aftenen var de danske drenge tilskuere til Sussex`s første holds træning, hvor det var en stor oplevelse at overvære, og hvor man virkelig så et hold, der var meget fokuseret på at være på når det gælder.

Onsdag morgen kom ICC`s Nick Pink forbi, det er ham der har skabt forbindelsen til Sussex, han fik hilst på Martin Schmidt fra SAV, og fik samtidigt hørt lidt mere om det danske akademi.

Kl 15- 18.30 var der igen træning for drengene sammen med akademiet, denne gang var der fokus på bowling, om bowlerne kunne bowle yorkere, og i toppen af off pinden, alle lavede en test der gik ud på at man skulle forsøge at kaste 12 yorkere på 12 bolde, 12 bolde lige uden for off pinden både på en højre-håndet, og en venstre- håndet, og slutte af med at kaste 6 bouncere med en hjelm der blev sænket ned fra loftet, dette synes drengene var rigtigt sjovt, beretter Lars  Hedegaard.

Torsdag var der afgang fra Gatwick kl 12.50.

Denne tur var en kæmpe oplevelse både for drengene, men så sandelig også for Martin Scmidt, der ikke før har set cricket, lige udover på akademiet,(tror nok han fik afkræftet lidt omkring at cricket ikke er for tøsedrenge:-) – og så sandelig også for mig, som fik en masse inspiration til nye øvelser, samt fik set hvad der skal til for at vi som cricket land skal tage det ekstra skridt op af rangstigen, slutter den danske træner Lars Hedegaard.

Som Keith Greenfield sagde” det gælder ikke så meget om at finde de gode spillere til et akademi, men det vigtigste er at finde dem, der vil give alt for at blive gode.

 

Jørgen Jønsson