foto

KB er tydeligvis ikke vandt til holdopstillinger i anledning af medailler og holdets vinderbilledeopstilling vil aldrig blive accepteret på KBs museum sammen med vinderholdene fra 1922

……………………………………………………………..

 

I 1958 blev KB danske cricketmestre, i 1998 og 1999 vandt klubben bronze – ellers er det ikke blevet til metal i de sidste 55 år, så sølvet i år var en stor opmuntring for cricketspillerne på Peter Bangsvej

Forud for KBs udekamp mod Ishøj var det egentlig kun i teorien, at Herning kunne true KB på sølvplaceringen. Da Herning kastede håndklædet i ringen mod Skanderborg ved at møde med minus 5 spillere fra stærkeste opstilling (to af dem var undskyldelige, da brødrene Hedegård var på trænerkursus for DCF)  var KBs optræden i Ishøj en slags gallaforestilling, som holdet virkelig udnyttede.

Zishan Kahn (46) skiltes som andetgærde først fra Naveed Mughal ved totalen 71 på 17 overe. Den start var langsom sammenlignet med, hvad der kom siden. Mughal hamrede rundt med bolden til sit maidencentury (117 på 122 bolde) og senere muntrede Hamid Shah (55) og Mohammad Farooq sig med 55 og 37.

307/7 opnåede KB. Ishøj kunne med et meget omvendt resultat måske have sikret sig broncemedaillerne foran Herning, men da KB først havde posteret over 300 var medaillerne allerede fordelt. Ishøj uden topscoreren Afzaal Virk var ude på 41 overe for rosværdige 210 (Pawan Kumar 51). Kasteresultater i den kamp er ikke noget, vi skal tale om. Dertil gjorde pitchen kasternes opgave for vanskelig.

SN

DSC_0001

Endelig lidt liv i gaden under Svanholm-Glostrup. Singh med fæller appellerer ivrigt. Dommer Khokar ubevægelig

 

Lokalderbyet på vestegnen var en kedsommeligt

Hvis det havde været en teaterforestiling der skulle anmeldes, ville jeg som anmelder kun uddele 1 stjerne for denne ”tandløse” forestilling på Svanholm Park.

De fleste af de 22 aktører bar ikke ligefrem præg af den store entusiasme og spilleglæde. En af  grundene var formentlig, at der ikke rigtigt var noget at spille for ved dette normalt velbesøgte lokalderby. Ved frokosttid kunne formand Nissen meddele, at der alt i alt i kantinen  var solgt to kopper kaffe.- det siger en del om interessen i forhold til tidligere års dyster.

DSC_0018

Singh kastet ud på første bold af Bashir Shah efter at

DSC_0017

Zameer Kahn og Taha Ahmed- begge i kastedommers ende- diskuterer hvis skyld, at de står der, mens Glostrups keeper Michael Jeppesen har tid til ikke at beskadige gærdet ret meget.

Glostrup vandt lodtrækningen og fik hurtigt fjernet deres åbningsgærder Bashir Shah og Poul Johnstone for 11 points. Da den normale anfører Aftab Ahmed var taget på ferie til Tyrkiet, og Peter Poulsen, som i går scorede 90 mod Herning heller ikke var til rådighed, så var det stort set op til veteranen Martin Jensen, at holde liv i den resterende gærdeside. Selv om der nok kom en anelse mere liv med Martin, der nu dannede makkerpar med Waqar Ahmed, var der nu ikke de store tegn på nogen større halvleg, Waqar Ahmed, som scorede 12 points på 58 bolde blev grebet af Søren Vestergaard, og Martin Jensen gik på et flot greb af Zameer Khan ude i outfielden ved totalen 54 for 4. Derefter var det stort set ”gab, gab”. Selv om vi såkaldte eksperter tit formaner, at man i det mindste kan batte alle overs ud, så kan det være slemt at overvære. Det skal dog ikke bebrejdes Glostrup, der i denne kamp ikke havde den fornødne gærdeside til rådighed til at spille mere offensivt. Tarandit. Singh blev på papiret Svanholms bedste kaster med 3 gærder for 38, men tal kan lyve – Singh bidrog med hele 6 uden om- så både Henrik Saxe og Mads Henriksen stod stærkere i billedet med henholdsvis 1 for 9  kun 1 ekstra, og 1 for 8 uden ekstra på deres samlede 14 overs.

De 111 for 8 på de 50 overs, som Glostrup fik ”skrabet” troede ingen på kunne være nok.                           

Svanholms åbner Zameer Khan, sørgede hurtigt for, at der ikke blev spænding.. Zameer spillede en god og velkontrolleret og hurtig halvleg på 50 på 60 bolde, lidt hjulpet af den anden åbner Taha Ahmed (25), der dog ikke på det seneste har vist landsholdsklasse- virker både som keeper og gærdespiller lidt modløs i forhold til hans normale spillestyrke. Svanholm passerede for tabet af 2 gærder på 20 overs, i en kamp som normalt bliver kaldt kampen om ”Vestegnen”, men som nu er Ishøjs titel.

I øvrigt var Svanholms 5.te plads klubbens dårligste placering siden 1968 og Ishøjs placering som nr, 4 den bedste nogensinde !!

 Jørgen Jønsson

 

 

Husum op, Nørrebro spiller kvalifikationskamp, Odense og Aarhus ud.

 

I 1. division gik det, som det ofte går på sidste spillerunde, når det ene hold intet har at spille for og det andet op- eller nedrykning. Det hold, der har noget i klemme, vinder, så det endte med, at det hold, der ikke spillede søndag Odense, endte på næstsidstepladsen, der medfører nedrykning. Aarhus har i nogen tid sat sig på den anden nedrykningsplads. I øvrigt ikke ret godt, at to af provisens største byer ikke længere er repræsenteret.

Men Odense havde lørdag haft fordelen af, at møde et husum-hold, der var svagere end det Husum stillede op til Husums omkamp søndag mod AB med, så Odense kan ikke rigtig beklage sig. De fik mest forærende.  

Det var en voldsom stemningsmæssig rundtur AB var ude for i denne weekend, for ikke at glemme, hvad det tager på fysikken, at spille en lang kamp lørdag, for derefter at komme meget tidligt op søndag og køre til Husum.

Lørdag kunne AB have sikret sig 2. pladsen og dermed oprykningskamp ved at slå Nørrebro på Kløvermarken, men det gik ikke, selvom det var ret tæt.

Og ikke nok med det. Fordi Odense hjemme vandt over Husum lørdag blev AB søndag morgen tvunget en lang biltur til Husum, nu ikke for at spille om oprykning, men for at spille om at undgå nedrykning ved ikke at komme i en ”trekantsituation” med Albertslund (hvis det hold vandt over KB II) og Odense. Kvotienterne var tætte, så det må have været nervepirrende for AB, da Husums ottendegærde drengespilleren Hauke Albertsen (31 på 60 bolde) og Michael Hüpfel (29 på 20 bolde) bed sig fast fra over nr. 28 og resten af tiden (der blev kun spillet 40 overe. Ingen af de to herrer har tidligere indskrevet sig på det danske cricketlandkort  som landsholdskandidater, men alligevel lykkedes det dem, da der manglede en over, at have fået totalen så højt op, at Husum kun manglede 11 points for at indhente ABs indledende 165.

I  over nr. 40 valgte AB for første gang at bringe sjettekasteren J. Ali ind i kampen. Et noget dristigt træk, der kostede 9 points og som –  hvis den toer, der blev scoret af Albertsen på sidste bold – var blevet vekslet til en firer, kunne have kostet AB nedrykning. Forinden havde Renald Buss scoret 35 for Husum og Fazan Ahmed taget 3/26 for AB. Husum  stillede i en god opstilling, men førstestjerne Gerrit Müller var ude for 9, da han blev grebet ud på ABs spinner Mukarram Hussein, som AB var så modige at bruge fuldt ud, da Husum havde sit tunge skyts inde.

Havde Albertslund tabt ude til KB II og rykket ned ville det have været noget i retning af ”klubbens endeligt” mente anfører Jaffar Butt. Men klubben havde rebet sejlene og udskiftet to spillere med bl.a. offspinneren Bilal Khan, der ikke har været meget aktiv i år. Han er en af dansk crickets fortabte talenter, opvokset i Albertslund, forsøgt sig både i AB og Glostrup, på diverse U-landshold, men vist aldrig været rigtig seriøs. Noget i retning af samme karriere havde den anden forstækrkning Yousev Chaudrey haft. Begges tilstedeværelse var vigtig for Albertslund. I Khan fik holdet en kaster, der havde præcisionen, som fik KB til at kaste sig ud i dumheder. Khan tog 3/25, da KB II var ude for 115. Forinden havde Albertslund med en allround-præstation (Atif Mohammed undtagelsen, der hævede sig over gennemsnittet med 40) indledt med 187.

De to pladser i næste års 1. division besættes i de følgende uger: På lørdag skal Fredericia og Skanderborg II mødes i Fredericia om hvem, der skal op fra vestregionen, mens Soranerne, Taastrup, Nørrebro II og Hvidovre spiller slutspil de kommende uger om hvem, der skal op fra 2 division øst. Soranerne vandt rækken ret sikkert.

SN