2015 er året hvor Danmarks Idrætsforbund/DIF igen underviser på cricket trænerkurset 1-2 Træner. Kurset viser at også forældre kan hjælpe i deres børns cricketklub, selvom de ikke selv spiller cricket. Andre dele af cricketverdenen er overrasket af udbyttet fra første hold i marts.

12Træner.GruppenUV.7deltagere
(Foto/Lars H) Deltagere oplevede teori og  praktiske øvelser

www.cricket.dk har vi kunnet læse om kursets indhold siden slutningen af februar i år. Det er igen lykkes at få DIF’s gode instruktører med på trænerkurser, hvilket gør nybegyndere kan blive vist hvad god instruktion og forberedelse betyder for kvaliteten i træningen.

DCF’s specialist-trænere i cricket, Lars Hedegaard og Frederik Klokker, oplevede at både rutinerede trænere og nye frivillige forældre deltage i deres cricket-lege. Kursets slutmål var at gøre deltagerne klar til at hjælpe en anden træner i klubben. Men en af forældrene følte sig alligevel klar til stå alene til klubtræning.

 1-2træner.HæfteFoto
 Materialerne på det nye kursus 1-2 Træner imponerer cricketverdenen

 Apps til smartphone og nyt 2015 trænerhæfte får international anerkendelse
På en ICC konference fik App-materialet særlig opmærksomhed, hvor cricketledere fra mange dele af verden var samlet. Herhjemme i Danmark blev 1-2 Træner senest vurderet i på klubledermøde 27.april, hvor flere klubber bl.a. efterårets værter Copenhagen CC overvejer hvilke frivillige som må deltage. 

Læs mere om, hvordan DCF tilbyder flere kurser og efteruddannelse til trænere..

Skrevet af Thomas Ren Kronby, maj 2015