De to centuryscorere Saad Ahmed og Mads Henriksen under tavlen

 

Ungdomskampe nu om stunder byder sjældent på de store scorer eller individuelle kastepræstationer. Dertil er kampene som oftest for korte og holdene for ujævne, så de bedre ikke kan tillade sig at “føre sig frem” hverken i forhold til modstanderne eller i forhold til egne spillere, hvor alle skal have chancen

Men i den nye U-19 turnering er der ingen kære mor. Her er der udfoldelsmuligheder for de bedste og den mulighed må man sige, at Svanholms Mads Henriksen og Saad Ahmed greb mod Skanderborg, da de sammen lavede en scoringsrekord på 244 -den næsthøjeste i Svanholms historie kun overgået af en drengerekord lavet i 1972, hvor – selvfølgelig – Ole Mortensen var en af aktørerne. Dengang var Mortensen også gærdespiller.

Mads Henriksen, der skønt drengespiller har haft debut på Svanholms førstehold, præsterede 168 not out – Saad Ahmed 100 not out.

Mads Henriksen præsterede et klassisk fornemt gærdespil, Saad Ahmed mere hjemmelavet, men effektivt.

Svanholm lavede i 40 overes kampen på den lynhurtige bane 320 for 2.

Da landsholdspilleren Kamran Mahmood (31) og Skanderborgs l. holdsåbner Anders Bülov (42) åbnede sammen holdt de faktisk det fornødne scoringstempo og spillede en flot gang cricket. Da Skanderborg havde 84 bragtes Mads Henriksen ind i kasteangrebet og med sit mere effektive bounce end nogen anden den dag fik han ved hjælp af gode keepergreb af Sonnich Thacker fjernet de to trusler – Skanderborg endte med at være ude for 118 – Mads Henriksen 3 for 4.

 

 

Mads Henriksen på vej til 168