I dag var der to kampe i Jylland i Elitedivisionen. Spørgsmålet for undertegnet var hvilken kamp man skulle tage til. Ifølge planen var begge kampe ansat til kl. 10 og jeg hørte ikke de var udsat til kl. 11. Så jeg valgte den dovne løsning og tog til Skanderborg, da det kneb med at komme ud af sengen pga VM. Jeg vidste udmærket godt at Skanderborg – Husum ikke indeholdt den store sandsynlighed for spænding, mens Herning-Svanholm var der bestemt mere kød på.

Samtaleemnet omkring Herning kampen var Hernings erstatningsspiller for Jakob Larsen, der var taget på ferie. Tidligere Chang spiller Per Pedersen har anmeldt sin ankomst under Hernings faner og fået gennemsnitsalderen til at stige et par nøk opad. Per er nærmere 50 end 40 og foruden Per og når man tæller Claus Hansen, Lejf Slebsager og Morten Hedegaard med, ligner holdet mere et Forty Elite hold.

Herning sendte Svanholm til gærdet på en dag, hvor vejrudsigten truede med skybrud. Svanholm var ikke særlig hurtig med at score i de første overs. Claus Hansen kostede kun 19 points i sine 10 overs og Per Pedersen, trods manglende træning, tog 3 gærder for 46 på sine overs. Svanholms points kom mere fra de sidste 25 overs med Hamid Shah som krumtap støttet af Zishan, Tahir og Saad. Med seks gærder nede for 169 lykkedes det Svanholm at ende på 241 efter 50 overs.

Vi ved ikke hvad Troels Thøgersen havde fået i pausen eller om han var blevet sur, da Svanholm plyndrede hans kastning, men Hernings svar var præget af Troels en-mands hær. Efter hurtigt tab af 2 gærder var det Glenn Hedevang (32) og Troels der tog kampen til Svanholm. Efter Glens exit var det skiftende partnere med små bidrag, der holdt Troels kørende mens han plyndrede 6 seksere og 11 firer. Der blev lagt 36 minutter til spilletiden på grund af leden efter bolden i træerne. Det giver et billede af kampen, der længe så ud til at ende til Hernings fordel så længe Troels var ved gærdet. Han passerede sit century, men ved 184 på tavlen gav han et returgreb til Hamid Shah. Så kom bremserne på og det kneb Herning at holde gnisten kørende med yderligere gærdetab, idet Amjad Kahn slog til og fjernede de sidste 3 mand så Herning manglede 22 for at vinde.

I Skanderborg vakte det stor undren, da anfører Michael Pedersen kaldte rigtigt og valgte at gå til gærdet. Skanderborg kunne ikke plyndre Husums kastning i starten og Frederik Klokker var heldigt, da hans snit bagved ramte jorden lige foran Jürg Krügers handske. Hvis han var gået der, ville det havde været en anden kamp. I stedet blev Frederik hængende og sørgede for at scoringstavlen hele tiden tikkede fremad. Han blev faktisk helt til enden og fik dagens anden century med 134 not out. Efter 10 overs mistede Husum grebet og Skanderborg begyndte at score som de ville. Ritchie Sherlock (52) blev i dag forfremmet til nr. 3 og han benyttede chancen til at vise at han kan spille ved gærdet og han slår altså hårdt til bolden. Efter hans afgang bidrog de følgende spiller med to-cifret scorer mens Frederik nåede sin century. Til sidst nåede Skanderborg 320 på de 50 overs.

Der var ingen tvivl at Husum ikke kunne nå det total. De var blevet reduceret til 10 mand da H Albertsen havde beskadiget sin i forvejen dårlige skulder i marken og han kunne ikke batte. Anfører Jürg Krüger første an som åbner og han har hårdnakket påstået han blev snydt ud, da han blev kastet ud af Mosse Kristensen, der i dag skabte ravage blandt de bedst Husum spillere med 4 gærder for 30. Men Husum kæmpede videre og dommerne havde ikke brug for fingeren i dag, da Husum spillerne gik selv hvor Fr. Klokker tog 3 greb. Frederik Mikkelsen fik chancen som kaster og fejrede det med at tage 3 gærder da Husum kollapsede til slutfacit 80. Altså en sejr på 240 points.

Nu er der sommerferiepause i turneringen.

Peter Power

SKAHUS01

Anders Bülow viser at han mestre efterhånden Nykøbing cuttet………


SKAHUS02

Anders Bülow 4


SKAHUS04

Fr. Klokker 4


SKAHUS06

Endnu en 4 til Fr. Klokker…han slog 12 i alt


SKAHUS08

A Bülow c T Wiese b F Kleissl


SKAHUS10

En af de sjældne gange det var tæt på


SKAHUS11

Ritchie Sherlock 4


SKAHUS13

Jannick Wiese


SKAHUS14

Sherlock 6


SKAHUS16

RR Sherlock c J Krüger b H Müller


SKAHUS17

Fr. Klokker 4


SKAHUS19

Indstikket var ikke som det skulle være…….


SKAHUS20

K Mahmood c F Gerckens b F Kleissl


SKAHUS22

Det gjorde desværre på H Albertsen da han faldt uheldigt for at stoppe bolden


SKAHUS23

Endnu et grænseslag til Fr. Klokker


SKAHUS24

100 til Frederik Klokker


SKAHUS25

M Pedersen* c F Kleissl b G Müller


SKAHUS27

Rizwan Mahmood 6


SKAHUS29

R Mahmood c J Wiese b R Buss


SKAHUS31

Jesper Hansen 6


SKAHUS33

J Hansen c and b G Müller ( og den var ramt ren = godt greb)


SKAHUS35

LF Boldt c F Klokker b M Kristensen


SKAHUS37

Jürg Krüger snydt ud af Mosse Kristensen………


SKAHUS38

H Müller c F Klokker b M Kristensen


SKAHUS40

Gerrit Müller 4


SKAHUS42

G Müller c F Klokker b A Bülow


SKAHUS44

Anders Bülow kastede med nok sæsonens største fart og Husum havde problemer med at spille ham. Her fik Jannick Wiese ram på en.


SKAHUS45

R Buss c R Mahmood b M Kristensen


SKAHUS47

J Wiese c RR Sherlock b F Mikkelsen


SKAHUS49

T Wiese c F Mikkelsen b A Amjad


SKAHUS51

F Kleissl c M Zilmer b F Mikkelsen


SKAHUS53

F Leu c M Pedersen b F Mikkelsen