Svanholm 20/20 vinder 3. år i træk

 

20/20 semifinalerne og finalen i Esbjerg bød på dejligt vejr, to store gevinster til Svanholm i semifinalen over Esbjerg og i finalen mod Nørrebro og en rigtig 20/20 gyser mellem Nørrebro og Herning i den anden semifinale.

Det startede med Esbjerg-Svanholm. Hjemmeklubben havde sendt et party på hele 48 til ungdoms- og seniorkampe i England og så skulle de resterende få et hold op at stå. Det gik med hiv og sving. Anfører Martin Øre vendte tilbage og så ud til at være i fin form, hvilket ikke beror på træning, kasteangrebet var ikke så meget forskelligt som det Esbjerg normalt stiller med, men gærdesiden var jo langtfra bred.

Svanholm vandt lodtrækningen og kunne jo godt se, at man skulle batte for at få noget ud af kampen. Der blev battet bredt i rigtig 20/20 stil med Moniz (34) og Sair Anjum (33) i toppen og det endte med 168/9 (Daniel Klitgård 4/28). At Anjum, der normalt batter 11 hos Svanholm, kan præstere det, fortæller lidt om holdets bredde.

Sair Anjum fjernede Esbjergs åbner Mads Schmidt i første over. På vejen ud fortalte Schmidt til den indkommende Umair Javed, at Anjum ikke gjorde noget med bolden. Det fik Javed til at se temmelig akavet ud, da han som første bold, han modtog, stod og så en kolossal inswinger sejle ind i pindene, mens han endte med bagen til.

 

Svanholms Zameer Khan bowlet af Esbjergs Daniel Klitgård

Jakob Rubin bidrog heller ikke særligt, men Mirza Hoadzimesinoc, der normalt ikke få alt for store chancer i Esbjergs gærdeside, greb chancen for en lang gærdetur med 34 på 59 bolde, mens makkeren Martin Øre forekom ovenpå med 32 på 30 bolde. Vindende var de to herrers anstrengelser ikke, men de sørgede for at Esbjerg absolut slap fra kampen med æren i behold med at ende med 102/6.

Og så, hvad der faktisk blev til dagens hovedkamp, fordi den indeholdt alt, hvad man kan forlange af en 20/20 kamp. Sammenbrud, comebacks, hitterpræstationer og spænding.

Herning startede med at miste sine fire første gærder for 9 og 5 for 18. Brødrene Carsten og Michael Pedersen led samme skæbne som andre i denne sæson nemlig at lide ”snittedøden” til de særdeles fjendtlige åbningskastere Faisal Siddique (2/29) og Irfan Khan (1/15). Khan kommer ind med en klassisk venstrearm og får både godt opspring og god bevægelse fra pitchen. Ham skal ingen undervurdere. Med 5 uldjyder ude for 18 efter omkring 5 overe regnede man den kamp for stort set slut, men en sammenbidt Ihjas Saumy (33 på 44 bolde) fik næsen ned over bolden og landstræner Morten Hedegård (50 på 41 bolde) fik ikke samme ubehagelige kastere som åbnerne og slyngede battet omkring med en selvfølgelighed, der måske ikke stilmæssigt vil være anbefalingsværdig for hans ”elever” på landsholdet, men effektiviteten skal man ikke tage fra ham.

 

Morten Hedegård i gang med at få en kamp ud af det mod Nørrebro

Herning endte med 133/8 og så troede man, at det skulle der nok blive en kamp ud af. Dog kun så længe, man ikke havde set Nørrebros Faisal Siddique i sving. Han hamrede simpelthen med et øje, som moder natur har givet ham i fødselsgave boldene, ud over grænserne ( 74 på 36 bolde – 12 firere, 3 seksere). Så Nørrebro havde 80/1 efter seks overe og så kunne ingen forestille sig, at det skulle blive interessant.

 

Faisal Siddique slynger omkring sig. Her mod Hernings Cody Butler

Men igen vendte det hele, da der blev introduceret spinnere. Tonen fik en ganske anden neddæmpet lyd. Michael Pedersen ( 2/6 på 4 overe), Lejf Slebsager ( 2/11 også på 4 ) vendte kampen fuldstændig, og Nørrebro stod med 8 mand ude for 129 med små to overe igen. Men spinbowlerne var færdige og Nørrebro passerede i sidste over.

Dommer Nadespillai igang med at hæve fingeren. Slebsager har fået has på Faisal Siddique efter hans hvirvelvindshalvleg

 

Irfan Kahn kastet af Slebsager

Så var der finale mellem Svanholm og Nørrebro. Det var nok ikke så ringe for Svanholm, at det blev Nørrebro, for holdets evne til at klare to kampe i træk efter en lang rejse, er nok ikke den samme som Hernings.

Svanholm vandt igen lodtrækningen, gik til gærdet og valgte fra første færd at angribe Faisal Siddique (denne gang 2/30 på 4) og Irfan Khan (0/46 på 4), hvis kropssprog fortalte, at det ikke morede ham.

 

Close call for Svanholms Hamid Shah

Et af Basit Javeds fire gærder

Det kostede Svanholm de to første gærder for 25 i den tredje over, men der var ingen kære mor for Nørrebro. Hamid Shah virkede som på vej tilbage til formen med 35 på 29 bolde, den spillende træner Paul Johnstone ydede sin bedste præstation for klubben med 51 not out på 47 bolde, Waqasali Yasin (26 på 15 bolde ) og Taha Ahmed (31 på 15 bolde) drejede gaflen rundt i de trætte og opgivende nørrebrofolk og Svanholm endte med 175/4.

For at true den total skulle Faisal Siddique gentage indsatsen fra herning-kampen. Men det blev spoleret af Basit Javed, hvis 4 kastet-ud-gærder blandt Nørrebros topfolk vel egentlig godt kunne have skaffet ham ”man of the match” titlen. Men formanden blev måske forvildet af, at Javed kastede fire noballs på stribe (med efterfølgende ”frit slag”) og diverse udenoms. Bemærkelsesværdigt lykkede det Nørrebro at miste et gærde under de mange noballs ved at få Jahangir Ashraf løbet ud uden at modtage en rigtig bold. Javed endte med 4/17, Waqasali Yasin 3/28. Sidstnævnte en spiller, der viser, at man trods lidt henne i karrieren godt kan forbedre sig. Svanholm har fået en stabil kaster ud af ham, hvilket man ville forsværge, da man så ham optræde i Albertslunds påklædning, hvor dommerne gang på gang kunne få luftet armhulerne ved at markere udenom.

Ingen Nørrebro-gærdespiller lavede tocifret – det gjorde kun Mr. Ekstra, der var topscorer med 14 ud af Nørrebros 79 all out på 15 overe.

Man fo the match Waqasali Yasin får has på en nørrebroer

Formanden lod efter konference med dommerne ”man of the match udpegeren”, som det elektroniske system indeholder, finde spilleren, der skulle have præmien. Det blev Svanholms Waqasali Yasin, som fik overrakt battet med de opmuntrende ord: Nyd denne udpegning, for det bliver nok den eneste, du nogensinde får !!

 

Vinderne. Stående fra venstre: Paul Johnstone, Zishan Shah, Mati Malik, Hassan Rashid, Sair Anjum, Zameer Khan, Basit Javed. Knælende: Saad Ahmed, Taha Ahmed, Waqasali Yasin, Bobby Chawla, Hamid Shah, Jim Moniz

Og så måtte Thomas Kentorp overlade pokalen til ejendom til Svanholm, men dommer Nadespillai var hurtig til på sit firmas vegne at love at udsætte en ny.

 

Nyd det – formand Kentorp til man of the match modtager Waqasali Yasin

SN